breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Παίζουμε για τον Αυτισμό» στη Βέροια

  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Παίζουμε για τον Αυτισμό» στη Βέροια
  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Παίζουμε για τον Αυτισμό» στη Βέροια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, χθες Τρίτη, 2 Απριλίου, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμΕΑ «Τα παιδιά της Άνοιξης» και η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν στην πλατεία δημαρχείου της Βέροιας εκδήλωση με τίτλο «Παίζουμε για τον Αυτισμό».

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 15:00 το μεσημέρι, η οποία και στο διάστημα αυτό συνέβαλε στη βελτίωση της σωματικής και νοητικής υγείας των παιδιών και ενηλίκων ΑμΕΑ του Κέντρου, μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένα παιχνίδια σε υπολογιστή, αξιοποιώντας το «Πρόγραμμα Φροντίδας Υγείς – LLMCare. Το LLM Care», που είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος «Μνήμες Διάρκειας – Long Lasting Memories», με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Παναγιώτη Μπαμίδη.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε άτομα όλων των ηλικιών, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να συναντήσουν και να αλληλεπιδράσουν με παιδιά και ενήλικες διαφόρων αναπηριών, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια νοητικής και σωματικής υγείας, μέσω διαδικτύου και συλλέγοντας πόντους με το παιχνίδι τους.

Σκοπός ήταν η συλλογή 500 βαθμών και με την επίτευξη αυτού (όπως και έγινε) η δωρεά από πλευράς ΑΠΘ ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για «τα παιδιά της Άνοιξης», ο οποίος, θα εξυπηρετεί την επιθυμία των παιδιών και ενηλίκων μελών του Κέντρου, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου για ένα μόνιμο σταθμό παιχνιδιών.

«Φέραμε αυτά τα παιχνίδια και θέλαμε να παίξει το κοινό, αλλά και «τα παιδιά της Άνοιξης», που έφεραν με τη σειρά τους και παιδιά Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Όλοι μαζί έπαιξαν με τα παιχνίδια αυτά, για να συλλέξουν πόντους. Ο στόχος ήταν να συλλέξουν 500 πόντους. Αυτό δείχνει το συνολικό του εγχειρήματος με το σύλλογο «τα παιδιά της Άνοιξης», στα οποία και ήταν να χαρίσουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μάλιστα, στο πρώτο 2ωρο της εκδήλωσης καταφέραμε να διπλασιάσουμε το στόχο.  Κυρίως όμως ήταν να δείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και εν γένει όλου του εγχειρήματος», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» από πλευράς ΑΠΘ η κ. Ευαγγελία Ρωμανοπούλου, επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, με περισσότερα από 10 χρόνια στον κλάδο, έχοντας δίπλα της τη γεμάτη χαρά και ικανοποίηση Στογιάννη Κατερίνα, διοικητική διευθύντρια των παιδιών της Άνοιξης, για τη συνεργασία των δύο φορέων στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι η συλλογή βαθμών και η εκδήλωση υποστηρίχθηκε και από το σύλλογο Μαμα (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) Βέροιας. Η δε καμπάνια ευαισθητοποίησης «Παίζουμε για τον Αυτισμό» είχε να κάνει με τη στήριξη του εγχειρήματος του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ και του Thessaloniki Activey Hpalty Ageing Living Lab (Thess – AHALL), «Συμμετέχω για...», στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Η2020, SISCODE.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής