breaking news Νέο

Με ευχές όλων των παρατάξεων, αλλά και κριτική η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.

  • Με ευχές όλων των παρατάξεων, αλλά και κριτική η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.
  • Με ευχές όλων των παρατάξεων, αλλά και κριτική η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.
  • Με ευχές όλων των παρατάξεων, αλλά και κριτική η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.

Με ευχές του δημάρχου, Νικόλα  Καρανικόλα και των επικεφαλής των παρατάξεων ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, στις 10,30 το πρωί της Κυριακής 8η Σεπτεμβρίου, με μοναδικό θέμα την εκλογή προεδρείου και επιτροπών του δήμου.

 

"Εύχομαι παραγωγική και δημιουργική τετραετία. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους.Περιμένω να είναι το καλύτερο συμβούλιο που έχει εκλεγεί" χαιρέτισε ο κ. Καρανικόλας

Ο κ. Κουστογιάννης ευχήθηκε παραγωγική θητεία, μέσα από τις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου  για να πάει ένα βήμα μπροστά  ο τόπος. Αναφερόμενος στον νόμο της ΝΔ, που διόρθωσε τον "Κλεισθένη" ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφία, χαρακτήρισε ως νόμο-έκτρωμα τον "Κλεισθένη",ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική και στον νόμο 4623, που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να

μπορέσουν να "κυβερνηθούν" οι δήμοι, στους οποίους ο δήμαρχος δεν είχε πλειοψηφία του 50% συν μια ψήφο την πρώτη Κυριακή. Κατά τον τέως δήμαρχο, ο νόμος Θεοδωρικάκου στερεί την αναλογικότητα και διαμορφώνει συνθήκες που δεν έχουν καμιά σχέση με την λαική βούληση." Ο ν.4623 προσπαθώντας να διορθώσει πράγματα τα κάνει ακόμη χειρότερα" είπε.

 

Ο κ. Τσουκαλάς ευχήθηκε δημιουργικό έργον που θα επικεντρώνεται στο κοινό συμφέρον της πόλης και των δημοτών."Δυστυχώς, με βάση το νόμο, βρισκόμαστε σε μια θεατρική παράσταση, αφού οι αποφάσεις είναι καθορισμένες και αυστηρά ελεγχόμενες. Η νομοθεσία φοβάται τις αποφάσεις που θα παίρνουμε. Ουσιαστικά η εκλογή του προεδρείου γίνεται μέσα από ενδοπαραταξιακές διαδικασίες και εμείς συμμετέχουμε σε προειλλημμένες αποφάσεις. Δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες αντιδημοκρατικές διαδικασίες-καρακιταρούρες. Πρέπει να λειτουργήσουμε για το κοινό συμφέρον των αδυνάτων, βάζοντας στην άκρη προσωπικά συμφέροντα, ρουσφέτια και εκδουλεύσεις" κατέληξε, λέγοντας ότι η ΛΑ.Σ δεν συμμετέχει με υποψήφιο της στο προεδρείο του σώματος.

 

Η κ. Ιωσηφίδου ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ ο κ. Μυλωνάς ευχήθηκε υγεία και δημιουργικότητα για την παραγωγή έργου για το καλό του τόπου. 

 

Νέος πρόεδρος του σώματος, μετά από μυστική ψηφοφορία, ο Γιάννης Γιαννούλης

Με 16 θετικές ψήφους, 15 λευκά και 1 άκυρο, ο Γιάννης Γιαννούλης είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας. Η ψηφοφορία που διεξήχθη σήταν μυστική, επειδή το ζήτησε ο επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Νίκος Κουτσογιάννης. Αντιπρόεδρος του σώματος ο Σταύρος Ζάχος με 25 ναι  4 λευκά και 1 άκυρο και γραμματέας η Πασχαλίνα Δούμου της παράταξης της Ίλιας Ιωσηφίδου 25 θετικά, 4 λευκά και 3 άκυρα. 

 

Πρόεδρος στην οικονομική επιτροπή  ο Γιώργος Βασιλείου

Τον Γιώργο Βασιλείου όρισε ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου Νάουσας, ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. Επίσης όρισε τους κ.κ. Τζουβάρα και Αδαμίδη. Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε από την παράταξη του κ. δημάρχου εξελέγησαν δυο μέλη, όπως ο νόμος ορίζει για να υπάρχει πλειοψηφία ( 5 στους 9) ο Γιώργος Τασιώνας και Αντώνης Καραγιαννίδης, Από την παράταξη του κ. Κουτσογιάννη, οι κ.κ Δουλδούρης και Βαλδαμίδης,από  την ΛΑ.Σ ο κ. Λακηνάνος και από την παράταξη της κας. Ιωσηφίδου ο κ. Τσέλιος.

 

Πρόεδρος στην επιτροπή ποιότητας ο Γιώργος Τριανταφύλλου

Πρόεδρος στην επιτροπή ποιότητας ζωής ορίστηκε από τον Νικόλα Καρανικόλα ο αντιδήμαρχος του, Γιώργος Τριανταφύλλου. Επίσης ορίστηκαν

  η κα. Μπαλτατζίδου και ο κ.Τζουβάρας. Στην μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν οι κ. Τασιώνας και Θανασούλης, από την παράταξη η κ. Λαζαρίδου και Φουντούλης, από την ΛΑ.Σ ο κ. Χατζηιωαννίδης και την παράταξη Ιωσηφίδου η ίδια  η κα Ιωσήφιδου.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


οικονομική επιτροπή
επιτροπή ποιότητας ζωής

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής