breaking news Νέο

Αντώνης Παπατζίκος και Αγνή Κιουτάχιαλη: «Για το ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχεις πάνω απ' όλα αγάπη και πάθος»

Αντώνης Παπατζίκος και Αγνή Κιουτάχιαλη: «Για το ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχεις πάνω απ' όλα αγάπη και πάθος»

Ο Αντώνης Παπατζίκος, που εδώ και ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και η παίκτρια της ομάδας Αγνή Κιουτάχιαλη, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που μεταδόθηκε χθες (12.00 - 13.00) από το Ράδιο Αιχμή και τη συχνότητα 102,8 Fm και ιντερνετικά από το site της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (www.imerisia-ver.gr), με παρουσιαστές τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη.

«Βρέθηκα τυχαία στην Αγία Βαρβάρα και εκεί, μέσω συζητήσεων που έγιναν, ανέλαβα τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αυτής, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, στο οποίο και μετέχουν ομάδες, όπως η Δόξα Δράμας, η Ροδόπη Θράκης και προσδίδουν σ' αυτό έναν πανελλήνιο χαρακτήρα. Αγωνιστικά, η ομάδα στηρίζεται σε κορίτσια, που έρχονται από τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, την περιοχή μας, όπως και τη Λάρισα (!) και την πλαισιώνουν, ενώ οικονομικά από ανθρώπους στη διοίκηση, σαν τον πρόεδρό μας Θωμά Παζαρτζικλή, το Γιώργο Βλάχο, την Αγγελική Κουμπίτσα από τη Νάουσα, αλλά και από κάποιους χορηγούς», επεσήμανε ο Αντώνης Παπατζίκος, με την αρχηγό της ομάδας, Αγνή Κιουτάχιαλη, να συμπληρώνει : Συνολικά το ρόστερ της ομάδας μας απαρτίζουν 25-30 κορίτσια, ενώ, αν κάνουμε τώρα έναν υπολογισμό για το πόσα κορίτσια ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, συνυπολογίζοντας και τα τμήματα των Ακαδημιών των συλλόγων, τότε μπορούμε να πούμε πάνω από 1500 σε επίπεδο Α', Β', και Γ' Εθνικής! Ένας αριθμός πολύ σημαντικός, θα έλεγα, πλην όμως γυναικείο ποδόσφαιρο σε επαγγελματικά πρότυπα δεν υφίσταται. Σε σχέση με την Ευρώπη (και κυρίως στη Γερμανία και στη Σουηδία), όπου εκεί έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς εδώ είμαστε πίσω. Είναι λίγο άδικο αυτό που λέω, όμως είναι η ζώσα πραγματικότητα».

 

«Θα θέλαμε να έχουμε καλύτερες γηπεδικές συνθήκες»

• Ο Αντώνης Παπατζίκος, που τα τελευταία χρόνια ζει στη Βέροια, έχοντας ως ενασχόληση το ART CAFE "EKTOΣ ΧΑΡΤΗ", προπονητής στην Ακαδημία ΑΓΙΑΞ του Χρήστου Ζαρογιάννη και εσχάτως αναλαμβάνοντας την τεχνική καθοδήγηση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Αγίας Βαρβάρας, έθεσε ως πολύ σημαντικό πρόβλημα το γηπεδικό. «Το γήπεδο είναι ένα από τα κατ' εξοχήν προβλήματα στο χώρο. Ένα πρόβλημα, βέβαια, που δεν το έχουμε μόνο εμείς στην ομάδα μας, αλλά και άλλες ομάδες, που δεν διαθέτουν βοηθητικά γήπεδα. Το δικό μας, λοιπόν, γήπεδο το χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες του συλλόγου και κατ' αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να αποφορτίσουμε, με αποτέλεσμα να είναι σε κακή κατάσταση. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αγίας Βαρβάρας είναι η μοναδική στο νομό και οπωσδήποτε θα θέλαμε καλύτερες γηπεδικές συνθήκες. Εδώ να επισημάνω ότι η ΕΠΣΗ μας έχει παραχωρήσει για τις προπονητικές μας ανάγκες το γήπεδο της στα Παλατίτσια, που διαθέτει συνθετικό χόρτο, όπως και ο Δήμος Βέροιας μας έχει παραχωρήσει το κλειστό του ΕΠΑΛ, για να εξυπηρετούμαστε. Οπότε θα πω είναι κοντά μας ο Δήμος Βέροιας, όμως εμείς ζητάμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο», τόνισε.

 

«Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει αποκτήσει έναν εμπορευματικό χαρακτήρα»

• Η Αγνή Κιουτάχιαλη, ερωτώμενη για ποιο λόγο ένα κορίτσι να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, σημείωσε : «Το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα σαν όλα τα άλλα, έχει ανέβει επίπεδο. Το ποδόσφαιρο σε κάνει να αγωνίζεσαι από μικρό παιδί με πειθαρχία, πάθος, πίστη, στοιχεία τα οποία και δημιουργούν έναν καλό χαρακτήρα, αλλά και εσωτερική δύναμη».

• Το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο στη σημερινή εποχή έχει στιγματισθεί από τα «στημένα παιχνίδια» και με την εισβολή του «Στοιχήματος» (νόμιμου και παράνομου) έχει κάνει μεγάλη ζημιά σ' αυτό ως προς την αξιοποίησή του, είναι κάτι που αποκαρδιώνει την Αγνή Κιουτάχιαλη, που ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα της Αγίας Βαρβάρας στα 16 χρόνια της και τώρα έχει «πατήσει» τα 24! «Δυστυχώς με όλα αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, το έχουν λερώσει. Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει αποκτήσει έναν εμπορευματικό χαρακτήρα. Επενδύονται μεγάλα ποσά στο στοίχημα, το οποίο ως διαγωνιστικό παιχνίδι έχει τραυματίσει εν πολλοίς την αξία και τον επαγγελματισμό του ποδοσφαίρου. Είναι μία μάστιγα, την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι, όσο κι αν γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα εξαλειφθεί στο βαθμό που επιζητούμε. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε μέσα στο απώτερο μέλλον ένα «καθαρό» ποδόσφαιρο και να είναι ήρεμα τα πράγματα».

• Ο Αντώνης Παπατζίκος πάλι δεν τρέφει αυταπάτες. «Εγώ θεωρώ πως θα ζήσουμε με αυτή την παθογένεια στο ποδόσφαιρο. Μην είμαστε ουτοπιστές», είπε και συνέχισε: «Εμείς τουλάχιστον στην Ακαδημία έχουμε ταλεντάκια, τα οποία θέλουμε να προβάλλουμε και να τα αναδείξουμε σ' ένα υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον».

 

«Πάντα υπήρχε πρόβλημα με το πως θα ξεπεράσω το ότι είμαι γιος μιας παλιάς δόξας της Βέροιας»

• Ο ίδιος, που ως παίκτης έχει αγωνισθεί σε επίπεδο Γ' και Β' Εθνικής, αλλά ένας τραυματισμός τον υποχρέωσε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε μια ηλικία που άλλοι παίκτες συνεχίζουν να στέκονται με αξιώσεις στα γήπεδα, αναφέρθηκε - κατόπιν σχετικού ερωτήματος - στο πως ξεπέρασε το να είναι γιος μιας παλιάς δόξας της ΒΕΡΟΙΑΣ, του Τάκη Παπατζίκου. «Πάντα υπήρχε πρόβλημα μ' αυτό. Πολλές φορές με επηρέαζε, σε σημείο να φτάσω να βρίσκω κλειστές πόρτες! Αλλά αυτό όμως δεν με πτοούσε έχοντας μια μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο, οπότε και έφθασα μέχρι εκεί που μπορούσα να φθάσω...»

• Η Αγνή Κιουτάχιαλη στην κατακλείδα του λόγου τους, είχε να πει : «Εγώ πιστεύω ότι όσο περισσότερος πληθυσμός σε κορίτσια ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις θα έχουμε στην Ελλάδα και θα ανεβάσουμε επίπεδο», ενώ από την πλευρά του, ο Αντώνης Παπατζίκος έθεσε πως «το ποδόσφαιρο πρώτα πρέπει να το αγαπήσουμε με πάθος και κατά δεύτερο είναι ότι η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δημιουργεί φιλίες και συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν κοινό στόχο, όραμα, πράγματα τα οποία λειτουργούν ευεργετικά στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής