breaking news Νέο

Γ. Καμίνης : «Μπορώ να λειτουργήσω ενωτικά και να μεγαλώσω την παράταξη»

Γ. Καμίνης : «Μπορώ να λειτουργήσω ενωτικά και να μεγαλώσω την παράταξη»

Mετά το Νίκο Ανδρουλάκη, ο Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βέροια, την οποία συμπεριέλαβε ως έναν από τους σταθμούς της προεκλογικής του περιοδείας, που πραγματοποιεί ανά την ελληνική επικράτεια.

Ο κ. Καμίνης, κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, αρχικά είχε μία ολιγόλεπτη συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης Κώστα Βοργιαζίδη και τους συνεργάτες του (Άρη Λαζαρίδη, Στέργιο Διαμάντη, Χρήστο Κούτρα, Βασίλη Παπαδόπουλο, Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, Λεωνίδα Ακριβόπουλο) και αμέσως μετά στον ίδιο χώρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) προέβη σε δηλώσεις στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, τονίζοντας : «Είναι μία περιοδεία μαθητείας στα προβλήματα της χώρας. Μία ευκαιρία να διατυπώσουμε προτάσεις, για να δοθεί μία διέξοδος της χώρας από την κρίση. Ο νέος φορέας, τον οποίο δημιουργούμε, θα είναι μεγάλος και ενωμένος. Δεν υπάρχει προοδευτική πρόταση για τη χώρα και έχουμε την υποχρέωση να τη διατυπώσουμε εμείς και στην πορεία να προσκαλέσουμε και τους άλλους να συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά πράγματα. Πάμε να κάνουμε μία δυνατή παράταξη με προγραμματικό λόγο και να ηγηθούμε της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση».

 

«Μπορώ να λειτουργήσω ενωτικά και να μεγαλώσω την παράταξη»

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων και στο ερώτημα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» για το ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δικής του υποψηφιότητας, που θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, για να τον επιλέξουν από τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του, στις 12 Νοεμβρίου, ο κ. Καμίνης τόνισε : «Είμαι γνωστός ως Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Συνήγορος του Πολίτη. Η πορεία μου είναι γνωστή. Γι' αυτό και θέλω να με εμπιστευθεί ο κόσμος, για το λόγο ότι μπορώ να κάνω δύο πράγματα. Πρώτα ότι μπορώ να λειτουργήσω ενωτικά και επίσης με την πολιτεία μου στο δημόσιο βίο δύναμαι να μεγαλώσω την παράταξη. Κάτι το οποίο και δείχνουν οι νίκες μου επί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές».

Στο ερώτημα που τέθηκε, ότι ο ίδιος πολιτικά μοιάζει με τον... ΟΗΕ και ότι δεν έχει δώσει το ιδεολογικό του στίγμα, ο κ. Καμίνης είπε : «Εγώ θα έλεγα ότι μοιάζω με κυανόκρανο του ΟΗΕ, για τις συγκρούσεις που έχω κάνει. Έκανα μεγάλη τομή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, συγκρούστηκα με τη «Χρυσή Αυγή», τους «μπαχαλάκηδες», ενώ κατάφερα να διευθετήσω το προσφυγικό στην πόλη μου. Οπότε μπορώ να πω ότι δεν είμαι ακριβώς η περίπτωση του ΟΗΕ, την αξία του οποίου θεωρώ χρήσιμη».

Ερωτηθείς ακόμα ο κ. Καμίνης για το αν εκφράζει την ανανέωση και την ενότητα στον υπό σύσταση νέο φορέα της κεντροαριστεράς, σε σχέση με την ηλικία του (τώρα 64 χρόνων), είχε να πει : «Η ενότητα προϋποθέτει διάλογο και δεν τη διασφαλίζει η σιωπή των αμνών. Πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικές συγκρούσεις. Επίσης ένα από πιο συντηρητικά στοιχεία είναι ο κ. Τσίπρας, που είναι νεότατος. Την ενότητα τη βρίσκουμε στην καρδιά και στο μυαλό και δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με τη βιολογική ηλικία».

Τέλος ο ίδιος, ερωτώμενος για το ποια είναι η άποψή του πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών, εξέφρασε την αντίθεσή του, σημειώνοντας επιπλέον ότι «πρέπει να ξεχωρίσουμε όμως τους δανειολήπτες από τους μπαταχτσήδες».

 

«Δεν θα είμαστε «τσόντα» στα σχέδια των άλλων»

Λίγο αργότερα ο κ. Καμίνης πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στην αίθουσα «SALA» του πολυχώρου της «ΕΛΙΑΣ», προτάσσοντας την ενότητα της παράταξης. «Η μαζική προσέλευση του κόσμου θα διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης. Θέλουμε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στην κάλπη. Δεν μας ταιριάζει το 5, 6 ή 7%. Δεν θέλουμε να είμαστε «τσόντα», συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων. Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πως θα βγει η χώρα από την κρίση. Έχουμε το χρέος να ανοίξουμε το δρόμο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν και – όπως είπε – άργησε να πάρει την απόφαση να μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, από τη στιγμή που την πήρε, διαβεβαίωσε πως θα μείνει σ' αυτήν.

 

«Κόμματα της συντήρησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

Ο ίδιος έκανε λόγο για δύο άξονες, που υπάρχουν στην πολιτική ζωή και ιστορία της χώρας. «Της συντήρησης», είπε, «και της προόδου. Είναι συντήρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εφαρμόζει την πιο συντηρητική πολιτική και φαντασιώνεται την Ελλάδα του χθες και της χρεοκοπίας. Είναι συντήρηση η ΝΔ, γιατί, αν λίγο την ξύσεις, βγαίνει στην επιφάνεια η λαϊκή δεξιά, που κρύβει στα σπλάχνα της».

Μιλώντας για το δημόσιο τομέα, ο κ. Καμίνης σημείωσε πως «χωρίς καλή δημόσια διοίκηση, δεν πρόκειται να δούμε σοβαρές κυβερνήσεις στη χώρα. Δύσκολα θα μείνουν στη χώρα οι επενδυτές, δύσκολα θα εμπιστευθούν τη γραφειοκρατική και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Δεν είμαστε με τους δημοσίους υπαλλήλους, που δεν δέχονται την αξιολόγηση» και πρόσθεσε : «Έχουμε ιστορικό καθήκον, κάνουμε μια νέα αρχή. Να πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Θα είναι δύσκολη, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Ό,τι ψέμα ήταν δυνατόν να λεχθεί, μας το φούσκωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Χρειαζόμαστε ένα καλύτερο κράτος και αξιολόγηση. Και στα «κόκκινα» δάνεια, όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν, με τους «μπαταχτσήδες».

 

«Η περιοχή της Ημαθίας δεν αναπτύχθηκε όπως θα έπρεπε, γιατί υπήρχε μονομερής προσανατολισμός»

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ακόμα τη μείωση του παιδικού πληθυσμού, που υπάρχει στη χώρα. «Έχουμε σχολεία πλέον με λίγους μαθητές σε κοντινή απόσταση. Τι πρέπει να κάνουμε; Συγχωνεύσεις, για να μειώσουμε τα έξοδα. Αλλά βρίσκουμε αντίδραση και από αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν τη διευθυντική τους θέση», είπε, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφορά στην περιοχή της Ημαθίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Η περιοχή σας δεν αναπτύχθηκε όπως θα έπρεπε, γιατί υπήρχε μονομερής προσανατολισμός. Δεν έγινε διασπορά της διάθεσης των προϊόντων σας. Δεν αρκεί μόνο να εξάγεις, γιατί κάποια στιγμή οι ξένες αγορές μπορεί να κλείσουν. Πρέπει να συνδέσεις το προϊόν σου με την ανάπτυξη αυτής της χώρας. Να συνδυάσεις τουρισμό, πολιτισμό και την παραγωγή του τόπου. Να κινείται η οικονομία και να δημιουργούνται πηγές πλούτου και θέσεις εργασίας».

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής