breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Euromillions : Δύο σούπερ τυχεροί κέρδισαν 64 εκατομμύρια ευρώ στο τζακ ποτ!

Ένας Γάλλος κι ένας Βέλγος έγιναν πλουσιότεροι κατά… 32 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, καθώς μοιράζονται το τζακ ποτ της ευρωπαϊκής λοταρίας Euromillions.

Ωστόσο, ο γαλλικός φορέας τυχερών παιχνιδιών (FDJ), δεν θα αποκαλύψει την πόλη και το όνομα του νικητή από τη Γαλλία, ούτε το πρακτορείο απ’ όπου αγοράστηκε ο τυχερός λαχνός, παρά μονάχα μετά την παράδοση των κερδών στον παίκτη που κέρδισε το τζακ ποτ και ο οποίος προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί και έχει περιθώριο 60 ημερών, για να παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές.

Το Euromillions δημιουργήθηκε το 2004. Στη λοταρία μπορούν να πάρουν μέρος περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τακτικοί παίκτες στις εννέα χώρες που συμμετέχουν (Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Λουξεμβούργο).

Το ρεκόρ των υψηλότερων κερδών το διατηρεί από τις 27 Οκτωβρίου του 2014 ένας Πορτογάλος, που κέρδισε 190 εκατομμύρια ευρώ κι ένα ζευγάρι Βρετανών, που κέρδισε το 2012 το ίδιο ποσό.

*****

Τζον Λιστ…

Ο κατά συρροή δολοφόνος Τζον Λιστ πυροβόλησε τη γυναίκα του, τη μητέρα του και τα τρία του παιδιά. Στη συνέχεια έκανε ένα σάντουιτς, οδήγησε στην πλησιέστερη τράπεζα, για να κλείσει τους λογαριασμούς του και εξαφανίστηκε για 18 χρόνια.

Ο Τζον Λιστ ήταν υπόδειγμα οικογενειάρχη. Ζούσε με την πενταμελή οικογένειά του στο Νιου Τζέρσεϊ και εργαζόταν ως λογιστής σε μια κοντινή τράπεζα, για να συντηρεί την οικογένειά του. Το 1971 και σε ηλικία 46 ετών, έχασε τη δουλειά του. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν ήταν πλέον ικανός να στηρίζει οικονομικά την οικογένειά του. Περνούσε τις ημέρες του σε σταθμούς τρένων, διάβαζε εφημερίδες και αναζητούσε λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα, που είχε δημιουργηθεί.

Η λύση που έδωσε το αρρωστημένο του μυαλό, ήταν να δολοφονήσει όλα τα μέλη της οικογένειάς του, για να τους λυτρώσει, φοβούμενος ότι, αν ερχόντουσαν αντιμέτωποι με έναν κόσμο γεμάτο κακία και φτώχεια, θα γυρνούσαν την πλάτη τους στο Θεό.

Στις 9 Νοεμβρίου 1971, ενώ τα παιδιά του απουσίαζαν στο σχολείο, πυροβόλησε με αυτόματο κυνηγετικό όπλο τη γυναίκα του στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και συνέχισε με τη δολοφονία της ηλικιωμένης μητέρας του, την οποία πυροβόλησε πάνω από το αριστερό της μάτι. Σκόρπισε το θάνατο και στα δύο παιδιά του, ηλικίας 16 και 13 ετών, μόλις επέστρεψαν από το σχολείο. Παρέμεινε στο σπίτι, γευμάτισε και κατευθύνθηκε στην τράπεζα, για να κλείσει τους λογαριασμούς του. Το μόνο μέλος της οικογένειας που είχε μείνει ζωντανό, ήταν ο 15χρονος γιος του, τον οποίο πυροβόλησε στο στήθος και στο πρόσωπο, μόλις επέστρεψε σπίτι.

Αφού ξεκλήρισε την οικογένειά του, τοποθέτησε τα πτώματα μέσα σε σάκους και τα παράτησε μέσα στο σπίτι. Δίπλα τους άφησε ένα γράμμα, στο οποίο έλεγε ότι η βαρβαρότητα του κόσμου ήταν αυτή που τον ανάγκασε να τους σκοτώσει. Τους σκότωσε, για να σώσει τις ψυχές τους. Πριν αποχωρήσει από τον τόπο του εγκλήματος, εξαφάνισε κάθε δική του φωτογραφία και άφησε έναν εκκλησιαστικό ύμνο να παίζει στο ραδιόφωνο.

Για ένα μήνα κανείς δεν είχε υποψιαστεί το έγκλημα. Τα φώτα του σπιτιού παρέμεναν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι που ένα-ένα κάηκαν και έσβησαν. Τότε οι γείτονες αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει κίνηση στο σπίτι και κάλεσαν την αστυνομία. Το έγκλημά του ήταν πολύ καλά μεθοδευμένο. Προκειμένου να μη δημιουργηθούν υποψίες, έστειλε επιστολές στο σχολείο των παιδιών και στη δουλειά της γυναίκας του, λέγοντας ότι η οικογένεια θα λείπει σε ταξίδι. Το μόνο που βρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές, ήταν το οικογενειακό αμάξι, παρατημένο στο αεροδρόμιο.

Για 18 χρόνια ο κατά συρροή δολοφόνος ήταν εξαφανισμένος. Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου στο Νιου Τζέρσεϊ διέταξαν τη δημιουργία ειδικής προτομής του προσώπου του εγκληματία, διαμορφωμένη με τρόπο που να δείχνει τις αλλαγές, που μπορεί να είχαν περιέλθει. Οι ψυχολόγοι που εργάστηκαν σε αυτό το πρότζεκτ, θεώρησαν ότι ο Τζον Λιστ θα φορούσε τα ίδια γυαλιά που φορούσε, όταν ήταν νέος, για να του θυμίζουν τις μέρες που ήταν επιτυχημένος.

Η υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας και το διαμορφωμένο σκίτσο του δολοφόνου παρουσιάστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «America’s Most Wanted», το Μάιο του 1989. Περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την εκπομπή και έκαναν αμέσως καταγγελίες. Μια από αυτές ήταν η καταγγελία μιας γυναίκας από τη Βιρτζίνια, η οποία θεώρησε πως το εικονιζόμενο πρόσωπο έμοιαζε με το γείτονά της, ο οποίος ήταν λογιστής, πήγαινε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και φορούσε τα ίδια γυαλιά.

Τελικά ο γείτονάς της ήταν ο Τζον Λιστ, ο οποίος είχε μετατραπεί σε Ρόμπερτ Κλαρκ. Στη δίκη του το 1990 οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι υπέφερε από σύνδρομο μετατραυματικoύ στρες, καθώς είχε υπηρετήσει ως στρατιώτης στον πόλεμο της Κορέας. Οι δικαστές τον καταδίκασαν σε ισόβια ποινή για τις πέντε ανθρωποκτονίες που είχε διαπράξει. Σε μια συνέντευξή του αργότερα δήλωσε πως δεν αυτοκτόνησε μετά τη δολοφονία των μελών της οικογένειάς του, γιατί με αυτόν τον τρόπο η ψυχή του θα απομακρυνόταν από τον παράδεισο. «Ήθελε να επανενωθεί με τη σύζυγο, τα παιδιά και τη μητέρα του στη μετά θάνατον ζωή, εκεί όπου δεν υπάρχει πόνος και δεν θα υποφέρει». Ο κατά συρροή δολοφόνος πέθανε φυλακισμένος το 2008 από πνευμονία.

*****

Μπιλιάρδο και με τα πόδια!

 

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μπορείτε να παίξετε μπιλιάρδο, κλωτσώντας τις μπάλες με τα πόδια, αντί να χρησιμοποιήσετε στέκα; Η EZ Inflatables το έκανε πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα γιγαντιαίο επιδαπέδιο τραπέζι μπιλιάρδου, το οποίο μπορεί να στηθεί εύκολα στην αυλή σας και να ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Το ασυνήθιστο μπιλιάρδο έχει 9 μέτρα μήκος και 5 μέτρα πλάτος, που σημαίνει ότι είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζεται αρκετός χώρος, για να στηθεί. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό βινύλιο επικαλυμμένο με PVC, ενώ ζυγίζει 408 κιλά. Συνοδεύεται από μια αντλία αέρα, η οποία μπορεί να φουσκώσει το μπιλιάρδο σε μόλις 8 λεπτά.

Όλοι οι κανόνες είναι οι ίδιοι, εκτός από το γεγονός ότι τον πρώτο ρόλο έχουν τα πόδια και όχι τα χέρια, ενώ τα μπαλάκια του μπιλιάρδου έχουν αντικατασταθεί από 16 μπάλες ποδοσφαίρου στα αντίστοιχα χρώματα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπουν οι σωστές μπάλες με τη σειρά που πρέπει στις τρύπες, όπως γίνεται και στο κανονικό μπιλιάρδο.

Αν έχετε αρκετό χώρο στην αυλή σας, αυτό σούπερ διασκεδαστικό παιχνίδι πρέπει να είναι η επόμενή σας αγορά!


Τζον Λιστ-οικογένεια
Μπιλιάρδο και με τα πόδια!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής