breaking news Νέο

«Πάτησε» κορυφή η ΒΕΡΟΙΑ

«Πάτησε» κορυφή η ΒΕΡΟΙΑ

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε την περασμένη Κυριακή η ΒΕΡΟΙΑ, κερδίζοντας στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής στο Δημοτικό Στάδιο την Τρίγλια με 2-1 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα πάτησε κορυφή.

Η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε τον αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 2λεπτο και στην πρώτη, στην κυριολεξία, επίσκεψή της στα καρέ της αντιπάλου της κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με σουτ του Ζούρκου, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Στη συνέχεια και έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και για τα επόμενα πενήντα πέντε, περίπου λεπτά φάνηκε να το καταφέρνει θαυμάσια, αφού μέχρι το 60' η αντίπαλός της είχε απειλήσει σοβαρά με παραβίαση την εστία του Βοσνιάδη μόλις μια φορά και συγκεκριμένα στο 23' με τον Μαντζίρη να μην προλαβαίνει με προβολή να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας της ΒΕΡΟΙΑΣ στην παράλληλη συρτή σέντρα του Κουρέλα από αριστερά.

Βέβαια στο ίδιο διάστημα και η ΒΕΡΟΙΑ δεν είχε την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να κλειδώσει κατά κάποιο τρόπο την νίκη, με εξαίρεση ίσως μια κεφαλιά του Στάμου στο 17' ύστερα από κόρνερ του Μπλέτσα που έφυγε όμως άουτ.

Μετά το 60' και για 15 περίπου λεπτά η γηπεδούχος ομάδα έπαιξε με την φωτιά και παρολίγο να καεί.

Στο 60' η δεύτερη (πρώτη για το δεύτερο ημίχρονο) καλή ευκαιρία της Τρίγλιας στο παιχνίδι να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ευθυμιάδη ανενόχλητος στο σημείο του πέναλτι να πιάνει την κεφαλιά ψαράκι ύστερα από σέντρα του Εππά, να μην βρίσκει όμως εστία.

Η ομάδα της Τρίγλιας άρχισε να γίνεται απειλητική για την εστία του Βοσνιάδη και στο 73' ήρθε η ισοφάριση.

Ο Κουρέλας και πάλι έβγαλε από δεξιά την σέντρα και ο Παπαδημητρίου που είχε μπει πριν ένα μόλις λεπτό αλλαγή στο παιχνίδι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα αρχικά στο εσωτερικό μέρος της αριστερής κάθετης δοκού της εστίας της ΒΕΡΟΙΑΣ, με την μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.

Το 1-1 ήταν γεγονός και απέμεναν λιγότερο από 20 λεπτά για να αντιστρέψει και πάλι την κατάσταση η ΒΕΡΟΙΑ και το κατάφερε πριν η πίεση και το άγχος μετατραπούν βαρίδια στα πόδια των ποδοσφαιριστών της.

Το χρονόμετρο έδειχνε το 80ο λεπτό του παιχνιδιού, επτά λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης όταν ο Σκαθαρούδης που επίσης είχε μπει αλλαγή στον αγώνα έξι λεπτά νωρίτερα έφυγε από τα δεξιά, απέφυγε έναν αντίπαλο και με το αριστερό έβγαλε την σέντρα, με τον Κανούλα, να ξεφεύγει από την επιτήρηση των αντιπάλων του και με γυριστή κεφαλιά να ξαναδίνει προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Στο διάστημα που απέμεινε η Τρίγλια θα έχει μια ευκαιρία στον έξτρα χρόνο του αγώνα να ξαναφέρει το παιχνίδι στα ίσα, με τον Ζορμπά να σουτάρει μέσα από την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ, υπό πίεση δίχως όμως να καταφέρει να βρει εστία. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του αρτινού διαιτητή Αθανασίου βρήκε τους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ να πανηγυρίζουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και την αναρρίχηση της ομάδας τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες (δεν είχε στην διάθεσή της τον τιμωρημένο Πέντα και τους Βεργώνη – Μελικιώτη, ενώ από πολύ νωρίς έχασε λόγω τραυματισμού και τον σκόρερ του πρώτου γκολ τον Ζούρκο), μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, όμως είχε ισορροπία στις γραμμές της, οι παίκτες της είχαν πάθος και κυρίως έδειξαν να μην πανικοβάλονται από το γκολ της ισοφάρισης και να αντιδρούν σωστά. Επίσης η ΒΕΡΟΙΑ στο κυριακάτικο παιχνίδι, όπως και την περασμένη αγωνιστική στο γήπεδο της Φιλιππούπολης στη Λάρισα, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου έδειξε ότι διαθέτει ένα στοιχείο που χρειάζονται οι ομάδες που κυνηγάνε διακρίσεις και βάζουν υψηλούς στόχους. Ένα στοιχείο που το διέθεται και την περασμένη αγωνιστική. Μπορεί και σκοράρει στις κρίσιμες στιγμές και δίχως να χρειάζεται συνήθως πολλές ευκαιρίες για να το κάνει. Ένα στοιχείο που επαναλαμβάνουμε χρειάζεται μια ομάδα για να πετύχει υψηλούς στόχους.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

2' Πρώτη επίσκεψη της ΒΕΡΟΙΑΣ στην αντίπαλη περιοχή με τον Μουχάλη να βγάζει την σέντρα τους αμυντικούς της Τρίγλιας να διώχνουν προσωρινά και τον επερχόμενο Ζούρκο με συρτό σουτ να την στέλνει την μπάλα αρχικά στο μέσα μέρος της κάθετης δοκού και στη συνέχεια στα δίχτυα 1-0.

17' Κόρνερ εκτελεί ο Μπλέτσας, από δεξιά με τον Στάμου να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

23' Σέντρα του Κουρέλα ο Μπαντζίρης για λίγα εκατοστά δεν προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βοσνιάδη.

52' Επέλαση από δεξιά του Χαντζάρα και προϋποθέσεις για ευκαιρία, με την σέντρα όμως του ποδοσφαιριστή της ΒΕΡΟΙΑΣ να μην είναι και η καλύτερη.

60' Σέντρα από δεξιά του Εππά κεφαλιά ψαράκι του αφύλακτου Ευθυμιάδη δεν βρίσκει στόχο.

73' Σέντρα Κουρέλα κεφαλιά του Παπαδημητρίου η μπάλα στο εσωτερικό μέρος της κάθετης δοκού και στα δίχτυα 1-1.

80' Σέντρα από δεξιά του Σκαθαρούδη κεφαλιά από κοντά του Κανούλα και 2-1.

90'+ Ο Ζορμπάς υπό πίεση επιχειρεί σουτ μέσα από την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ με την μπάλα να φεύγει πάνω από οριζόντια δοκό της εστίας του Βοσνιάδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Αθανασίου (Άρτας) δίχως σοβαρά λάθη, με βοηθούς τον Τσιλίκα από την Αιτωλοακαρνανία και τον Φραγκούλη από την ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου, Μαραγκός, Ταϊρης, Ζούρκος Ν. (7' Δ. Τρ. Χατζάρας, Μπλέτσας), (74' Σκαθαρούδης), Πασάς, (63' Πολύζος), Κανούλας, Σιμόνι.

ΤΡΙΓΛΙΑ: Βούρος, Ζώτος, Κουρέλας, Σγουρής (90' Κεχαγιάς), Μιλκούδης, Σαρβανίδης, (72' Παπαδημητρίου), Ευθυμιάδης, (78' Μενικάλι), Εππάς, Ζορμπάς, Μαντζίρης, Λεμονής.

 

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Τρίγλια 2-1

Αιγάλεω – Ιαλυσός 1-0

Ασπόπυργος – Καβάλα  1-0

Νίκη Β. - Καλαμάτα       1-1

Ιωνικός – Ιεράπετρα       0-1

Τρίκαλα – Ολυμπιακός Β.      1-1

Διαγόρας – Θεσπρωτός  4-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(3 αγώνες)

        Βαθ.

  1. ΚΑΛΑΜΑΤΑ  7
  2. ΒΕΡΟΙΑ  7
  3. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ   7
  4. ΤΡΙΚΑΛΑ       5
  5. ΔΙΑΓΟΡΑΣ     4
  6. ΑΙΓΑΛΕΩ       4
  7. ΚΑΒΑΛΑ       4
  8. ΙΩΝΙΚΟΣ        4
  9. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ        4
  10. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ    4
  11. ΤΡΙΓΛΙΑ 3
  12. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.  2
  13. ΙΑΛΥΣΟΣ       1
  14. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 0

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής