breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Τα κέρατα του διαβόλου: Μοναδικό κλικ Έλληνα φωτογράφου κατά την ανατολή του Ηλίου ενώ γίνεται έκλειψη

Viral έχει γίνει η φωτογραφία μιας έκλειψης Ηλίου που μοιάζει βγαλμένη από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας και θυμίζει τα κέρατα του διαβόλου.

Ο λάτρης της φωτογραφίας Ηλίας Χασιώτης πέρασε τις τελευταίες ημέρες του 2019 στο Κατάρ και σίγουρα άξιζε το ταξίδι. Κι αυτό διότι, κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί, συνέβη μια ηλιακή έκλειψη, και κατέγραψε στον φακό του την ώρα που ο ήλιος άρχισε να ανεβαίνει πάνω από τον ορίζοντα, κάνοντάς τον να μοιάζει με έναν διάβολο που αναδυόταν από το νερό.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας φωτογράφος στο Bored Panda: «Η αστρονομία με ελκύει από τότε που ήμουν παιδί. Είμαι ερασιτέχνης αστροφωτογράφος τα τελευταία 15 χρόνια. Τράβηξα αυτές τις εικόνες στην παράκτια πόλη Αλ Ουακρά του Κατάρ, το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, την ώρα που άρχιζε μια δακτυλιοειδής έκλειψη».

Πώς κατάφερε να αποτυπώσει τη μαγευτική αυτή στιγμή της έκλειψης του Ηλίου

Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι αποτέλεσμα καθαρής τύχης και σύμπτωσης. Ο Χασιώτης επέλεξε σκόπιμα ένα σημείο με ανοιχτό ορίζοντα, όπου είχε μια τέλεια εικόνα της ηλιακής έκλειψης την ώρα που ο ήλιος αναδυόταν από την θάλασσα. «Ήλπιζα ότι τα οπτικά εφέ θα ήταν ορατά και ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να τα συλλάβω» δήλωσε. «Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και πολύ καλές στην αρχή καθώς υπήρχε πολλή ομίχλη και χαμηλά σύννεφα στα νοτιοανατολικά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ανησυχούσα ότι τίποτα δεν θα έβγαινε από την έκλειψη. Ωστόσο, όταν ο ήλιος τελικά αναδύθηκε, έδειχνε σαν δύο ξεχωριστά κομμάτια, ένα είδος κόκκινου κέρατος που διαπερνούσε την θάλασσα. Σύντομα πήρε την μορφή της ημισελήνου, με ορατό το φαινόμενο του αποκαλούμενο ‘ετρουσκικού βάζου’. Λόγω του σχήματός του, το φαινόμενο αυτό αποκαλείται η «ανατολή του διαβόλου».

*****

• Ο δρόμος τον οποίο μπορείς να διασχίσεις αλλά όχι να σταματήσεις

Η ανατολική Εσθονία φιλοξενεί έναν από τους πιο περίεργους δρόμους στον κόσμο. Ο δρόμος βρίσκεται στην Εσθονία ωστόσο διασχίζει μια πολύ μικρή έκταση που είναι ρωσικής κατοχής. Εάν σταματήσετε με το αυτοκίνητο πιθανότητα θα συλληφθείτε, όπως και αν διασχίσετε το δρόμο με τα πόδια.

Ο δρόμος βρίσκεται στο χωριό Ποποβίτσα και ονομάζεται «Saatse Boot» ενώ η περίεργη ιστορία του ξεκινά κάπου στο 1944. Εκείνη τη χρονιά ο Στάλιν πήρε την Εσθονία από τους Ναζί και τα σύνορα σχεδιάστηκαν ξανά. Ωστόσο, ένας Ρώσος αγρότης επέλεξε να κρατήσει το αγρόκτημα του στη Ρωσία, ενώ η γη γύρω από αυτόν έγινε εσθονική. Φυσικά, καθώς η Εσθονία έγινε σοβιετική δημοκρατία, η απόφασή του δεν είχε καμία σημασία.

Ρώσοι και Εσθονοί ταξίδευαν ελεύθερα στην περιοχή χωρίς ελέγχους, αλλά όταν η Εσθονία έγινε ανεξάρτητη το 1991, αυτό το κομμάτι της ρωσικής έκτασης μετατράπηκε σε σύνορο για τους δυο λαούς. Το Κρεμλίνο επέτρεψε στους Εσθονούς να διασχίζουν το σημείο, αλλά να μην σταματούν.

Ο δρόμος παρακολουθείται συνεχώς από Εσθονούς και Ρώσους συνοριοφύλακες και παρότι έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του δεν υπάρχει στους χάρτες της Google.

Oι φρουροί τηρούν αυστηρά τον κανόνα της απαγόρευσης της στάσης στο δρόμο ενώ επιβάλλουν πρόστιμα σε όποιον παραβλέψει το καθεστώς.

*****

• «Κρέμασε» με σχοινί από τον μπαλκόνι τον εγγονό της για να σώσει την γάτα της

Το βίντεο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πολλοί κατηγορούν τη γιαγιά ότι έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του 7χρονου εγγονού της προκειμένου να σώσει τη γάτα της. Η γιαγιά έδεσε με έναν σχοινί το εγγονάκι της και το έβγαλε στο κενό, σε ένα μπαλκόνι του 5ου ορόφου. Το κατέβασε κάτω στο περβάζι του 4ου ορόφου και του φώναζε να πιάσει τη γάτα αγκαλιά (η οποία είχε εγκλωβιστεί εκεί) για να τους τραβήξει και τους δυο επάνω.

Γάτα και εγγονάκι ανέβηκαν σώοι στο μπαλκόνι, όμως η πράξη αυτή της γιαγιάς που καταγράφηκε και ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πέρασε απαρατήρητη από τις αρχές στην Κίνα όπου διαδραματίστηκε και πλέον η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου αλλά και για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το αγόρι ονομάζεται Χάο Χάο και πάει στην πρώτη δημοτικού. Μένει με τη γιαγιά του αφού οι γονείς του εργάζονται και οι δυο σε άλλη πόλη.

*****

• Ξύπνησε και είδε τον διαρρήκτη να… του γλείφει τα πόδια

Πρόκειται για έναν Αμερικανό που μένει στην Φλόριντα, ο οποίος ξύπνησε μέσα στην νύχτα για να συνειδητοποιήσει πως ένας άνδρας που είχε διαρρήξει το σπίτι του, του έγλειφε τα πόδια!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης προσπάθησε και να πιάσει το πέος του θύματος το οποίο αντιστάθηκε και για λίγο πάλεψαν.

Στην συνέχεια ο διαρρήκτης το έβαλε στα πόδια, και φεύγοντας ανέβηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και προσπάθησε να σπάσει το παρμπρίζ πηδώντας πάνω του.

Σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη, ο δράστης δήλωσε από την μεριά του πως άρχισε να γλείφει τα πόδια του 20χρονου θύματος, όταν κατάλαβε πως δεν έχει λεφτά.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων.

*****

• Περπατούσε στον πεζόδρομο, όταν άνοιξε… η γη και τον “κατάπιε”!

Άγιο είχε ένας κάτοικος του Ηρακλείου, ο οποίος ενώ περπατούσε στην οδό Χάνδακος στο κέντρο της πόλης, πάτησε πάνω σε ένα καπάκι αεραγωγού, το οποίο υποχώρησε, με συνέπεια να πέσει σε βάθος 4 μέτρων.

Ευτυχώς γι’ αυτόν δεν έπαθε κάποιο σοβαρό τραυματισμό, αλλά και μόνο το σοκ που ένιωσε ήταν αρκετό για να μετατρέψει τον πρωινό του περίπατο σε εφιάλτη.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η Αστυνομία.


• Ο δρόμος τον οποίο μπορείς να διασχίσεις αλλά όχι να σταματήσεις
• «Κρέμασε» με σχοινί από τον μπαλκόνι τον εγγονό της για να σώσει την γάτα της
• Ξύπνησε και είδε τον διαρρήκτη να… του γλείφει τα πόδια
• Περπατούσε στον πεζόδρομο, όταν άνοιξε… η γη και τον “κατάπιε”!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής