breaking news Νέο

«Νίκη» των Δήμων για τα ταμειακά διαθέσιμα

«Νίκη» των Δήμων για τα ταμειακά διαθέσιμα

«Οξυγόνο» στους δήμους δίνει η κυβερνητική απόφαση για παράταση έως την 1η Σεπτεμβρίου της προθεσμίας για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων τους, όπως και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος και υποχρεωτική κατάθεση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στον ειδικό λογαριασμό.

Αυτό δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις πιέσεις που είχε ασκήσει το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης για το θέμα αυτό.

 

ΚΕΔΕ: «Η απόφαση εξαρχής ήταν θεσμικό ατόπημα»

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ο πρόεδρος Γ. Πατούλης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, τη χαρακτήρισε θετική, επισημαίνοντας ότι η ολιγόμηνη παράταση δίνει οξυγόνο στους δήμους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «πρόκειται για μία απόφαση, που αποτελεί θεσμικό ατόπημα, με στόχο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και υπογράμμισε πως «η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση των επίμαχων διατάξεων και των, σε εκτέλεση αυτών, υπουργικών αποφάσεων».

Μάλιστα τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ υπογράμμισαν ότι το σίριαλ των ταμειακών διαθεσίμων, που ξεκίνησε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) το 2015 και συνεχίστηκε με αλλεπάλληλες προσπάθειες της απερχόμενης κυβέρνησης να επέμβει στην οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, στέφεται με αποτυχία και πως ιδίως η δεύτερη παράταση για το Σεπτέμβριο, αναμφίβολα αποτελεί νίκη των αγώνων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, που κατάφεραν να αποτρέψουν την εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων», καταλήγει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής