breaking news Νέο

«Γιατί το μέλλον μια μικρή κουκίδα», παρουσίαση ποιητικής συλλογής από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Γιατί το μέλλον μια μικρή κουκίδα», παρουσίαση ποιητικής συλλογής από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Η Βεροιώτισσα Ποιήτρια Κούλα Αδαλόγλου, στη νέα και όγδοη Συλλογή της «Γιατί το μέλλον μια μικρή κουκίδα» (Εκδ. «Σαιξπηρικόν», Θεσσαλονίκη 2018), ανιχνεύει την Μνήμη και τον Χρόνο σε μια ποιητική αναζήτηση που την συνοδεύουν η οδύνη αλλά και η λύτρωση.

Η Ποίηση της Κούλας Αδαλόγλου είναι βαθιά ανθρώπινη γι αυτό και προκαλεί τον συναισθηματισμό του αναγνώστη. Στη νέα Συλλογή της γίνεται αντιληπτός ο ευαίσθητος ψυχικός κόσμος της που εντοπίζεται μέσα από το παιχνίδι ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η Μνήμη γίνεται το όχημα για το ταξίδι στον Χρόνο, όπου και ζωντανεύουν φιγούρες, εικόνες, λέξεις και μυρωδιές. Τα μικρού μεγέθους Ποιήματα της Συλλογής, 47 τον αριθμό, με συναισθηματική δύναμη και εκφραστική ευστοχία σηματοδοτούν μία ευανάγνωστη Ποίηση, που δεν της λείπει η νοσταλγία, η αισιοδοξία μα και η διαμαρτυρία.

Η Κ. Αδαλόγλου γνωρίζει να επιλέγει τις κατάλληλες λέξεις γι’ αυτό και η γλώσσα της είναι εκφραστική. Επίσης, το λυρικό στοιχείο βοηθά στην αρχιτεκτονική μιας Ποίησης όπου ισορροπούν τα πρόσωπα, οι ιδέες και τα συναισθήματα, που με την σειρά τους νοηματοδοτούν φωτεινές εικόνες, και βοηθούν τον αναγνώστη να ακολουθήσει την Ποιήτρια στο Ταξίδι της στον Χρόνο.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής