breaking news Νέο

«Από τον Οκτώβρη στον Στάλιν», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Από τον Οκτώβρη στον Στάλιν», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Χρήστος Κεφαλής, Διευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού «Μαρξιστική Σκέψη», και Αρθρογράφος και Συγγραφέας για πολιτικά και ιδεολογικά θέματα στην Μελέτη του «Από τον Οκτώβρη στον Στάλιν», (Εκδ. «Επίκεντρο», Θεσσαλονίκη 2018), πραγματεύεται ζητήματα σχετικά με την αποτυχία του εγχειρήματος του Οκτώβρη 1917, απαντώντας σε ουσιώδη ερωτήματα που απασχολούν ακόμη τους φιλίστορες αναγνώστες.

Ο Χ. Κεφαλής αξιοποιώντας μαρτυρίες για την Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά και την σύγχρονη ιστορική φιλολογία, αντικρούει τις κυρίαρχες απόψεις γύρω από τα γεγονότα. Επιχειρηματολογεί επακριβώς, ότι ο Στάλιν προώθησε συνειδητά μία διαδικασία γραφειοκρατικού εκφυλισμού, που αντέστρεψε και τις ιδέες και τους καρπούς της Επανάστασης, σε όλους τους τομείς, από τον Μαρξισμό και τις Επιστήμες μέχρι την Κουλτούρα και τις Εθνότητες.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα Μελέτης του, ο Χ. Κεφαλής παρουσιάζει τις εμπειρίες της Οκτωβριανής Επανάστασης και του επακόλουθου Εμφυλίου, καθώς και τις εξελίξεις στην ΕΣΣΔ, σε διάφορα πεδία, από το 1920 μέχρι το 1953. Το πυκνογραμμένο αυτό βιβλίο συνοδεύουν πλήθος σημειώσεων, πλούσια βιβλιογραφία, και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής