breaking news Νέο

Η πρώην Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη τύπου στη Βέροια

  • Η πρώην Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη τύπου στη Βέροια
  • Η πρώην Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη τύπου στη Βέροια
  • Η πρώην Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη τύπου στη Βέροια

«Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και όχι στους βουλευτές πάει πολύ καλά. ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος που τον εμπιστεύτηκε και κοιτάζει αυτόν και δεν είναι ζήτημα κομματικής ενδυνάμωσης. Εμείς θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν» επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου προς τα τοπικά ΜΜΕ, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, την Παρασκευή το απόγευμα (στις 18.00) στην SALA του πολυχώρου της Ελιάς, η οποία και εντασσόταν στο πλαίσιο της εδώ παρουσίας της για την πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν όψει της εκστρατείας για την ανασυγκρότηση του, μέσα από το προσκλητήριο εγγραφής νέων μελών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα isyriza.gr.

«Σκοπός μας» τόνισε η πρώην υπουργός Εργασίας «είναι να έχει πιάσει επαφή ο οργανωμένος ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει μία προοδευτική πορεία στον τύπο». Προσέθεσε δε πως «Εμείς θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες, να ακούσουμε από αυτούς τι συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ για πράγματα που παραλείφθηκαν και έπρεπε να γίνουν».

Η κ. Αχτσιόγλου συγχρόνως έθεσε και άλλους λόγους, σ' οτι αφορά σ' αυτό γενικό προσκλητήριο που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο, το οποίο έχει να κάνει με την ασκούμενη πολιτική της ΝΔ και με την κατάσταση που έχει γίνει δύσκολη, για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει.

«Στα ΜΜΕ έχει δημιουργηθεί μια ζώνη για να μην πληροφορηθεί ο κόσμος τι συμβαίνει πραγματικά» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, η οποία έκανε λόγο «για μια οπισθοδρομική κυβέρνηση στο εργατικό επίπεδο» και «για μία επικίνδυνη διαχείριση στο προσφυγικό - μεταναστευτικο ζήτημα. Στο οποίο έχει δημιουργήσει μία όξυνση, για να συγκρατησει το δεξιό ακροατήριο της, στο οποιο και δεν μπορεί να επιλύσει το προβλημα».

Η κ. Αχτσιόγλου ακόμα έκρινε «οπισφθοδρομική την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος στον τομέα της Δικαιοσύνης» φέρνοντας ως παραδείγματα την NOVARTIS και τα θαλασσοδάνεια.

«Γι' αυτό θέλουμε την επαφή και το άνοιγμα με τον κόσμο, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα αυτά, μιας και είναι θα πω και πάλι οπισθοδρομική η πολιτική που εφαρμόζεται από την ΝΔ».

 

Ερωταπαντήσεις

Περνώντας στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε πως «από την στιγμή που ανέλαβε η ΝΔ έχουμε ενα τεράστιο βήμα πίσω σ' αυτά που χτίσαμε ως κοινωνία», ενώ υπηρξε κατηγορηματική απέναντι στη ΝΔ, η οποία έλεγε ότι το πρόβλημα με το προσφυγικό το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που δεν έβλεπε πολέμους, η οποία και το λούζεται τώρα. Αδράνησε και όταν ηρθε στην εξουσία άφησε τα νησιά έρμαια και διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων σ' αυτά.

«Η ΝΔ θα πρέπει να βάλλει "στοπ" στις λαϊκίστικες φωνές μέσα στο κόμμα της. Συγχρόνως να γίνει σεβαστή η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και θα προχωρήσει στην εγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα και να σεβαστεί τα δικαιώματα τους» τόνισε.

Η ίδια, ερωτηθείσα σχετικά, έκρινε «τεράστιο λάθος η κυβέρνηση να επιβάλλει τέτοια ασφάλιστρα στους αγρότες».

Επανέλαβε και πάλι ότι «υπάρχει συμμετοχή και πλήρης δραστηριοποίηση του κόσμου, στο προσκλητήριο που έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα: ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, επισημαίνοντας: «Η ανταπόκριση είναι θερμή και μαζική σ' αυτές τις συναντήσεις που κάνουμε στην ελληνική επικράτεια. Οι πολίτες λένε τι πήγε καλά και τι όχι. Εκφράζουν την αγωνία τους και γίνεται μαζική εγγραφή στην πλατφόρμα isyriza.gr.». «Είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 40 ετών» συμπλήρωσε με παρέμβαση της η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου.

Στην συνέντευξυ τύπου την κ. Αχτσιόγλου πλαισίωναν ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, που έδωσε και την "είδηση" οτι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Ημαθία στις αρχές του νέου χρόνου (2020) και ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής συμμαχίας Στέργιος Καλπάκης (φωτο).

• Αμέσως μετά ακολούθησε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο, με ομιλητές την κ. Αχτσιόγλου και τον Στέργιο Καλπάκη, την οποία χαιρέτησε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής