breaking news Νέο

Η Ηρώ Γεωργίου στα "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ": «Είναι μία παράσταση δουλεμένη με οργάνωση και φροντίδα προς την θεατρική τέχνη»

Η Ηρώ Γεωργίου στα

Η Ηρώ Γεωργίου, σκηνοθέτιδα της θεατρικής παράστασης «το μεγάλο μας τσίρκο» του  Ιάκωβου Καμπανέλλη, που δόθηκε χθες στις 7μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και τα μικρότερα μέλη (Λευτέρης Σοφιανός, Ειρήνη Ρουμελή, Νεκταρία Ρουμελή και Χάρις Ρουμελής), της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Εθελοντών Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, φιλοξενήθηκαν στην χθεσινή εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" (12.00 - 13.00) του Ράδιο Αιχμή 102,8 Fm, που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης.

Η Ηρώ Γεωργίου, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη με σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών και ασχολούμενη με το θέατρο, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση της που τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει θεατρική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και διδάσκεται στις τέσσερις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και στα Λύκεια, που ήταν - όπως είπε - και το όραμα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, ενω η ίδια έκανε λόγο πως «εγώ στην πόλη μου, την Έδεσσα, είμαι η κυρία της θεατρικής αγωγής!»

• Για δε την θεατρική παράσταση «το μεγάλο μας τσίρκο» που δόθηκε χθες στη Βέροια, η κ. Γεωργίου σημείωσε πως «κάνουμε την παρθενική μας έξοδο από την αγκαλιά της Έδεσσας» και πως «η ομάδα μου είναι ώριμη να ανταποκριθεί σ' ενα τέτοιο έργο. Ένα έργο πολιτικό. Είναι μία παράσταση δουλεμένη με οργάνωση και φροντιδα προς την θεατρική τέχνη».

• Μάλιστα, η κ. Γεωργίου ανέφερε πως «ο σκοπός της παράστασης που δίνεται έχει να κάνει με την κίνηση της εθελοντικής ομάδας του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων να προσφέρει όλα τα έσοδα για τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας Καρκινοπαθών στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας των χημειοθεραπειών».

• Η ιδια, πέρα από την καλλιτεχνική της ενασχόληση, έχει εκδώσει δυο παραμύθια και γράφει ποίηση, ενω ερωτώμενη και για το αν σκέφτεται να κάνει και κάτι άλλο με το θέατρο, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τα τέσσερα παιδιά της μέχρι να ενηλικιωθούν.

 

Δράσεις του συλλόγου

• Μιλώντας για τον σύλλογο εθελοντών Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, η κ. Γεωργίου ενημέρωσε πως «δραστηριοποιείται από το 2004, προβαίνει σε εθελοντικές αιμοδοσίες, στη συλλογή καπακιών και μαλλάκια από τα παιδιά για την δημιουργία περουκών σε καρκινοπαθείς, ενώ από τις σημαντικές δράσεις του συλλόγου είναι ότι από 20.000 άτομα έχουμε μαζέψει 4.500 δείγματα δοτών μυελού των οστών και έχουν ταυτοποιηθεί 12 δείγματα σε 12 νοσούντες».

• Αναφερόμενη στην θεατρική ομάδα RIACT (Δράση επαναλαμβανόμενη δράση) υπογράμμισε πως «έχουμε στόχευση το νεοελληνικό ρεπερτόριο, την νεοελληνική δραματουργία. Ακόμα να σας πω πως έχουμε ανεβάσει Ντάριο Φο με την παράσταση «Δεν πληρώνω», ενω η Έλενα Ακρίτα μας έχει παραχωρήσει δικαιώματα κειμένων της για να κάνουμε μια παράσταση».

 

Δύο παραστάσεις την ερχόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη

Τέλος, όπως έκανε γνωστό η Ηρώ Γεωργίου, η θεατρική ομάδα του συλλόγου εθελοντών Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων πρόκειται να δώσει άλλες δύο παραστάσεις του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «το μεγάλο μας τσίρκο» στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (18-19 Νοεμβρίου).

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής