breaking news Νέο

Βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας

Βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν την Τετάρτη συνταξιούχοι από τη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωποι σωματείων από τη Βέροια, τη Νάουσα, την Κατερίνη, το Λιτόχωρο, τις Σέρρες και άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Βασικά αιτήματα των συνταξιούχων αποτελούν οι αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, η καθιέρωση κατώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, όπως και η ύπαρξη δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων δήλωσαν αποφασισμένα να βγαίνουν στους δρόμους μέχρι να τους επιστραφούν όσα παρακρατήθηκαν.

«Οι κυβερνήσεις παίρνουν τη σκυτάλη η καθεμία από την προηγούμενη και τα μέτρα συνεχίζονται σε βάρος μας και σε βάρος των παιδιών μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος κουμπούρης.

Προσέθεσε δε ότι «η κυβέρνηση πατάει πάνω στο νομικό πλαίσιο, που έχουν πατήσει οι προηγούμενες και με βήματα γοργά οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, που με θυσίες και αγώνες έχει κατακτηθεί».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής