breaking news Νέο

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη νέα σύνθεσή της

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη νέα σύνθεσή της

Την πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεσή της, η οποία προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου, πραγματοποίησε η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ., στην οποία προήδρευσε ο Γιώργος Τσιλογιάννης και με παρόντα τα 10, από τα 11, μέλη του οργάνου. Δηλαδή, οι Γραμματικός Κωνσταντίνος, Πετρομελίδης Γιάννης, Ορταντζόγλου Μαρία, Τσιμούρας Βαγγέλης, Πατσιαβούρας Νίκος, Αθηνά Τζιούρτζια, Παπανδρώνη Αντωνία, Μαρκούλης Παναγιώτης (Πανούλης), Λιάπη Παρασκευή - Ζωή, ενω απούσα υπηρξε η Σοφία Ηλιάδου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, που πηρε χρόνο διεξαγωγής 50 λεπτά, τέθηκε ως μοναδικό θέμα συζήτησης, η γνωμάτευση για τον κανονισμό χρήσης και λειτουργίας του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων Δήμου Βέροιας, την εισήγηση του οποίου έκανε η κ. Μαρούλα Γεωργιάδου, από την Διεύθυνση Προγραμματισμού - Οργάνωσης - Πληροφορικής του Δήμου Βέροιας, ευχόμενη μάλιστα στα μέλη της Δ.Κ. «καλή θητεία».

Οπως επεσήμανε, «η πράξη αφορά στην προμήθεια αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων (ΣΚΠ, στο εξης) δημόσιας χρήσης που θα διατίθενται στην πόλη της Βέροιας. Το προσφερόμενο σύστημα θα αποτελείται από τα παρακάτω:

• 28 ποδήλατα δημόσιας χρήσης για κίνηση σε αστικό ιστό.

• 42 ηλεκτρονικές θέσεις ασφάλισης των παραπάνω ποδηλάτων κατανεμημένες σε 45 σταθμούς μίσθωσης (πλατεία Κόρακα, πλατεία Ωρολογίου, πλατεία Αγίων Αναργύρων, πλατεία Ελιάς).

• Λογισμικό διαχείρισης του όλου συστήματος.

Το σύστημα θα πρέπει να δίνει στους χρήστες την ευχερεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης ποδηλάτων.

Το σύστημα παρέχει:

- Ανθεκτική και αδιάβροχη κατασκευή των σταθμών.

- Ασφάλεια κλειδώματος των ποδηλάτων.

- Ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης χρηστών.

- Εύκολη εγκατάσταση και μετεγκατάσταση χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές εργαασίες.

- Πληροφόρηση μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο για την διαθεσιμότητα ποδηλάτων σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς στάθμευσης.

- Πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο των συνεργείων συντήρησης για βλάβες του συστήματος.

- Πληροφόρηση του κέντρου ελέγχου για όλα τα στοιχεία λειτουργίας και χρεώσεων.

Η δε παράδοση του συστήματος αφορά στο σύνολο των εργασιών για την πλήρη εγκατάσταση και λειτουργία των σταθμών σε σημεία της πόλης της Βέροιας. Με την Α.Π. 4156/24/07/2018 αποφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «ένταξη της πράξης "Προμήθεια Αυτοματοποιημένου Συστήματος Μίσθωσης Ποδηλατων Δήμου Βέροιας» με κωδικό ΟΠΣ 5030259 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κεντρική Μακεδονία 2014-2020" η πρόταση του Δήμου μας, αφού αξιολογήθηκε χρηματοδοτείται με το ποσό των 85.609,60Ε. Ηδη  έχουν παραδοθεί τα ποδήλατα και είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση των σταθμών. Για την χρήση και λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου, απαιτείται η έκδοση ανάλογου περιεχομένου κανονισμού, που αποτελεί κανονιστική διάταξη».

Αμέσως μετά η κ. Γεωργιάδου έγινε δέκτης αρκετών ερωτημάτων από τα παρόντα μέλη του οργάνου (τα περισσότερα δε από τους Νίκο Πατσιαβούρα/ γνωστός εδώ και χρόνια για την αγάπη του και χρήση του ποδηλάτου στην πόλη και τον Βαγγέλη Τσιμούρα), γύρω από τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί η όλη δράση, στα οποία και χρειάσθηκε να δοθούν διευκρινήσεις, αλλά και απαντήσεις πάνω σε προβληματισμούς που εκφράστηκαν, σημειώνοντας πως «το αποτύπωμα στην πόλη θα είναι θετικό».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, έξη μέλη αποφάνθηκαν θετικά επί του θέματος, ενα κατά, ενω τρία μέλη έδωσαν "λευκή" ψήφο.

 

2 έκτακτα θέματα

Στην πρεμιέρα της νέας θητείας της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας που ξεκίνησε τέθηκαν και δύο έκτακτα θέματα.

Το πρώτο θεμα είχε να κάνει με την Γνωμοδότηση για την σύνταξη ή μη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής των κ. Τσορακλίδου Τριανταφυλλιάς και της κ. Ζάννου Ναυσικάς από δημοτική έκταση, για το οποίο, παρότι υπήρξε ενημερωση από τον κ. Ρακιτζή, αποφασίσθηκε τελικά να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Οσον αφορά στο δεύτερο έκτακτο θέμα, σε αυτό η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τον αριθμό θέσεων στάθμευσης ΤΑΧΙ που ευρίσκονται εντός του βασικού δικτύου της πολης της Βέροιας, σύμφωνα με τα συννημένα σχέδια. Σε αυτή οι προτεινόμενες, όπως αυτές παρουσιάζονται από την υπηρεσία (Δήμος Βέροιας - ΔΤΥ. Τμήμα Σ.Κ.Α.Μ. (Γ/4), θέσεις στάθμευσης ΤΑΧΙ είναι: Οδός Μητροπόλεως 10, οδός Μαυρομιχάλη 7, οδός Κίμωνος 3, οδός Αριάδνης 3, οδός Μ. Καρακωστή 14, οδός Σωτήρη Πέτρουλα & Σαμψούντος 3, οδός Λεωφόρου Στρατού 3, οδος Τρεμπεσίνας 9, οδός Μαλακούδη 11, οδός Βερμίου 5.

Σημειωτέον πως σύμφωνα με τον Ν. 4530/2018 ο Δήμος Βέροιας δεν είναι υπεύθυνος για τις στάσεις εκτός του βασικού οδικού δικτύου της πρωτεύουσας του νομού (Στάσεις σε Νοσοκομείο και Σιδηροδρομικό Σταθμό).

Στην ψηφοφορία που τέθηκε το εν λόγω θέμα αμέσως μετά, 6 μέλη αποφάνθηκαν θετικά, ένα αρνητικά και τρια εκφράστηκαν με "λευκή" ψήφο.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής