breaking news Νέο

Το 10% περίπου του εκλογικού σώματος δεν ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις και ουσιαστικά δεν το «μετράει» κανείς...

Το 10% περίπου του εκλογικού σώματος δεν ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις και ουσιαστικά δεν το «μετράει» κανείς...

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, καθώς από κανέναν αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιορισθεί η στάση που θα έχουν στις κάλπες οι νέοι ψηφοφόροι, οι Ρομά και οι ελληνοποιημένοι μετανάστες, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Και μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δίνουν και να παίρνουν, με τους πολιτικούς αναλυτές να προβαίνουν σε αλλεπάλληλες εκτιμήσεις, όμως οι καλά γνωρίζοντες δεν αποκλείουν στο τέλος να έρθουν τα πάνω – κάτω, δεδομένου ότι από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι υπάρχουν περίπου 600.000 νέοι, που θα προσέλθουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά, σχεδόν 110.000 Ρομά και 200.000 μετανάστες, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν κλείσει 12 χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα και δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια.

Συνολικά, δηλαδή, πρόκειται για πάνω από 900.000 νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους για πρώτη φορά, προστιθέμενοι στους περίπου 9.800.000 πολίτες – ψηφοφόροι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Πρόκειται δηλαδή περίπου για το 10% του εκλογικού σώματος, που δεν ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις και ουσιαστικά δεν το «μετράει» κανείς...

Ακόμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το 2016, αυτοί που έλαβαν ιθαγένεια στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 138%, φτάνοντας περίπου τους 333.000, έναντι 14.000 το 2015!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής