breaking news Νέο

Λ. Ακριβόπουλος : «Για να πετύχεις στόχους στο ΚΑΠΑ, χρειάζονται εξειδικευμένοι άνθρωποι και χρήματα»

Λ. Ακριβόπουλος : «Για να πετύχεις στόχους στο ΚΑΠΑ, χρειάζονται εξειδικευμένοι άνθρωποι και χρήματα»

Τη δική του απάντηση, πάνω στο ζήτημα το οποίο δημιουργήθηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο ΔΑΚ Βέροιας «Δημήτριος Βικέλας» (περιοχή Μακροχωρίου), με την έλλειψη θέρμανσης και φωτισμού στον αγώνα μπάσκετ της Α2 Ανδρών ανάμεσα στο Φίλιππο και τη Δάφνη Δαφνίου, ζητήματα που ανέδειξε περίτρανα με δηλώσεις του ο Ηλίας Λαζός, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας, έδωσε ο πρόεδρός του Λεωνίδας Ακριβόπουλος, φιλοξενούμενος στη χθεσινή εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00 - 13.00), που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης και που μεταδόθηκε από το Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm και ιντερνετικά από το site της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (www.imerisia-ver.gr).

«Εισαγωγικά θα πω ότι τιμώ την προσπάθεια που κάνει ο Ηλίας Λαζός και την προσφορά του στο μπασκετικό Φίλιππο. Όλοι γνωρίζουμε ότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και επιτυχημένη στο συγκεκριμένο τμήμα του Φιλίππου. Στο ΔΑΚ Βέροιας «Δημήτριος Βικέλας» και σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική εγκατάσταση εντός και εκτός, έχουμε να κάνουμε μ' ένα πακέτο θεμάτων, το οποίο και θα πρέπει να δούμε συνολικά και με βάση τη βαρύτητα του κάθε ζητήματος. Θέματα στα οποία θα πρέπει να κάνουμε μια διαβάθμιση προτεραιοτήτων. Τουτέστιν, να γίνει μα συνολική αποτύπωση των αναγκών και να υπάρξει μια άμεση αντιμετώπισή τους», ανέφερε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο οποίος περνώντας- κατόπιν σχετικού ερωτήματος - στους στόχους του ΚΑΠΑ, σημείωσε πως «κατ' αρχήν αυτοί να επιτυγχάνονται, αλλά συγχρόνως να διαθέτεις τα μέσα, για να φθάσεις στους στόχους. Εν προκειμένω, χρειάζονται εξειδικευμένοι άνθρωποι και χρήματα, για να πετύχεις τους στόχους».

 

Δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα στο φωτισμό και στον καυστήρα στο «Δ. Βικέλας»

Αναφερόμενος στο φωτισμό του κλειστού γηπέδου του «Δ. Βικέλας», ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος κατέστησε σαφές πως δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί - όπως επεσήμανε - αντιμετωπίστηκε προγενέστερα και παρά την έλλειψη τεχνικού προσωπικού, ενώ ο ίδιος κάνοντας αναφορά για το λέβητα και τον καυστήρα, σημείωσε πως «από την πρώτη ημέρα του προβλήματος έγινε προσπάθεια να αντιμετωπισθεί αυτό, παρά την έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού και πλέον από τη Δευτέρα δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του καυστήρα. Κι αυτό οφείλεται στο φιλότιμο του ιδιώτη θερμοϋδραυλικού».

Ο ίδιος επανερχόμενος και πάλι στα όσα ο Ηλίας Λαζός ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε του αγώνα μπάσκετ Φιλίππου - Δάφνης, επανάλαβε και πάλι πως «τιμώ την προσφορά και την προσπάθεια του Ηλία Λαζού και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό». «Όμως» - όπως προσέθεσε - «το αποτέλεσμα κρίνεται από κάποιες παραμέτρους. Εμείς ως ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας έχουμε μόνιμους υπαλλήλους με διοικητικά καθήκοντα και δεν διαθέτουμε Τεχνική Υπηρεσία, για να ικανοποιεί τα αιτήματά μας».

 

«Δεν στήθηκε όπως θα έπρεπε το ΚΑΠΑ»

Ο ίδιος ερωτώμενος για τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το ΚΑΠΑ από τις πρώτες ημέρες ανάληψης από μέρους του την προεδρία του, επεσήμανε : «Είμαι στη θέση αυτή εδώ και 60 ημέρες, όπου μπορώ να πω πως έχει στηθεί με λάθος τρόπο κι όχι όπως θα έπρεπε να στηθεί το ΚΑΠΑ. Έχει αξιόλογα παιδιά και αξιόλογους εργαζόμενους, ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις στελέχωσης σε κρίσιμες ειδικότητες, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα της κρίσης δεν στάθηκε δυνατό να καλυφθούν».

Όσο για το πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, σημείωσε πως «αυτή την περίοδο "τρέχει" η διαδικασία της κινητικότητας (των δημοσίων υπαλλήλων). Παράλληλα, σε αίτημα προγραμματισμού θέσεων που ήρθε από το υπουργείο, έγινε σχεδιασμός και συζητήθηκε η κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων. Ελπίζουμε με αυτούς τους εργαζόμενους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της στελέχωσης».

 

Το κοινωνικό έργο του ΚΑΠΑ

Μιλώντας για το κοινωνικό έργο που προσφέρει το ΚΑΠΑ, ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος ανέφερε πως «το Δημοτικό Ιατρείο λειτουργεί σαν Πρόνοια και εξυπηρετεί καθημερινά συνανθρώπους μας. Στα ΚΑΠΗ έχουμε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι ωφελούμενοι, ενώ εξίσου καλή δουλειά γίνεται στα ΚΗΦΗ. Το πρόβλημα δε της υποστελέχωσης υφίσταται και σ' αυτές τις δομές (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ), όπου, μάλιστα, το προσωπικό που υπηρετεί είναι κατά περίπτωση ένα άτομο ανά δομή».

Σ' ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς, ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, τόνισε ότι «είναι οι δομές που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση απ΄ όλες που ανήκουν στο ΚΑΠΑ. Αυτό έχει να κάνει μ' ένα δυναμικό κομμάτι, που απορροφά κονδύλια από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Φέτος όμως είναι μειωμένο αισθητά, λόγω της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Παρ' όλα αυτά γίνονται προσπάθειες μέσω της ίδρυσης άλλων δομών (ΚΔΑΠ) να αντιμετωπιστεί το δημιουργούμενο έλλειμμα».

 

«Είμαι επικεφαλής τώρα στο ΚΑΠΑ και για κάθε άνθρωπο δημιουργώ την προσωπική μου άποψη»

• Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος ρωτήθηκε και για το πως είναι το κλίμα τώρα στο ΚΑΠΑ, με αφορμή το ότι υπήρξαν καταθέσεις εργαζομένων πάνω στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Στέργιο Διαμάντη και τον Παύλο Παυλίδη. «Εγώ κατ' αρχάς να πω ότι δεν είχα καμιά εμπλοκή σ' αυτή τη δικαστική διαμάχη. Το κλίμα, βέβαια, στο ΚΑΠΑ δεν ήταν και το πιο όμορφο. Όμως η ιστορία αυτή ανήκει στο παρελθόν. Εγώ βρέθηκα επικεφαλής στο ΚΑΠΑ και για κάθε άνθρωπο δημιουργώ την προσωπική μου άποψη», είπε.

 

«Άψογη η συνεργασία μου με την κ. Μπατσαρά»

• Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος έκανε λόγο ακόμα και για «μια άψογη συνεργασία που υπάρχει με την κ. Μπατσαρά και για ένα δυναμικό ξεκίνημα πλέον στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η συνεργασία μου δεν περνά από κομματικά στεγανά, αλλά έχει πρωτίστως να κάνει με τον άνθρωπο».

 

• Επιπλέον, ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος ρωτήθηκε και για το πως βλέπει τη μέχρι τώρα παρουσία της ΝΔ στην κυβέρνηση. «Είμαι σκεπτικός. Είδα πράγματα που δεν ήθελα να δω. Περιμένω να δω τι θα γίνει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο λαός, βέβαια, μίλησε στις 7 Ιουλίου 2019. Όμως εγώ δεν θέλω αυτόν το δικομματισμό που υπάρχει. Εγώ περιμένω να υπάρξει πολυφωνία, η οποία και εκφράζεται με την απλή αναλογική», απάντησε.

 

Μήνυμα

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ και νυν του ΚΑΠΑ έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο για το τι μπορεί να περιμένει από την παρούσα Δημοτική Αρχή. «Η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί στο μέτρο του δυνατού και αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών. Προσπαθεί να φτιάξει κάποια πράγματα, αλλά και να διορθώσει κάποια πράγματα».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής