breaking news Νέο

Οι νέοι πρόεδροι στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Βέροιας

Οι νέοι πρόεδροι στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Βέροιας

Ο ορισμός των Προέδρων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου Βέροιας έλαβε χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Βέβαια, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι θέσεις είχαν ήδη κλείσει και είχαν γίνει γνωστές ανεπισήμως, οπότε και δεν απέμενε παρά η επίσημη διαδικασία, στην οποία και δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση, με τα νέα πρόσωπα να προτείνονται από το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και να παίρνουν την έγκριση του σώματος. Πιο συγκεκριμένα :

- Για την ΚΕΠΑ προτάθηκαν και ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Ο Θεόφιλος Κορωνάς

Αντιπρόεδρος: Ο Κώστας Ρίζος

Τακτικά μέλη: Οι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Βασίλης Λυκοστράτης, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Συρμούλα Τζήμα, Κυριάκος Θεοδωρίδης και από την πλευρά του Δημότη η Κωνσταντίνα (Ντίνα) Παπαδοπούλου.

- Για το ΔΗΠΕΘΕ προτάθηκαν και ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Η Γεωργία Μπατσαρά

Αντιπρόεδρος: Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος

Τακτικά μέλη: Ο Κώστας Ρίζος και οι Δημότες Μαρία Παπαϊωάννου και Αλεξάνδρα Ανανιάδου

- Για τη ΔΕΥΑΒ προτάθηκαν και ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Ο Στέργιος Διαμάντης

Αντιπρόεδρος: Ορίζεται από το ΔΣ

Τακτικά μέλη: Οι Ηλίας Τσιφλίδης, Λάζαρος Ασλανίδης, Θανάσης Δέλλας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Κώστας Παλουκίδης, Γιώργος Γουλτίδης, Πετρούλα Μουχτάρη και από την πλευρά των Δημοτών οι Αναστασία Λαζαρίδου και Μυρτώ Μπέτσιου

- Για το ΚΑΠΑ προτάθηκαν και ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος

Αντιπρόεδρος: Ο Λάζαρος Ασλανίδης

Τακτικά μέλη: Οι Θεόφιλος Κορωνάς, Στέργιος Διαμάντης, Συρμούλα Τζήμα, Γιώργος Μελιόπουλος, Θεόδωρος Καζαντζίδης, ενώ από την πλευρά των Δημοτών η Θωμαή Στιόκα και ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος.

Για το βρεφονηπιακό σταθμό «Θεανώ Ζωγιοπούλου» προτάθηκαν και ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Ο Κώστας Βασιλειάδης

Τακτικά μέλη: Οι Στέργιος Διαμάντης, Βασίλης Λυκοστράτης, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Δημότες: Έλενα Μυτιλέκα και Αναστασία Μίσχου.

- Για τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης προτάθηκαν και ορίστηκαν οι:

Πρόεδρος : Ο Θανάσης Δέλλας.

Αντιπρόεδρος: Ο Δημήτρης Πυρινός

Τακτικά Μέλη: Οι Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Αριστομένης Λαζαρίδης, Δήμητρα Ράλλη

Δημότες: Όλγα Χολέβα, Σοφία Πάσχου και ως αρχαιότεροι διευθυντές και προϊστάμενοι οι Κωνσταντίνος Γκάγκας, Θεοδώρα Τούτση και η Παρθενόπη Τσακιρίδου.

Για τη Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης προτάθηκαν και ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Ο Χρήστος Τσιούντας

Αντιπρόεδρος: Ο Θανάσης Σιδηρόπουλος

Τακτικά μέλη: Οι Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Ασλάνογλου, Ηλίας Τσιφλίδης, Άρης Λαζαρίδης και από την πλευρά του Δημότη η Ευγενία Περσίδου.

 

Προ ημερησίας διάταξης

Κατά τα άλλα, με την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης δεν θέλησε να πάρει το λόγο, προκειμένου - όπως είπε - να υπάρξει επίσπευση του χρόνου, για να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΑΒ.

• Στην αναφορά της αμέσως μετά η επικεφαλής της παράταξης «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη» εξέφρασε την ευαρέσκειά της για δύο έργα. Πρώτον, για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών της Γέφυρας Κούσιου και δεύτερον, για τη διαπλάτυνση της Οδού Πιερίων, που οδεύει στην ολοκλήρωσή του.

• Ο επικεφαλής της "ΛΣ" Γιώργος Μελιόπουλος είχε να θίξει το θέμα της ετοιμότητας του Δήμου σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, προτάσσοντας το σχολείο της Βεργίνας που πλημμύρισε, όπως και τους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης και θέλησε να μάθει τι έργα έγιναν για την προόηψη.

Ακόμα, ο ίδιος κάλεσε το σώμα να καταψηφίσει το "κατάπτυστο" ψήφισμα, όπως το χαρακτήρισε, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Για την σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης».

• Τις ελλείψεις στις μονάδες υγείας και στα δημοτικά ιατρεία επεσήμανε ο Γιάννης Τσαναξίδης από τη "ΛΣ", αναρωτώμενος και για το αν έγιναν ενέργειες από το Δήμο για τη στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων.

• Ο δε Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Δράση με Γνώση", αναφέρθηκε στην εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησε μέσα από τη συμμετοχή του στο 1ο συνέδριο Plug and Plax, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Τρίκαλα και περιελάμβανε τους τρόπους ενημέρωσης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών, μέσω της τεχνολογίας, που μπορούν να εφαρμοσθούν και στο Δήμο Βέροιας.

• Σ' ένα ζήτημα, αυτό της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, την προσχολική αγωγή, η οποία και – όπως επεσήμανε – στρίμωξε τα παιδιά σε ακατάλληλες θέσεις, αναφέρθηκε η Δήμητρα Ράλλη, που τυγχάνει και νηπιαγωγός, ζητώντας συγχρόνως να μισθωθούν κι άλλα κτίρια και να στελεχωθούν. Απαντώντας λίγο μετά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι «για τη δίχρονη εκπαίδευση ήρθαμε σε αντιπαράθεση με τον κλάδο σας. Εμείς ζητήσαμε να πάει το πρόγραμμα παραπίσω και δεν έγινε σεβαστό. Και τώρα τα παιδιά δεν χωράνε. Συνεπώς, αυτοί που θεωρούσαν πως τα παιδιά χωράνε, ας βρούνε λύσεις. Εμείς προς όφελος των παιδιών θα κάνουμε ό,τι μας ζητηθεί».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής