breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Πήραν 40 κιλά άμμο σε 14 μπουκάλια…ως αναμνηστικό!

Η διάσημη λευκή άμμος της Σαρδηνίας θεωρείται δημόσιο αγαθό και απαγορεύεται αυστηρά να την απομακρύνει κάποιος από το νησί. Επί σειρά ετών οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται για την κλοπή φυσικών περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβανομένης της άμμου.

Ένα ζευγάρι Γάλλων που πήρε…40 κιλά αυτής της άμμου, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεταξύ ενός και έξι ετών για το αδίκημα της κλοπής με την επιβαρυντική περίσταση της κλοπής αγαθού δημόσιας χρήσης, αν και υποστηρίζει ότι ήθελε να πάρει την άμμο μαζί του ως «αναμνηστικό» και δεν συνειδητοποίησε ότι είχε διαπράξει αξιόποινη πράξη.

Βάσει ενός νόμου του 2017, θεωρείται παράνομο το εμπόριο άμμου, βότσαλων και κοχυλιών και συνήθως τιμωρείται με πρόστιμα που φθάνουν και τα 3.000 ευρώ.

Η αστυνομία ανακάλυψε την άμμο μέσα σε 14 πλαστικά μπουκάλια, τα οποία είχαν γεμίσει από την παραλία Κία στη νότια Σαρδηνία και τα οποία είχαν τοποθετήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. Οι δύο τουρίστες επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πορθμείο στο Πόρτο Τόρες με κατεύθυνση την Τουλόν της Γαλλίας.

Το 1994 απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη διάσημη «ροζ παραλία» της νήσου Μπουντέλι, βορειοανατολικά της Σαρδηνίας, εξαιτίας της ανησυχίας για το μέλλον της. Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία, καθώς πολλοί τόνοι άμμου από τις παραλίες του νησιού «εξαφανίζονται» κάθε χρόνο.

Τουρίστες, κυρίως Ευρωπαίοι, ανάμεσά τους και Ιταλοί, γεμίζουν μπουκάλια με άμμο και στη συνέχεια τα «βγάζουν στο σφυρί» στο διαδίκτυο.

*****

Άνθρωπος θάφτηκε ζωντανός για 5 ολόκληρους μήνες!

Ο Ογκάστιν Κόρτολντ, νεαρός χρηματιστής από το Λονδίνο, έβρισκε τη δουλειά του αφόρητα πληκτική. Βαριόταν το χαρτομάνι και ιδιαίτερα τους συναδέλφους του. Ήθελε απεγνωσμένα να κάνει κάτι συναρπαστικό στη ζωή του.

Το 1930 άκουσε ότι στρατολογούσαν εθελοντές για μια αποστολή, που θα πραγματοποιούσε μετεωρολογικές παρατηρήσεις στον Πολικό Σταθμό, ένα ειδικής κατασκευής φυλάκιο στη Γροιλανδία, το οποίο βρισκόταν σε ύψος 2000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και απείχε 180 χιλιόμετρα δυτικά της κύριας βάσης της αποστολής. Ένα μέρος που πραγματικά έκανε κρύο, πάρα πολύ κρύο.

Υπήρχε μεγάλη ανάγκη για πληροφορίες σχετικά με την αρκτική Γροιλανδία . Η συντομότερη αεροπορική οδός από την Ευρώπη προς τη Βόρεια Αμερική περνούσε πάνω από αυτή τη νησιωτική χώρα, κανείς όμως δεν ήξερε τι καιρό έκανε, ιδίως τους χειμερινούς μήνες και ο Κόρτολντ πήγε εκεί, για να το ανακαλύψει.

Προχώρησε από την ακτή μαζί με μια ομάδα, της οποίας καθήκον ήταν να προμηθεύσει το μετεωρολογικό σταθμό με αρκετά τρόφιμα και καύσιμα για δύο άτομα, ωστόσο η κακοκαιρία παρέτεινε τόσο πολύ το ταξίδι, ώστε τα περισσότερα τρόφιμα, που προορίζονταν για το σταθμό, καταναλώθηκαν στη διαδρομή. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να κλείσει ο σταθμός.

Ο Κόρτολντ σκέφτηκε πως ήταν κρίμα να εγκαταλείψουν την αποστολή μόνο και μόνο επειδή δεν υπήρχαν αρκετά τρόφιμα. Υπολόγισε πως θα μπορούσε να αντέξει μόνος του για πέντε μήνες, έγραψε αργότερα. «Είχα πάθει κρυοπαγήματα στα δάχτυλα των ποδιών και δεν είχα καμία όρεξη να γυρίσω πίσω. Έτσι αποφάσισα να μείνω εκεί και να λειτουργήσω το σταθμό μόνος μου».

Τα κρυοπαγήματα ήταν ένας ακραίος λόγος, για να επιλέξεις να μείνεις στη Γροιλανδία μέσα στο καταχείμωνο, για τον Κόρτολντ όμως η απόφαση αυτή είχε κάποια λογική βάση.

Λίγο αφότου εγκαταστάθηκε στο νέο τόπο διαμονής του, άρχισε να χιονίζει ανεξέλεγκτα. Η σκηνή του θάφτηκε κάτω από το χιόνι, ώσπου φαινόταν μόνο η άκρη του σωλήνα εξαερισμού, η οποία δεν άργησε να χαθεί και αυτή κάτω από το χιόνι, μέχρι που κυριολεκτικά θάφτηκε ζωντανός.

*****

Πλήρωσαν «χρυσή» μια αθλητική φανέλα που φορούσε ο Ομπάμα

Η φανέλα της εμφάνισης, με την οποία έπαιζε μπάσκετ στο γυμνάσιο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πωλήθηκε τη Δευτέρα σε δημοπρασία έναντι 120.000 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος που οργάνωσε την πώληση στην Πολιτεία Τέξας.

Η φανέλα, η οποία έχει τον αριθμό 23, ανήκε στον Ομπάμα, όταν ήταν 18 ετών κι έπαιζε στο λύκειο Πούναχου, στη Χαβάη, όπου ζούσε τότε, εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions.

Πριν από την πώλησή της είχε εκτιμηθεί πως θα εισέφερε περίπου 100.000 δολάρια.

Είναι γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα αγαπάει το μπάσκετ, άθλημα στο οποίο εξασκείτο συχνά, ενώ ήταν ακόμα ένοικος του Λευκού Οίκου. Συγκεκριμένα έπαιζε με μέλη του προσωπικού της προεδρίας, διασημότητες, παλαίμαχους και εν ενεργεία παίκτες, ακόμα και επισκέπτες.

*****

Έκανε κόλπα με μπάλα... πάνω σε στύλο της ΔΕΗ

Ένα εξωπραγματικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά τις 7, στα Χανιά, όταν ένας άνδρας σκαρφάλωσε σε στύλο της ΔΕΗ και άρχισε να παίζει με μία μπάλα. Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Ζυμβρακάκηδων, στο κέντρο των Χανίων, κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο. Ο άνδρας ντυμένος με ενδυμασία ποδοσφαιρική, ανέβηκε σαν αίλουρος στο στύλο της ΔΕΗ, χωρίς να έχει δεθεί από κάπου και με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του και άρχιζε να κάνει κόλπα με μία μπάλα.

Λίγο αργότερα, κατέβηκε από το στύλο με την ίδια ευκολία με την οποία είχε ανέβει, ενώ έδειχνε να απολαμβάνει τις επευφημίες του κόσμου.


Άνθρωπος θάφτηκε ζωντανός για 5 ολόκληρους μήνες!
Πλήρωσαν «χρυσή» μια αθλητική φανέλα που φορούσε ο Ομπάμα
Έκανε κόλπα με μπάλα... πάνω σε στύλο της ΔΕΗ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής