breaking news Νέο

Δεκατέσσερα εκ. ευρώ στους αγρότες, για τις ζημιές του 2018

  • Δεκατέσσερα εκ. ευρώ στους αγρότες, για τις ζημιές του 2018
  • Δεκατέσσερα εκ. ευρώ στους αγρότες, για τις ζημιές του 2018

Την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ το υπολειπόμενο 10% των αποζημιώσεων για τις ζημιές της αγροτικής παραγωγής του 2018, όπως είχε αναφέρει στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ο πρόεδρος της «Κοινοπραξίας» και μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, Χρήστος Γιαννακάκης. Το ποσό αγγίζει τα 14. εκ. ευρώ και μεγάλο μέρος του θα κατευθυνθεί στους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας. Σήμερα Πέμπτη, 5η Δεκεμβρίου, το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στη Μέση γενική συνέλευση του αγροτικού συλλόγου γεωργών Βέροιας, όπου θα εξεταστούν οι εξελίξεις, αναφορικά με το αίτημα των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας και της Ημαθίας, να δοθεί στρεμματική αποζημίωση, σε ροδάκινα (επιτραπέζια και συμπύρηνα) και νεκταρίνια για τις θεομηνίες του 2019, όπως συνέβη επί υπουργίας Καρασμάνη.

Σε επικοινωνία της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ με τον πρόεδρο του συλλόγου, Τάσο Χαλκίδη, τονίσθηκε ότι οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές της φετινής χρονιάς, αγγίζουν τις 23.000, στις δυο περιφερειακές ενότητες, ενώ τα πορίσματα θα βγουν τον Ιανουάριο του 2020.

«Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε στρεμματική αποζημίωση για επιτραπέζια και συμπύρηνα και νεκταρίνια, λόγω μη απορρόφησης της παραγωγής μας, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων το 2019, όπως έγινε επί υπουργίας Καρασμάνη. Στην κατεύθυνση αυτή είχαμε επαφές στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα έλθει στη Βέροια, για να ανακοινώσει μέτρα», μας είπε ο κ. Χαλκίδης. Καλά πληροφορημένες πηγές μας αναφέρουν ότι, στην πρόθεση του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να δοθούν στρεμματικές αποζημιώσεις, χωρίς να έχει ακόμη αποφασιστεί το ποσό ανά στρέμμα και τα είδη της παραγωγής.

Επίσης στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να δοθούν πριν τα Χριστούγεννα η εξισωτική αποζημίωση και η ενιαία ενίσχυση, ενώ δόθηκε αυτές τις μέρες και η πρώτη δόση των 41 εκ. ευρώ για τη βιολογική γεωργία. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής