breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Γαλλία: Αγρότης πλήρωσε πρόστιμο €8.000 για τη... μυρωδιά από τις αγελάδες του

Πρόστιμο 8.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας αγρότης στη Γαλλία μετά τα παράπονα που έκαναν γείτονές του για τη μυρωδιά που έβγαζαν οι αγελάδες του.

Το πρόστιμο ήταν αποτέλεσμα 10ετους δικαστικής διαμάχης του Νίκολας Μπάρντι με τους γείτονές του στην νότια Γαλλία.

Οι γειτόνές του παραπονιούνταν γιατί αποθήκευε πολύ κοντά στα σπίτια τους μπάλες με άχυρο που μύριζαν ενοχλητικά.

Μετά από 10 χρόνια δικαστικών διενέξων η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας οι δικαστές του οποίου αποφάσισαν να επιβάλουν στον αγρότη 6.000 πρόστιμο για τις ζημιές που προκάλεσε στους γείτονές του και 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Ο ίδιος σχολίαζοντας την απόφαση έκανε λόγο για «ανοησία που ξεπέρασε κάθε όριο».

Οι δικαστές αν και παραδέχθηκαν ότι «δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν οσμές που δημιουργούνται από αγροτικές δραστηριότητες» εντούτοις η μυρωδιά που δημιουργείται από το στοιβαγμένο άχυρο κοντά στο σπίτι των γειτόνων του αγρότη και η «μη εγκεκριμένη χρήση ενός κτηρίου για το κοπάδι που παρήγαγε κοπριά «κυριολεκτικά κάτω από το παράθυρο της κουζίνας των γειτόνων» αποτελεί ενόχληση.

*****

• Εδώ και 14 χρόνια ζει κλεισμένη σε ένα γυάλινο κλουβί!

Η 53χρονη Juana Munoz από την πόλη Κάδιθ της Ισπανίας ζει σε ένα ειδικά κατασκευασμένο γυάλινο κλουβί τα τελευταία 14 χρόνια. Και μπορεί αυτό να μοιάζει με τη φυλακή της, όμως την προστατεύει από οτιδήποτε μπορεί να τη σκοτώσει στον έξω κόσμο.

Αφού διαγνώστηκε με τέσσερις πολύ απειλητικές για τη ζωή της ασθένειες - πολλαπλή χημική ευαισθησία (MCS), ινομυαλγία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και ηλεκτροευαισθησία, η άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να απομονώσει τον εαυτό της σε ένα γυάλινο κελί 25 μέτρων. Αν θέλει να βγει από εκεί πρέπει να ακολουθεί κάθε φορά ένα απαιτητικό πρωτόκολλο, ενώ το ίδιο ισχύει και για όποιον θελήσει να την επισκεφθεί, αφού πρέπει πρώτα να κάνει ένα ντους με διάφορα χημικά για απολύμανση και έπειτα να φορέσει μόνο 100% βαμβακερά ρούχα. 

Το χειρότερο σε όλη την ιστορία, είναι το ότι η οικογένεια της δε μπορεί να την αγγίξει και να την αγκαλιάσει, καθώς αυτές οι κινήσεις θέτουν σε κίνδυνο της υγεία της 53χρονης. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά της Juana μπορούν να την αγκαλιάσουν μόνο δυο φορές το χρόνο και αφού κάνουν μια πολυήμερη προετοιμασία. 

Όπως δηλώνει η ίδια, όλα ξεκίνησαν 29 χρόνια πριν, αφού ο άντρας της φύτεψε κάτι περίεργες πατάτες στον κήπο τους. Θυμάται ότι από τη στιγμή που της άγγιξε, πρήστηκαν τα μάτια και τα χείλη της και έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως σε γιατρό. Μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο είχε πρηστεί ολόκληρο το σώμα της και έμοιαζε με τέρας. Οι γιατροί τις έδωσαν ένα σωρό κορτιζονούχα φάρμακα για να καταστείλουν την κατάσταση της και μπορεί να το πρήξιμο να έφυγε, όμως από εκεί και έπειτα, κάθε φορά που εκείνη ερχόταν σε επαφή με χημικά, βίωνε συμπτώματα όπως ο εμετός, η κούραση, οι δερματολογικοί ερεθισμοί, η ασφυξία και πολλές άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

Η Juana υποστηρίζει ότι οι βλαβερές πατάτες είχαν ψεκαστεί με ένα παρασιτοκτόνο, το οποίο είχε αποσυρθεί από την αγορά λίγα χρόνια πριν πάθει την πρώτη της κρίση από χημικά. Είναι σίγουρη ότι αυτό το παρασιτοκτόνο ευθύνεται για τα θέματα που αντιμετωπίζει όλο αυτά τα χρόνια, όμως δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του γιατί δεν θέλει να έχει μπλεξίματα με το νόμο. Το μόνο που θέλει, είναι να μπορεί να αγκαλιάσει την οικογένεια της ξανά, χωρίς φόβο.

*****

• Αφαίρεσαν από ασθενή νεφρό… βάρους 7,4 κιλών

Ινδοί χειρουργοί αφαίρεσαν έναν νεφρό βάρους… 7,4 κιλών από 56χρονο που πάσχει από σπάνια γενετική νόσο.

Ο νεφρός, που είχε μέγεθος μπάλας του μπόουλινγκ, είναι από τους μεγαλύτερους που έχουν αφαιρεθεί ποτέ σε χειρουργική επέμβαση.

«Επρόκειτο για έναν τεράστιο όγκο που καταλάμβανε τη μισή κοιλιακή χώρα. Ξέραμε ότι ο νεφρός ήταν μεγάλος, όμως δεν πιστεύαμε πως θα ήταν τόσο βαρύς», εξήγησε ο Σατσίν Κατουρία, μέλος της ιατρικής ομάδας που μετείχε στην επέμβαση.

Ο 56χρονος ασθενής πάσχει από αυτοσωματική πολυκυστική νεφροπάθεια επικρατούς μορφής. Η επέμβαση έγινε τον περασμένο μήνα στο νοσοκομείο Σιρ Γκάνγκα Ραρ στο Νέο Δελχί και διήρκεσεε δύο ώρες.

Ένας φυσιολογικός νεφρός ζυγίζει 120-150 γραμμάρια και έχει μήκος περίπου 12 εκατοστά. Το νεφρό του ασθενούς είχε μήκος 45 εκατοστών.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο νεφρό που έχει αφαιρεθεί ποτέ από άνθρωπο ζύγιζε 4,25 κιλά. Όμως οι γιατροί στο Νέο Δελχί είπαν ότι βρήκαν ιατρικούς φακέλους που έκαναν λόγο για νεφρό βάρους 9 κιλών.

Ο Σατσίν Κατουρία είπε ότι ο ασθενής είναι καλά και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, αναμένοντας να βρεθεί συμβατό μόσχευμα για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

*****

• Βαριά “καμπάνα” σε πιλότο που έβαλε επιβάτιδα στο κόκπιτ εν ώρα πτήσης

Η αεροπορική εταιρία Air Guilin, στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί Τζουάνγκ της νότιας Κίνας, απαγόρευσε διά βίου σε πιλότο της να πετά αεροσκάφη, αφού έγινε γνωστό ότι εκείνος επέτρεψε σε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης, πριν από περίπου 10 μήνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και έγινε viral - μία φωτογραφία με μια γυναίκα, χωρίς να φορά ειδική στολή, να κάθεται στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, κάνοντας με τα δάχτυλα το σήμα της νίκης (V). Τη φωτογραφία συνόδευε το σχόλιο «Χίλια ευχαριστώ στον κυβερνήτη» στα κινεζικά.

Σύμφωνα με την Air Guilin, το περιστατικό συνέβη νωρίτερα φέτος σε πτήση από την πόλη Γκουιλίν προς την ανατολική επαρχία Τζιανγκσού.

Η Air Guilin ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης παραβίασε τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας και ότι η εταιρία θα βελτιώσει τα μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά.

Στον κυβερνήτη απαγορεύθηκε διά βίου να πιλοτάρει αεροσκάφη, ενώ και άλλα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού θα τοποθετηθούν σε θέσεις εδάφους επ’ αόριστον έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, δεν επιτρέπεται η είσοδος επιβατών στο πιλοτήριο χωρίς ειδική άδεια ή χωρίς οι συνθήκες να καθιστούν «απαραίτητο» κάτι τέτοιο. Πέρυσι, η κινεζική αεροπορική εταιρία Donghai Airlines έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν πιλότο για έξι μήνες και ανακάλεσε την πιστοποίησή του ως εκπαιδευτή αφού επέτρεψε στη σύζυγό του να μπει στο πιλοτήριο.


• Εδώ και 14 χρόνια ζει κλεισμένη σε ένα γυάλινο κλουβί!
• Αφαίρεσαν από ασθενή νεφρό… βάρους 7,4 κιλών
• Βαριά “καμπάνα” σε πιλότο που έβαλε επιβάτιδα στο κόκπιτ εν ώρα πτήσης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής