breaking news Νέο

Ν. Κουτσογιάννης: «Πέραν της ανθρώπινης διάστασης του πρέπει να δούμε και την δυνατότητα κάθε περιοχής να προσφέρει φιλοξενία»

Ν. Κουτσογιάννης: «Πέραν της ανθρώπινης διάστασης του πρέπει να δούμε και την δυνατότητα κάθε περιοχής να προσφέρει φιλοξενία»

Ως σύνθετο ζήτημα χαρακτήρισε το μεταναστευτικό-προσφυγικό στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Κουτσογιάννης. "Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε χωρίς την συνδρομή των εταίρων μας στην Ε.Ε. Έχουν τερματιστεί οι πολεμικές συρράξεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Πέραν της ανθρωπιστικής διάθεσης, που δεν αφήνει κανέναν μας ασυγκίνητο, πρέπει να δούμε και την δυνατότητα κάθε περιοχής να προσφέρει φιλοξενία. Είχα αντιμετωπίσει το ίδιο ζήτημα το 2016 όταν ο Βίτσας με διαβεβαίωσε ότι τα κέντρα φιλοξενίας θα έκλειναν σε έξι μήνες, αφού οι πρόσφυγες θα πήγαιναν σε ευρωπαϊκά κράτη. Τους φιλοξενούμε με ποιες συνθήκες, για πόσο καιρό; Το ζητούμενο είναι η πιθανή, στο κοντινό μέλλον, πίεση που θα αφορά την εγκατάσταση hotspot  στην περιοχή μας. Μπορούμε να στηρίξουμε τέτοιο βάρος; Μπορούν οι πρόσφυγες να υποστηριχτούν σε υγειονομικό επίπεδο; Έχει την δυνατότητα η τοπική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ να συνδράμει, την στιγμή που σημαντικός αριθμός αστυνομικών μας έχουν αποσπαστεί σε νησιά;  Είχα προτείνει το 2016 να παράσχουμε φιλοξενία σε ασυνόδευτα παιδιά. Καταδικάζω τις ακραίες φωνές, που δεν τιμούν τη Νάουσα. Δεν είναι η εικόνα της πόλης "μακεδονομάχοι" και "περικεφαλαίες". Συστήνω να είναι πιο προσεκτική η πλευρά που λοιδορεί αυτούς που ανησυχούν. Δεν χρειάζεται διχασμός στον τόπο μας" είπε ο κ. Κουτσογιάννης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής