breaking news Νέο

Πρώτο τραπέζι πίστα σήμερα;

Πρώτο τραπέζι πίστα σήμερα;

H 8η Μαρτίου έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε. ως η «Ημέρα της Γυναίκας». Σύμφωνα με το έθιμο, τα μαγαζιά γεμίζουν με γυναικοπαρέες, που γιορτάζουν το ότι είναι γυναίκες! και έτσι η επέτειος άρχισε να παίρνει έναν εμπορικό χαρακτήρα.

Για την ιστορία, η 8η  Μαρτίου, η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών, συνδέεται με μια σειρά από δράσεις και διαμαρτυρίες, που διοργάνωναν οι εργαζόμενες στις κλωστοϋφαντουργίες και σε άλλες βιομηχανίες, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, μεγαλύτερους μισθούς και γενικά μια καλύτερη θέση στην κοινωνία. Μια τέτοια διαμαρτυρία έλαβε χώρα την 8η Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη. Γυναίκες που διαδήλωναν, δέχθηκαν επίθεση και εκδιώχθηκαν από την αστυνομία.

Ο ΟΗΕ έχει θεσπίσει αυτή την παγκόσμια ημέρα με βασικό σκοπό την απόλυτη φυλετική ισότητα παγκοσμίως και εξάλειψη των κρουσμάτων βίας απέναντι σε γυναίκες, που είναι κατά πολύ υψηλότερα.

Δεν είναι απαραίτητα κακό να ....γεμίζουμε τα μαγαζιά, αλλά σίγουρα οι αγώνες όλων εκείνων των γυναικών, με τίμημα ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, δεν έγιναν, για να πιάνει η σύγχρονη γυναίκα πρώτο τραπέζι πίστα!

Είναι κάτι που δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής