breaking news Νέο

Ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Ημαθίας με επίκεντρο την τεχνολογική εξέλιξη των επιχειρήσεων του τόπου μας!

Ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Ημαθίας με επίκεντρο την τεχνολογική εξέλιξη των επιχειρήσεων του τόπου μας!

Ιδιαίτερα σημαντικό το πρόγραμμα αναβάθμισης 5 Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ και του δικού μας Επιμελητηρίου Ημαθίας, που υπέγραψε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το πρόγραμμα ΄ύψους 1,2 εκ. ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη συγχρόνων  συστημάτων τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, της ψηφιακής υποδομής, την ψηφιοποίηση του μητρώου επιχειρήσεων, νέο, αναβαθμισμένο portal που θα περιλαμβάνει και  κλαδικούς επιχειρηματικούς οδηγούς, ενώ σύγχρονη θα είναι και η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Ημαθίας.

Το πρόγραμμα κατευθύνει τα Επιμελητήρια στο να μπορούν να παράσχουν πλήρη διαδικτυακή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με αυτά,ηλεκτρονική ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για τη διοικητική εξυπηρέτησή τους,ηλεκτρονική υποβολή και διαχείριση των αιτημάτων τους, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική παρακολούθηση της εξέλιξης κάθε αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο, καθώς και παροχή εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών. 

Το Επιμελητήριο Ημαθίας με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής του αναβάθμισης θα απαντήσει στις ηλεκτρονικές προκλήσεις της επιχειρηματικότητας, που τίθενται τον 21ο αιώνα. Σε ένα "παγκόσμιο χωριό", όπως είναι πλέον ο πλανήτης, όπου η σωστή διαχείριση της πληροφορίας είναι ουσιαστικά το κλειδί για την ανάπτυξη νέων, καινοφυών, επιχειρήσεων, που θα μπορέσουν να αναδειχτούν στην αγορά, επενδύοντας στα παραδοσιακά προιόντα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας, αλλά και στην μεταποίηση και τον τουρισμό, με τρόπους που απαιτεί ο σύγχρονος καταναλωτής, που ¨στα τέλη αυτού του αιώνα είναι βέβαιο ότι θα αγοράζει τα πάντα μέσα από το διαδίκτυο.

Το στοίχημα λοιπόν μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά με την συνεργασία της ΠΚΜ και του Επιμελητηρίου Ημαθίας, μπορεί να κερδηθεί, αφού και διοίκηση με άποψη για την αγορά διαθέτει και ικανό στελεχιακό δυναμικό.

«Τα Επιμελητήρια είναι σταθεροί συνεργάτες μας στην προσπάθεια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία. Μετά τις παρεμβάσεις μας στα Επιμελητήρια Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, προχωρούμε στην ενίσχυση άλλων πέντε Επιμελητηρίων, ώστε να αποκτήσουν βελτιωμένες και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες για την υποστήριξη υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων και τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας. Προτεραιότητά μας είναι η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες για να δημιουργηθούν νέες, καλές θέσεις εργασίας. Το ζητούμενο είναι να συνδράμουμε με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για τον επιχειρηματικό κόσμο. Αφενός τους επενδυτές προκειμένου με ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες και να μη συναντούν εμπόδια. Αφετέρου τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να εισάγουν την καινοτομία στη λειτουργία τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Θέλουμε τα Επιμελητήρια να καθιερωθούν ως ένας ισχυρός σύμμαχος, που θα έχουν διαρκώς δίπλα τους οι επιχειρήσεις, με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους και τη στήριξη της προσπάθειάς τους για ανάπτυξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στα πέντε Επιμελητήρια θα αναπτυχθούν σύγχρονα συστήματα τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, με την αναβάθμιση της εσωτερικής ψηφιακής υποδομής τους. Όπως προβλέπεται στις σχετικές προσκλήσεις, θα αξιοποιηθεί και θα επεκταθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημά τους, θα προστατευτεί, θα δημιουργηθεί ψηφιακό αποθετήριο επιχειρηματικών δεδομένων και μηχανισμός διάθεσης ανοιχτών δεδομένων (Open Data). Επίσης, θα ψηφιοποιηθεί το μητρώο επιχειρήσεων, θα αναβαθμιστούν οι διαδικτυακές πύλες τους και θα αναπτυχθούν σ’ αυτές σύγχρονοι επιχειρηματικοί οδηγοί, κλαδικοί επιχειρηματικοί οδηγοί για την προβολή του συνολικού τουριστικού προϊόντος, σύνθετη αναζήτηση και γεωγραφική απεικόνιση επιχειρήσεων και εφαρμογή ηλεκτρονικής συνεργασίας των επιχειρήσεων. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων και ψηφοφορίας, αλλά και μηχανισμός επικοινωνίας και ενημέρωσης των επιχειρήσεων.

Προβλέπεται επίσης να αποκτήσουν τα Επιμελητήρια υπηρεσίες one stop shop, για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων. Ως οργανωμένες δομές, μετά τις παρεμβάσεις, τα Επιμελητήρια θα μπορούν να παρέχουν πλήρη διαδικτυακή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με αυτά, πλήρη ηλεκτρονική ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για τη διοικητική εξυπηρέτησή τους και θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης των αιτημάτων των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική παρακολούθηση της εξέλιξης κάθε αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο.

Τέλος θα εξασφαλιστεί η παροχή εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών και άλλες σύγχρονες παροχές με τελικό αποδέκτη την κάθε επιχείρηση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής