breaking news Νέο

Την άμεση διόρθωση «προβληματικών» διατάξεων στον ποινικό κώδικα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Την άμεση διόρθωση «προβληματικών» διατάξεων στον ποινικό κώδικα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Την άμεση (χωρίς όμως να την προσδιορίζει χρονικά) διόρθωση «προβληματικών» διατάξεων στον ποινικό κώδικα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κάνοντας λόγο για αυστηροποίηση του πλαισίου για τις υπό όρους απολύσεις καταδικασθέντων και του πλαισίου χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους, αμετανόητους τρομοκράτες.

«Η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα είναι σπουδαίας σημασίας μεταρρύθμιση. Δυστυχώς, αυτό το εγχείρημα θυσιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στο βωμό ιδεοληπτικών προκαταλήψεων, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από όσα επιχείρησε να λύσει», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προαναγγέλλοντας παράλληλα δράσεις για την επιτάχυνση του έργου των δικαστηρίων και την αντιμετώπιση της Πολυνομίας. «Στη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Τσιάρας, «στόχος είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία, με την επιλογή της νέας ηγεσίας της. Πυξίδα μας θα αποτελέσει η αξιοκρατία και ο σεβασμός στην ιεραρχία των ανωτάτων λειτουργών της θέμιδος».

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε γνωστό ότι θα συσταθούν εντός των δικαστηρίων ειδικά τμήματα, που θα τρέξουν υποθέσεις ανταγωνισμού, συμβάσεων, οικογενειακού δικαίου κ.α., ενώ θα προωθηθεί αναμόρφωση του πλαισίου για την ενίσχυση της διαμεσολάβησης, καθώς και επέκταση της ψηφιοποίησης του κράτους και στη Δικαιοσύνη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής