breaking news Νέο

«Κάνε...κλικ στη ζωή» : Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα υποστήριξης μοναχικών, ηλικιωμένων, ατόμων στην Ημαθία

  • «Κάνε...κλικ στη ζωή» : Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα υποστήριξης μοναχικών, ηλικιωμένων, ατόμων στην Ημαθία
  • «Κάνε...κλικ στη ζωή» : Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα υποστήριξης μοναχικών, ηλικιωμένων, ατόμων στην Ημαθία

«Κάνε κλικ στη ζωή» ονομάζεται το πρόγραμμα υποστήριξης μοναχικών, ηλικιωμένων, ατόμων, που βρίσκονται στα όρια της ένδειας, το οποίο παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης, 8ης Ιανουαρίου, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, από το θεματικό αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας της ΠΚΜ, Χρήστο Μήττα, τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη και το Δημήτρη Ρωσάκη, στέλεχος της δομής υλοποίησής του, μαζί με τους συνεργάτες του.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας, Στέργιος Μουρτζίλας, που αναφέρθηκε στο «στοίχημα» της τρίτης ηλικίας, που πρέπει να κερδηθεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μαζί με τους φορείς των δήμων, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», που δραστηριοποιούνται επιτυχώς στις δομές στήριξης των ενδεών, ηλικιωμένων ανθρώπων.  Ο έτερος περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας του περ. συμβουλίου, Απόστολος Νεστορόπουλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΠΚΜ, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, πρωτοστατεί στην απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε όλους τους τομείς, ειδικά στον, ευαίσθητο, κοινωνικό, προς όφελος των ασθενών οικονομικά τάξεων της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο κ. Μήττας, αναφερόμενος στη δράση που ονομάστηκε «κάνε κλικ στη ζωή», περιέγραψε τη δομή του, που είναι υποστηρικτική για 3.000 και πλέον ηλικιωμένους σε επίπεδο περιφέρειας, που ζουν μόνοι και πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως  διαβήτη, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, κατάθλιψη κ.α., δίνοντάς τους φροντίδα 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξής τους, μέσω της τηλεειδοποίησης από ειδικές συσκευές που θα φορούν. Το πρόγραμμα θα έχει τριετή διάρκεια και θα στελεχωθεί από το απαραίτητο προσωπικό, που θα προσληφθεί (σ.σ ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α).

«Η στήριξη της τρίτης ηλικίας αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων μας στην «Αλληλεγγύη», με πρώτο τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση, που είμαι βέβαιος ότι θα επεκταθεί και πέραν του συμβατικού χρόνου υλοποίησης του προγράμματος», είπε ο κ.Μήττας.

Ο κ. Καλαϊτζίδης τόνισε ότι η συνεργασία της Π.Ε. Ημαθίας με την αντίστοιχη θεματική της δημόσιας υγείας αποτελεί την απαρχή αντίστοιχης συνεργασίας με όλους τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση φλεγόντων ζητημάτων του τόπου μας.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο υπεύθυνος εταιρικής υλοποίησής του, Δημήτρης Ρωσάκης, χαρακτηρίζοντάς το καινοτόμο και πρωτοποριακό.

Οι παρουσιάσεις του στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας λήγουν εντός του Ιανουαρίου και κατόπιν θα ξεκινήσει η λειτουργία του, που είναι βέβαιο ότι θα ανακουφίσει χιλιάδες, ενδεή, ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, που θα έχουν 24ωρη βοήθεια σε θέματα υγείας, σωματικής και ψυχικής, αφού θα βρίσκεται πάνω τους το άγρυπνο μάτι, ειδικών ηλεκτρονικών συσκευών, που θα παρακολουθούν τις ανάγκες τους. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής