breaking news Νέο

Ν.Κουτσογιάννης : «Θα γίνουν ειδικές συνεδριάσεις για νοσοκομείο και αιολικό πάρκο»

Ν.Κουτσογιάννης : «Θα γίνουν ειδικές συνεδριάσεις για νοσοκομείο και αιολικό πάρκο»

Για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης, με μοναδικό θέμα την κατασκευή αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, στην περιοχή του ορεινού όγκου της Νάουσας, δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

 

Ο κ. Καραμπατζός στην προ ημερησίας διατάξεως τοποθέτησή του είπε ότι  δεν μπορεί ο δήμος να μην έχει λόγο γνώσης και παρέμβασης. «Πιθανά κάποια πράγματα το 2012,  ως διοίκηση, να μην τα υλοποιήσαμε σωστά,  αλλά για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του Βερμίου ήμασταν αρνητικοί. Πρέπει να έχουμε γνώση για αυτή την τεράστια παρέμβαση, που απειλείται να γίνει στο βουνό μας. Το πρόβλημα θα το βιώσουν  εμείς και τα παιδιά μας και όχι το υπουργείο και η  όποια ισπανική εταιρεία. Να έρθει ως μοναδικό θέμα και να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να  έχουμε έγκυρη πληροφόρηση. Οι ανεμολογικοί ιστοί τοποθετήθηκαν σε δημοτική περιουσία, χωρίς να λάβει γνώση ο δήμος», τόνισε.

 

Για συγκεχυμένες πληροφορίες στο… αιολικό μέλλει γενέσθαι έκανε λόγο ο κ. Ρίζος από την «Κοινωνία Πολιτών», αναφερόμενος ακόμη στις συλλογικότητες και τους φορείς που αντιδρούν.

 

Ο κ. Καρτσιούνης κατηγόρησε τις άλλες παρατάξεις του σώματος ότι συμφωνούν με το έργο, με μικρές διαφωνίες  για τον αριθμό των ανεμογεννητριών και τις θέσεις που θα μπουν. «Εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα και όχι ο λαός. Οι ΑΠΕ επιβαρύνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το κράτος επιδοτεί τέτοιες επενδύσεις. Οι πολίτες το μόνο που αποκομίζουν, είναι ακριβή ενέργεια. Δεν είμαστε κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αρκεί να υπάρχουν τα ενδεδειγμένα περιβαλλοντικά μέτρα και να γίνουν από κρατικό φορέα», είπε.

 

Κατά της δαιμονοποίησης, αλλά και αντίστοιχα κατά των λεγομένων περί «επενδυτικών ευκαιριών»,  μίλησε ο κ. δήμαρχος. «Γίνεται πολύς λόγος για μεγάλο αριθμό ανεμογεννητριών. Στην περιοχή μας έχουμε δυο αδειοδοτημένα πάρκα, ένα 178  ανεμογεννητριών και ένα 18 στη θέση «Τρούλος», που ανήκει στο δημόσιο, για λόγους εθνικής ασφαλείας, όπως και όλες οι κορυφογραμμές, άρα σε έκταση του δημοσίου τοποθετήθηκε πρόσφατα και ο ανεμολογικός ιστός, όπως είχε γίνει έξι χρόνια πριν. Συμφωνώ σε μια ειδική συνεδρίαση, αρκεί να γίνει με νηφαλιότητα. Δεν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε, ούτε να μιλήσουμε για επενδύσεις. Αν ήθελε σήμερα και είχε την οικονομική δυνατότητα η συγκεκριμένη ισπανική εταιρεία να κατασκευάσει τις 178 ανεμογεννήτριες στο δάσος μας, θα το έκανε με τη σύμφωνη γνώμη, με προϋποθέσεις, του δημοτικού συμβουλίου, το 2012, αφού διαθέτει όλες τις άδειες.

 

-Εειδική συνεδρίαση και για το Νοσοκομείο Νάουσας

 

Στο τέλος του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί  ειδική έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, με μοναδικό θέμα τη δραματική  κατάσταση του Νοσοκομείου, όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας ότι το θέμα έρχεται μετά και την αίτηση των εργαζομένων. «Θα ζητήσουμε την παρουσία της 3ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου».

«Δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το νοσοκομείο,  πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις από την ΥΠΕ αλλά και από το δήμο», είπε ο κ. Καραμπατζός.

 

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Καρτσιούνης είπε ότι επαληθεύεται η παράταξή του για την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας. «Το Νοσοκομείο  Νάουσας υποβαθμίζεται συνεχώς και μπορεί να καταλήξει  Κέντρο  Υγείας για βραχεία νοσηλεία, με τα σοβαρά περιστατικά  να στέλνονται στη Βέροια.  Δεν πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση εργαζομένων των δυο  Νοσοκομείων, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Πρέπει τα δυο νοσοκομεία να αλληλοσυμπληρώνονται σε παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες», τόνισε.

 

-Νέοι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε πόλη και κοινότητες

Νέους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε ο δήμος Νάουσας, οι οποίοι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, θα τοποθετηθούν σε Στενήμαχο, Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι και Αρκοχώρι, καθώς και στην πόλη της Νάουσας. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης, ενώ θα δημιουργηθούν και σημεία συγκέντρωσης τηγανελαίων, στα πλαίσια της δράσης «πράσινο λάδι». Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καρανάτσιος, σε διαβούλευση τίθεται τις επόμενες μέρες ο δημοτικός κανονισμός καθαριότητας και μετά την ψήφισή του, θα υπάρξει αυστηρή τήρησή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής