breaking news Νέο

Στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα

Στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων που από το περασμένο Σάββατο έχει αυξήσει την διαφορά που τον χωρίζει από την ομάδα που τον ακολουθεί στον βαθμολογικό πίνακα, τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στους τέσσερις βαθμούς φαίνεται να έχει «καπαρώσει» την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, στην διαδικασία των πλεϊ οφ που θα ακολουθήσει.

Από κει και πέρα έχουν κλειδώσει και οι υπόλοιπες τρεις θέσεις των πλεϊ οφ, από τον ΠΑΟΚ, το Ροδοχώρι και τη Νάουσα κι αν κάτι πλέον μένει να μάθουμε από τα παιχνίδια που απομένουν είναι αν αλλάξει ή όχι η σημερινή σειρά των ομάδων, αφου η διαφορά που χωρίζει τις τρεις ομάδες μπορεί να καλυφθεί με ένα και μόνο παιχνίδι.

Στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία το Μακροχώρι με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες του φαίνεται να έχει ξεφύγει οριστικά από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ που θα ακολουθήσει καθώς χρειάζεται μόλις δύο βαθμούς, όπως βέβαια και η Χαρίεσσα που έχει έναν βαθμό λιγότερο.

Κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής τους από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος βρίσκονται και η Αγ. Μαρίνα, με τον Αχιλλέα Νάουσας, ενώ αντίθετα σε δυσχερή θέση έχουν περιέλθει ο Άρης Παλαιοχωρίου και ο Κεραυνός Επισκοπής, καθώς δύσκολα θα αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ, όπως φυσικά και ο Α.Ο. Μαρίνας.

Στην «μάχη» για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού μεταξύ του Φιλίππου Μελίκης και του Εθνικού Κλειδίου κερδισμένος φαίνεται να βγαίνει ο πρώτος που την περασμένη αγωνιστική κέρδισε το μεταξύ τους ντέρμπι και για πρώτη φορά φέτος απαγκιστρώθηκε από τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Σήμερα μάλιστα του δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τον Εθνικό Κλειδίου και τον Α.Ο. Μαρίνας, με τους οποίους παλεύει για να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό καθώς οι αντίπαλοί του στην μάχη της σωτηρίας παίζουν μεν στο γήπεδό τους, αλλά με αντιπάλους σαφώς πιο δυνατούς. Τα Τρίκαλα, η Μαρίνα και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας το Κλειδί, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει τον Κεραυνό Επισκοπής που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση.

Από την τετράδα των πλεϊ οφ, δύο αγωνίζονται στην έδρα τους και συγκεκριμένα η Νάουσα και το Ροδοχώρι που αντιμετωπίζουν τον Άρη Παλαιοχωρίου και τον Αχιλλέα, ενώ τα Τρίκαλα και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, όπως ήδη αναφέραμε παίζουν εκτός έδρας με την Μαρίνα και το Κλειδί και λογικά και οι τέσσερις αναμένεται να προσθέσουν από τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους και να διατηρήσουν την μεταξύ τους διαφορά.

Παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτό μεταξύ του Φιλίππου Μελίκης και του Κεραυνού Επισκοπής, καθώς ο πρώτος με νίκη και εφόσον δεν γίνει η έκπληξη στα παιχνίδια Κλειδί – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και Μαρίνα – Τρίκαλα αυξάνει την διαφορά που τον χωρίζει από τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και έτσι αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία για παραμονή στην κατηγορία, μέσα από τα πλεϊ άουτ.

Σημαντικό από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι και στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, με τον Μ. Αλέξανδρο, που ψάχνει βαθμούς για να αποφύγει τυχόν εμπλοκή στα πλεϊ άουτ να υποδέχεται τον αδιάφορο, βαθμολογικά ΓΑΣ Κοπανού.

Αντίθετα στο Πλατύ και στην Αγία Βαρβάρα οι Αγρ. Αστέρες σε παιχνίδι περισσότερο γοήτρου υποδέχονται το Μακροχώρι και την Χαρίεσσα που περιμένουν τα τυπικά για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής