breaking news Νέο

«Ιντερμέτζο σε 11/8», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ιντερμέτζο σε 11/8», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Με την ευαισθησία του Καλλιτέχνη, με κριτική διάθεση και εμφανή τον πολιτικοποιημένο λόγο, ο Βεροιώτης Καθηγητής Φυσικής και Ηλεκτρονικών, αλλά και ερασιτέχνης Μουσικός, Γιάννης Γεωργουδάκης, στην πρώτη του λογοτεχνική προσπάθεια «Ιντερμέτζο σε 11/8» (Εκδ. «Φιλύρα», Αθήνα 2018), επιχειρεί την ανασύνθεση της πορείας μιας ολόκληρης γενιάς που στην διαδρομή έχασε τα ιδανικά της.

Ο Γ. Γεωργουδάκης ξεκαθαρίζοντας την σχέση του με την Λογοτεχνία την συνδέει με τα Τραγούδια που έγραψε κατά καιρούς και τα μετέφερε στην συνέχεια σε γραπτό λόγο. Έτσι, από την ακροβασία ανάμεσα στις Νότες και τα Γράμματα προέκυψε και το έξοχο «Ιντερμέτζο» του.

Ο Συγγραφέας ανήκει στην μεταπολιτευτική γενιά και σ’ αυτήν αναφέρεται στο έργο του. Εντάσσοντας στην γραφή του αυτοβιογραφικά στοιχεία, με την μυθοπλασία, τους χαρακτήρες και τα συναισθήματα, τις περιγραφές και τους διαλόγους, καθιστά την πρωτοπρόσωπη αφήγησή του άμεσα εύληπτη για τον αναγνώστη.

Ο Γ. Γεωργουδάκης, στο «Ιντερμέτζο» του, αποτυπώνει μια χρονική διαδρομή σκιαγραφώντας τα κείμενά του με νοσταλγία, κυνισμό και αγωνία. Η εξαιρετική αφήγησή του διανθισμένη από παθογένειες, αγκυλώσεις και ανεπούλωτες πληγές προκαλεί συναισθηματικούς κραδασμούς και διατηρεί την μνήμη ενεργή. Είναι ένα μυθιστόρημα αναστοχασμού όπου ο αναγνώστης θα αναλογιστεί για την ζωή που ακολουθεί τελικά άλλα μονοπάτια…

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής