breaking news Νέο

Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας

Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας

Έξι θέματα περιελάμβανε το «μενού» της χθεσινής τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας, επί των οποίων κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις τα παριστάμενα μέλη (Ιορδάνης Κυρατλίδης, Γιώργος Σοφιανίδης, Στέργιος Διαμάντης, Θόδωρος Τέτος, Ηλίας Τσιφλίδης και Γιώργος Γουλτίδης, με τον τελευταίο ωστόσο να δίνει το παρών μόνο στη συζήτηση του τελευταίου θέματος, αφού λόγω υποχρέωσής του στη Θεσσαλονίκη δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται στην αίθουσα στην ακριβή ώρα έναρξης της συνεδρίασης – 1.30 μ.μ.) και προεδρεύοντος του Θεόφιλου Κορωνά.

•Αναφορικά με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο είχε να κάνει με εισήγηση της ΕΠΖ για «Σύσταση και έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της κυριακάτικης αγοράς της Τ.Κ. Ριζωμάτων της Δ.Ε. Μακεδονίδος του Δήμου Βέροιας» - και μετά από μία σύντομη ενημέρωση που έκανε πάνω σ' αυτήν ο κ. Μαντζέλας – η στάση των μελών της ΕΠΖ υπήρξε ομόφωνη, την οποία και έκανε αποδεκτή.

• Την ίδια τύχη είχε και το 2ο θέμα, όπου μετά από πρόταση του προέδρου Θεόφιλου Κορωνά, δόθηκε έγκριση χορήγηση αδείας για παράταση λειτουργίας μουσικής ή και μουσικών οργάνων χαμηλής ισχύος στην Ξενοφώνη Ανδρουλάκη του Ξενοφών για το κατάστημά της στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνας.

• Το 3ο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αναφερόταν στην προσωρινή διακοπή (αφαίρεση αδείας) λειτουργίας μουσικών οργάνων της εταιρίας «Πιτούλιας Βασίλειος και ΣΙΑ Ο.Ε.» («voice», οδός Έλλης 5), που προερχόταν από αναβολή.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος υποστήριξε πως «το μαγαζί έχει διπλή πόρτα, ηχομόνωση και είναι κλειστό. Δεν ενοχλεί τους γείτονες, απλά ενοχλούνται αυτοί που έρχονται μέσα στο μαγαζί». Ο κ. Γιώργος Σοφιανίδης από την πλευρά του, αφού πρώτα επεσήμανε ότι «ο νόμος αναφέρεται σε κάποια όρια και δεν μπορούμε να διώξουμε τον κόσμο», στάθηκε στο ότι θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι όσες άδειες αφαιρούνται, αυτές να γίνονται την ίδια ημέρα για όλους. Ο δε προεδρεύων της Επιτροπής Θεόφιλος Κορωνάς σημείωσε ότι «είναι η δεύτερη παράβαση που σημειώνεται από πλευράς της συγκεκριμένης εταιρίας, οπότε και σ' αυτή την περίπτωση θέτουμε αφαίρεση της αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων για 3 ημέρες». Πρόταση με την οποία συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.

• Το 4ο θέμα αφορούσε στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας μουσικών οργάνων του Ιωάννη Μπεκιάρη του Κυπαρίσση («Ρόδι», οδός Ιπποκράτους 14), για το οποίο επειδή ήταν η πρώτη φορά που υπέπιπτε σε παράβαση ο ιδιοκτήτης του, μιας και την επόμενη φορά επιβάλλεται ποινή, τα μέλη της Επιτροπής ομόφωνα δέχθηκαν στο να γίνουν συστάσεις προς αυτόν.

• Σ' ό,τι αφορά στο 5ο θέμα, αυτό είχε να κάνει με ανάκληση ή μη αδείας ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πρόχειρου γεύματος του Παναγιώτη Πατρίκα του Νικολάου («ΚΙΒΩΤΟΣ», Παν. Τσαλδάρη 38).

Ο νομικός εκπρόσωπος της επιχείρησης, κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ζήτησε να δοθεί αναβολή στο θέμα, μέχρις ότου κριθεί η ένσταση που έχει κατατεθεί στην Πολεοδομία. Ο κ. Σοφιανίδης έκρινε «αυθαίρετες και προκλητικές τις κατασκευές», επειδή – όπως υποστήριξε - «αν το κάνει ο κάθε επιχειρηματίας, καταπατούμε τις όψεις της αγοράς» και υπήρξε αρνητικός στην αναβολή του θέματος, ζητώντας συνάμα να γίνει ανάκληση της αδείας. «Σκληρό το μέτρο της ανάκλησης, αν δεν αναβάλλετε το θέμα», σχολίασε ο κ. Τσαχουρίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΖ Θεόφιλος Κορωνάς σημείωσε ότι «εφ' όσον δεν έχει αποφανθεί η πολεοδομία επί της ενστάσεως, η οποία μπορεί να γίνει δεκτή ή όχι, και που θεωρώ ότι σε μια εβδομάδα θα βγει η απόφαση, η πρότασή μου είναι να δοθεί αναβολή στο θέμα. Μέχρις ότου αποφανθεί η υπηρεσία δόμησης επί της ενστάσεως που έχει κατατεθεί». Πρόταση η οποία βρήκε σύμφωνα και τα υπόλοιπα μέλη, πλην του κ. Γιώργου Σοφιανίδη, που επέμενε στην άποψή του να γίνει ανάκληση της άδειας.

• Το 6ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε να κάνει με ανάκληση ή μη αδείας ίδρυσης και λειτουργίας του Λάζαρου Δουλγερίδη του Παναγιώτη («Νota – Note», Λεωφόρος Ανοίξεως 100).

Γιώργος Σοφιανίδης και Γιώργος Γουλτίδης έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει ανάκληση της αδείας, ενώ ο Θεόφιλος Κορωνάς ζήτησε να δοθεί αναβολή στο θέμα, λόγω εκκρεμοδικίας (το οποίο και πρόκειται να εξεταστεί από το ΣΥΠΟΘΑ). Συμπλήρωσε δε πως «στην περίπτωση που αργήσει να βγει η απόφαση, θα επανεξετάσουμε τη στάση μας». Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής