breaking news Νέο

Τ. Χαλκίδης : «Αν χρειαστεί, θα κάνουμε Χριστούγεννα στο δρόμο με τα τρακτέρ...»

Τ. Χαλκίδης : «Αν χρειαστεί, θα κάνουμε Χριστούγεννα στο δρόμο με τα τρακτέρ...»

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής μας, οι οποίοι και επιζητούν να δοθούν ικανοποιητικές λύσεις μπροστά στα κυρίαρχα αιτήματα που θέτουν στην κυβέρνηση.

«Εμείς ζητάμε να υπάρξει στρεμματική ενίσχυση για τη μη απορρόφηση της παραγωγής μας με το ποσόν των 35 εκ. ευρώ, σε σχέση με την κυβέρνηση, που, όπως ακούγεται, προσφέρεται να δώσει 15 εκ. ευρώ. Εμείς θεωρούμε ότι τα 15 εκ. ευρώ είναι λίγα χρήματα, ενώ σε περίπτωση που θα δοθεί το ποσόν των 35 εκ. ευρώ, με αυτό θα πάρουν ανάσα 5 νομοί», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, με αφορμή την έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μέσσης (φωτό), στην οποία και υπήρξε ενημέρωση για τις επαφές που υπήρξαν με τον ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδη κατά την εδώ παρουσία του, αλλά και στις συναντήσεις μαζί του στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, καθώς και με στελέχη του υπουργείου.

«Εμείς έχουμε απευθύνει πρόταση στον κ. Βορίδη, να έρθει στη Βέροια, προκειμένου να του εκθέσουμε τα αιτήματά μας, με σκοπό να υπάρξει στήριξη στο συμπύρηνο και στο επιτραπέζιο ροδάκινο και τα νεκταρίνια», επεσήμανε ο Τάσος Χαλκίδης και προσέθεσε : «Οπότε και βρισκόμαστε σε στάση αναμονής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σχετικά μ' αυτή την πρόσκληση που απευθύναμε στον κ. Βορίδη. Συγχρόνως την παραπάνω μέρα εμείς ως Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας θα συμμετάσχουμε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων αγροτών στη Λάρισα με όλους τους αγροτικούς συλλόγους της χώρας, όπου και θα αποφασιστεί το τι πρόκειται να γίνει με τις κινητοποιήσεις».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος, «εμείς το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι τα τρακτέρ. Κι αν χρειαστεί, θα κάνουμε Χριστούγεννα με τα τρακτέρ στο δρόμο».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής