breaking news Νέο

Λόγια σταράτα από τον Λεωνίδα Ακριβόπουλο!

Λόγια σταράτα από τον Λεωνίδα Ακριβόπουλο!

Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος, πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, ηταν αυτός που φιλοξενήθηκε στην χθεσινή εναρκτήρια εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ", την οποία παρουσιάζουν οι Αλέκος Χ"Κώστας και Παύλος Τουτουντζίδης και μεταδίδεται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.00-13.00, στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ και στη συχνότητα 102,8 FM, καθώς και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr.

Ο κ. Ακριβόπουλος, αν και αποχωρεί από την ΚΕΠΑ, δήλωσε πως θα είναι "παρών" σ' αυτήν, από το γεγονός - όπως είπε - «έχει δημιουργηθεί ενα δέσιμο με τους ανθρώπους εκεί», αλλά τώρα το βάρος της προσπάθειας του θα πέσει αλλού, επεσήμανε. Ο ίδιος στο ερώτημα για το πως προέκυψε η συνεργασία ανάμεσα στην παράταξη του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη με αυτή της Γεωργίας Μπατσαρά είχε να πει: «Πιστεύω στην αξία και στην προσωπικότητα της κ. Μπατσαρά, αλλά και στα παιδιά τα οποία εκλέχθηκαν με την παράταξη της. Εμείς ως «Δράση με Γνώση» είμαστε μια παράταξη προσδιοριζόμενη ως μια Ανεξάρτητη Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη με επικεφαλής τον Κώστα Βοργιαζίδη, τον οποίο και ο λαός της Βέροιας επανεξέλεξε για Δήμαρχο της πολης.

Εμείς είμαστε μία παράταξη που απευθύνεται στον Δημοκρατικό κόσμο. Με αυτή την συμφωνία των δυο παρατάξεων στον Δήμο Βέροιας, δεν λέω θα υπάρξουν και διαφωνίες, αλλά πιστεύω με συνεργατικό πνεύμα θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις».

Στον απολογισμό της θητείας του στην ΚΕΠΑ, ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος ανέφερε πως αποχωρεί από αυτήν με ψηλά το κεφάλι και περήφανος για το έργο που έγινε, ενω αναφερόμενος στα χρήματα που λαμβάνει η ΚΕΠΑ (810.000 Ε τον χρόνο) και τους ψιθύρους που ακούγονται, έκανε λογο για χρηστή διαχείριση, επισημαίνοντας πως το 80% των εκδηλώσεων που γίνονται είναι ανοιχτό και πως «αυτό που παίρνει η ΚΕΠΑ το προσφέρει στους δημότες».

Μάλιστα, τόνισε πως «η ΚΕΠΑ έχει μάθει να λειτουργεί και να μας βγάζει ασπροπρόσωπους, γιατί οι εργαζόμενοι σ' αυτην έχουν μάθει να ξεπερνούν τις δυσκολίες». Ο Λ. Ακριβόπουλος έκανε γνωστό ακόμα πως ξεκίνησε η διαδικασία για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Καμπούρη στη θέση του διευθυντή για τριετή θητεία. Συνέδεσε την επί μια τριακονταετία και βάλλε παρουσία του Γ. Καμπούρη στη θέση του διευθυντή της ΚΕΠΑ με τις υφιστάμενες υποδομές και την δημιουργία πολιτιστικού υπόβαθρου στην πόλη και πως πάντα (ο Γ. Καμπούρης) έμπαινε μπροστά στις μάχες που έπρεπε να δώσει.

Στο ερώτημα για την σχέση του ιδίου με τον Γ. Καμπούρη, η απάντηση που δόθηκε από πλευράς του ηταν: «Είχαμε μια σχέση με διακυμάνσεις, αλλά έχω εντοπίσει στον Γ. Καμπούρη ποιοτικά χαρακτηριστικά. Υπήρξε ένας ακούρατος εργάτης και πάντα πρόθυμος για δουλειά». Οσο για τον αντικαταστάτη του Γ. Καμπούρη, ο Λ. Ακριβόπουλος έθεσε πως «μακάρι να βρεθεί και να γεμίσει τα παπούτσια του Γ. Καμπούρη, στον οποίο θα έβαζα όπως μου ζητάτε, υψηλό βαθμό στην θέση του Διευθυντή».

Ο Λ. Ακριβόπουλος, που πλεον προορίζεται για πρόεδρος του ΚΑΠΑ, σημείωσε πως «είναι τιμή για μένα που ο Δήμαρχος με εμπιστεύεται για δεύτερη φορά σε νομικό πρόσωπο. Το κάθε πόστο, βέβαια, έχει την δική του ιδιαιτερότητα. Ομως με την εμπειρία που απέκτησα από την ΚΕΠΑ πιστεύω πως και εκεί θα μπορέσω να λειτουργήσω για να προκύψουν κάποια απαραίτητα και σημαντικά πράγματα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, έφερε στην αναφορά του την απλή αναλογική, για την οποία - όπως επεσήμανε - ήταν παγιο αίτημα της αριστεράς. Που για μενα είναι το δικαιότερο αναλογικό σύστημα και από το οποίο ξεκίνησε μια νομοθετική ρύθμιση, που στόχο εχει να δώσει στον Δήμαρχο για το πως θα μπορέσει να κάνει σύμπραξη και να διοικήσει. Για μένα, παρά τις ατέλειες και τα λάθη, η χρήση της απλής αναλογικής θα μπορούσε να φέρει συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις. Θεωρώ πως είναι μια τεχνητή λύση με την νομοθετική ρυθμιση από την πλευρά της παρούσας κυβέρνησης».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής