breaking news Νέο

Θανάσης Δέλλας : «Η Γεωργία Μπατσαρά είναι αξιόπιστος εταίρος»

Θανάσης Δέλλας : «Η Γεωργία Μπατσαρά είναι αξιόπιστος εταίρος»

Για το σοκ που υφίσταται η ανθρωπότητα, παρακολουθώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας (με τις πολλές εξουσίες που έχει στη χώρα του και το χαρακτηρισμό «Σουλτάνος») Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αιματοκυλά τη Συρία, με την ανοχή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πήρε θέση ο Θανάσης Δέλλας, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που μεταδίδεται από το ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ - 102,8 Fm και παρουσιάζουν οι ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ & ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ.

«Είναι ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος της Τουρκίας, ο οποίος σοκάρει για τις ζωές των αμάχων που χάνονται, για τους πρόσφυγες που ασταμάτητα εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, για το αίμα που σαν θηλιά τυλίγει όλο και πιο πολύ ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι ένας πόλεμος που γίνεται για να εξυπηρετήσει πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα», τόνισε ο Θανάσης Δέλλας, ο οποίος μπροστά σ' όλη αυτή την κατάσταση σημείωσε πως «δεν θα πρέπει τοπικά να μείνουμε σ' ένα ψήφισμα καταδίκης, αλλά με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να διοργανωθούν εκδηλώσεις την ίδια μέρα σε πόλεις της ελληνικής επικράτειας, που θα καταδικάζουν τον πόλεμο που διεξαγάγει η Τουρκία».

 

Υπέρμαχος της απλής αναλογικής, αλλά...

Ερχόμενος στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Θανάσης Δέλλας στάθηκε υπέρμαχος του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, «αν και» - όπως επεσήμανε - «έχει τις δυσλειτουργίες του, ζώντας σε μια χώρα που δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών».

Ο ίδιος στην αναφορά του για τη συνεργασία με την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά, χαρακτήρισε αυτήν «αξιόπιστο εταίρο», τονίζοντας πως «νομίζωότι έχει βρεθεί κοινός βηματισμός και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Παύλου Παυλίδη, που χαρακτήρισε....παζάρι θέσεων τη συνεργασία με την κ. Μπατσαρά, ανέφερε πως «ο κ. Παυλίδης έχει τους δικούς του ισχυρισμούς, η πραγματικότητα όμως είναι ότι απαιτούνταν αυτή η συνεργασία, οπότε έπρεπε να παραχωρήσουμε θέσεις και να ξεκινήσει η συνεργασία».

 

«Οι δημοτικές αρχές έχουν φτιάξει σημαντικά πράγματα στη Μακεδονίδα»

Αναφερόμενος στο έργο των δημοτικών αρχών για τον ορεινό όγκο της Μακεδονίδος, ο Θανάσης Δέλλας επεσήμανε ότι «θεωρώ πως έχουν φτιάξει σημαντικά πράγματα και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει επιδείξει μια προσοχή σε ζητήματα της καθημερινότητας και στην αγροτική οδοποιϊα. Είναι ζητήματα προτεραιότητας και με τα έργα που θα γίνουν, θα λύσουν προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε κοντά μας τους πολίτες και λειτουργώντας πάνω σε μια κοινή συνισταμένη, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πράγματα μαζί». Προσέθεσε δε, πως «με την εκλογή εκ νέου της παρούσας δημοτικής αρχής, έχουμε πέσει με τα... μπούνια στα προβλήματα και με την εκλογή νέου προέδρου στα Ριζώματα και αξιόλογων παιδιών στις υπόλοιπες κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδας, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, για να πάει καλά ο τόπος».

Μιλώντας για τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, στην οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα, κατέστησε σαφές πως είναι μια θέση αμισθί και ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι χρηματοδότης σχολείων και νηπιαγωγείων, καλύπτοντας βασικές ανάγκες σε λειτουργικές δαπάνες». Για τον ίδιο, μάλιστα, η θέση αυτή, αλλά και η συμμετοχή του στην Οικονομική Επιτροπή Βέροιας και στη ΔΕΥΑ Βέροιας απαιτεί αρκετό χρόνο ενασχόλησης, «για να κάνεις καλά τη δουλειά σου».

 

Οι προτεραιότητες στον ορεινό όγκο της Μακεδονίδος

Ο Θανάσης Δέλλας, που σημειωτέον στον «καποδιαστριακό» Δήμο Μακεδονίδος είχε κατέλθει το 2006 ως επικεφαλής δικού του συνδυασμού και βρέθηκε στην αντιπολίτευση απέναντι στον - τότε - Δήμαρχο Γιάννη Δάλλα, συμμετείχε για ένα χρόνο ως δημοτικός σύμβουλος στη δημαρχιακή θητεία της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, την περίοδο 2010-2014, και τώρα εκλέχθηκε από τη Δημοτική Ενότητα Μακεδονίδος με την παράταξη του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, υποστήριξε πως στον ορεινό όγκο της Μακεδονίδος «χρειάζεται συντήρηση υποδομών και δημιουργία καινούργιων, όπως και η δημιουργία δεξαμενής, φράγματος, για τη συγκέντρωση νερού, ακολουθώντας το παράδειγμα του κοινοτάρχη Απειράνθου Μανώλη Γλέζου, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων. Θα πρέπει ακόμα να δούμε τον εναλλακτικό τουρισμό και άλλες υλοποιήσιμες προτεραιότητες που μπορούμε να δούμε».

 

Καλύτερες υποδομές για την παιδεία και αναβάθμιση των κτιρίων

Στην αναφορά του για την παιδεία, ο Θανάσης Δέλλας, συγγραφέας των βιβλίων «Δρομολόγιο» και «Κλεπταποδόχος», με ένα τρίτο να βρίσκεται προς έκδοση, είχε να πει: «Θα πρέπει να ακολουθηθεί μια εθνική πολιτική, η οποία θα προσανατολίζεται στην κατεύθυνση καλύτερων υποδομών, όπως π.χ. στέγαση, αλλά και να δούμε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, τη στιγμή, μάλιστα, που η χώρα μας λούζεται στο φως και έχει τον ήλιο σήμα κατατεθέν της, να μην έχουμε αναδείξει τέτοιες καινοτόμες προσπάθειες.

Όσο για ζητήματα της πόλης, στα οποία κρίνεται απαραίτητο να δοθεί βαρύτητα, ο ίδιος έθεσε «το κυκλοφοριακό, στο οποίο θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ θεωρώ ότι το θέμα της στάθμευσης των αυτοκινήτων θα πρέπει να τεθεί σε μια νέα βάση».

 

Μήνυμα

Τέλος, ο Θανάσης Δέλλας έστειλε και ένα μήνυμα στους δημότες, λέγοντας «τους χρειαζόμαστε κοντά μας. Όλα δεν μπορούν να γίνουν από μία ομάδα, αλλά με συμμάχους τους πολίτες. Από τους οποίους, βέβαια, την καλόπιστη κριτική θέλουμε και ευτυχώς έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής