breaking news Νέο

Ένας στους δέκα οφειλέτες της Εφορίας χρωστά κάτω από 1 ευρώ!

Ένας στους δέκα οφειλέτες της Εφορίας χρωστά κάτω από 1 ευρώ!

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Ένας στους δέκα οφειλέτες της Εφορίας χρωστά κάτω από 1 ευρώ! Σε ειδικό κεφάλαιο της τριμηνιαίας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρεται συγκεκριμένα ότι 367.253 φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) έχουν αφήσει απλήρωτα στις ΔΟΥ ποσά από 0,01 έως 0,99 ευρώ! Αρκετοί εξ αυτών, μάλιστα, μπορεί να μη γνωρίζουν καν ότι χρωστάνε στο κράτος.

Προφανώς, πρόκειται για μια απλή λογιστική εγγραφή, αλλά ακόμα κι έτσι, αποτυπώνεται η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το γεγονός ότι στα στοιχεία της ΑΑΔΕ καταγράφονται ως «οφειλές» στην Εφορία ποσά τόσο χαμηλού ύψους και δεν διαγράφονται από τα πληροφοριακά συστήματα TAXIS και TAXISnet.

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει μεν ότι ποσά οφειλών κάτω από ένα πολύ χαμηλό ύψος δεν βεβαιώνονται και δεν αναζητούνται από τις φορολογικές αρχές, όμως αυτό δεν είναι γενικός κανόνας. Ο δε συνολικός αριθμός των οφειλών της Εφορίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 ανήλθε σε 3.750.195 και από αυτούς 367.253 (ποσοστό 9,79%) έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μικρότερα του 1 ευρώ.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών έχει αυξηθεί κατά 22.779 πρόσωπα (φυσικά και νομικά), ενώ ο αριθμός όσων χρωστούν λιγότερα από 1 ευρώ έχει αυξηθεί κατά 13.206 πρόσωπα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής