breaking news Νέο

Στα προημερησίας διάταξης το ενδιαφέρον της συνεδρίασης της Κοινότητας Βέροιας

  • Στα προημερησίας διάταξης το ενδιαφέρον της συνεδρίασης της Κοινότητας Βέροιας
  • Στα προημερησίας διάταξης το ενδιαφέρον της συνεδρίασης της Κοινότητας Βέροιας

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων και στις προτάσεις που τέθηκαν προημερησίας διάταξης επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον της προχθεσινής (3ης) συνεδρίασης της Κοινότητας Βέροιας (με τη νέα σύνθεσή της που έχει προκύψει από την τελευταία εκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών), αφού στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν μόλις δύο τακτικά θέματα, από τα οποία μάλιστα το ένα αναβλήθηκε.

 

Απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν

Αρχικά, ο πρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Βέροιας, Γιώργος Τσιλογιάννης, απάντησε σε ερωτήματα που είχαν διατυπωθεί από συμβούλους στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Όπως είπε, είναι δυνατό να τοποθετηθεί και τρίτο δένδρο στη χριστουγεννιάτικη περίοδο, το οποίο θα είναι δένδρο ευχών, μετά τα άλλα δύο χριστουγεννιάτικα δένδρα που θα τοποθετήσει ο Δήμος.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως αποκαταστάθηκε στο ύψος του ταχυδρομείου της πόλης το πρόβλημα που υπήρξε με το πότισμα, ενώ σ' ό,τι αφορά στη δωρεά του αείμνηστου καθηγητή Χρήστου Τσολάκη, αυτή, είπε ο κ. Τσιλογιάννης, βρίσκεται τώρα στο 4ο Γυμνάσιο και υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί χώρος να στεγασθεί.

Ακόμα, ο Γιώργος Τσιλογιάννης, αναφορικά με τη σπασμένη στάση και το χαλασμένο plexi glass στη Μέσση, ενημέρωσε πως έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία και πρόκειται να επιληφθεί επ' αυτού.

 

Προτάσεις του προέδρου του οργάνου

 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Βέροιας είχε να καταθέσει και κάποιες δικές του προτάσεις. Όπως την πραγματοποίηση ημερίδας οδικής συνείδησης/διαπαιδαγώγησης σε επίπεδο μαθητών Λυκείου, λόγω του ότι είναι κοντά σε μια ηλικία που θα θελήσουν να αποκτήσουν δίπλωμα. «Είναι κάτι για το οποίο βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Συρμούλα Τζήμα, η οποία – όπως μου είπε – το είδε ως μία καλή ιδέα και θα το συζητήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσιλογιάννης πρότεινε ακόμη να τοποθετηθούν κολωνάκια στην αρχή και στο τέλος των διαγραμμίσεων, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτων πάνω σ' αυτές, εμποδίζοντας τους πεζούς.

Επίσης, ο ίδιος έθεσε ως πρόταση να μπει μια μπάρα μπροστά στα γήπεδα του Προμηθέα, προκειμένου να υπάρξει ασφαλής πρόσβαση προς αυτά ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ τέλος έκανε γνωστό πως θα δοθεί κλειδί του Δημοτικού Κτιρίου Μέσσης στη συνάδελφό του Σοφία Ηλιάδου, προς εξυπηρέτηση πολιτών.

 

Επισημάνσεις του Νίκου Πατσιαβούρα

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πατσιαβούρας επεσήμανε πως ο Δήμος Βέροιας στερείται αδειοδοτούμενων χώρων επιβίβασης και αποβίβασης πρακτορείων της πόλης και «εφόσον – όπως είπε – δεν έχουμε, να το θέσουμε στην Τεχνική Υπηρεσία και να το βάλει μέσα στο πρόγραμμά της και να το κάνει», ενώ συνάμα αναρωτήθηκε «τι γίνεται με εκείνους τους περιβόητους κάδους της κομποστοποίησης και αν είχαν επιτυχία, να μας το πει ο πρόεδρος του οργάνου».

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Σ' ό,τι αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το πρώτο θέμα είχε να κάνει με τη διατύπωση γνώμης για την απευθείας εκμίσθωση τμήματος αγροτεμαχίου εμβαδού 74,18 τ.μ. από το αρ. 2320 δημοτικό αγροτεμάχιο του Δήμου Βέροιας, το οποίο και αναβλήθηκε, κατόπιν νέων στοιχείων που προέκυψαν και θα πρέπει να δει η υπηρεσία.

Όσο για το δεύτερο θέμα, αυτό αναφερόταν στη διατύπωση γνώμης για την κίνηση διαδικασίας εκμίσθωσης με δημοπρασία τμήματος αγροτεμαχίου 1632,22 τ.μ. από το αρ. 2221 αγροτεμάχιο του Δήμου Βέροιας, στο οποίο και υπήρξε ομόφωνη θετική έκφραση.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής