breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Απίστευτες πατέντες καταναλωτών εξαιτίας της απαγόρευσης πλαστικής σακούλας

To 2020 ξεκίνησε με μία απαγόρευση στην Ταϊλάνδη, καθώς απαγορεύτηκαν οι πλαστικές σακούλες μίας χρήσης σε μεγάλα καταστήματα.

Πρόκειται για ένα μέτρο της κυβέρνησης, η οποία σκοπεύει να καθιερώσει ολική απαγόρευση των πλαστικών σακουλών το 2021.

Οι Ταϊλανδέζοι βέβαια δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

Εξάλλου, είχαν μία περίοδο προσαρμογής το 2019, όταν άρχισε η πρώτη φάση του κυβερνητικού σχεδίου που ζητούσε απλά από τους πολίτες να αποχωριστούν εθελοντικά τις πλαστικές σακούλες.

Τώρα, με την απαγόρευση στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και μαγαζιά, οι καταναλωτές στην Ταϊλάνδη έχουν εκπλήξει τους πάντες με τις απίστευτες πατέντες που βρίσκουν.

Οι ευρεσιτεχνίες των Ταϊλανδέζων έχουν γίνει παγκόσμιο viral.

Από πανέρια μέχρι κουβάδες και βαλίτσες

Πέρα από τα πανέρια, όμως, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν κάθε είδους ασυνήθιστα οικιακά αντικείμενα, ακόμα και αντικείμενα που βρήκαν στον δρόμο.

Μία απλή και πρακτική λύση είναι η χρήση ενός κουβά.

Κατασκευές από δίχτυα αποτελούν επίσης μία δημοφιλής επιλογή.

Τέλος, έχουν και τις πιο… εναλλακτικές προτάσεις, όπως καλαθάκια, βαλίτσες, καρότσες, πήλινα και μεταλλικά αγγεία, κράνη, κώνους, κρεμάστρες ακόμα και μία… φριτέζα.

*****

• 13 χρόνια θα χρειαστούν για να… βαφτεί η γέφυρα που ενώνει Δανία και Σουηδία

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά δεκατρία χρόνια θα χρειαστούν για να... βαφτεί η οκτώ χιλιομέτρων γέφυρα που ενώνει Δανία και Σουηδία.

Η Γέφυρα Όρεσουντ που συνδέει Δανία και Σουηδία έγινε διάσημη από το αστυνομικό σήριαλ της σκανδιναβικής τηλεόρασης ‘The Bridge’, χρειάζεται βάψιμο για να συντηρηθεί ο χαλύβδινος σκελετός της, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να περαστούν χρώμα περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα γέφυρας.

«Το τελευταίο στρώμα από το σύστημα βαφής των πέντε στρωμάτων θα ξεθωριάσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, άρα θα χρειαστεί να περάσουμε ένα νέο, τελευταίο χέρι για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κατώτερα στρώματα, που προστατεύουν τον χάλυβα από τη διάβρωση», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Γιόχαν Νορντ στο Reuters.

Η γέφυρα βάφτηκε τελευταία φορά κατά τμήματα στην ξηρά πριν συναρμολογηθεί στο νερό. Αυτή τη φορά, θα αναρτηθεί μια ειδική πλατφόρμα στο πλαϊνό τμήμα της γέφυρας με τους εργάτες να κρέμονται από γερανογέφυρες στο Στενό του Όρεσουντ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά διότι δουλεύεις σε ύψος 20 με 30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε γερανογέφυρες για να έχεις πρόσβαση στη γέφυρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Muehlhan Denmark Γιενς Μορκ.

Η γερμανική εταιρία βιομηχανικών υπηρεσιών Muehlhan έχει επιλεγεί για τα δύο πρώτα χρόνια του έργου, στη διάρκεια των οποίων θα περαστεί με μαύρη μπογιά επιφάνεια αντίστοιχη με 42 γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο Μορκ δήλωσε ότι αναμένει να χρησιμοποιηθούν 300.000 με 400.000 λίτρα μπογιάς για όλο το έργο.

*****

• Του ήρθε το… αυγό ουρανοκατέβατο και έχασε το μάτι του

Το δεξί του μάτι από αυγό που πέταξαν από διερχόμενο όχημα έχασε ένας μοτοσικλετιστής στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο νεαρός μετά τον τραυματισμό του έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε 7ωρη χειρουργική επέμβαση στο μάτι.

Οι γιατροί αφαίρεσαν θραύσματα από τσόφλι αυγού, κατά τη διάρκεια δεύτερης επέμβασης, ωστόσο στάθηκε αδύνατο να σώσουν την όρασή του από το δεξί μάτι.

«Ερχόταν ένα αμάξι προς το μέρος μου με τους προβολείς αναμμένους. Αναψα τα φώτα αλλά συνέχισε να έχει τους προβολείς ανοιχτούς» ανέφερε ο 31χρονος Μαρκ, σύμφωνα με τη βρετανική Metro.

«Ένιωσα κάτι να με χτυπά στο μάτι, αλλά συνέχισα. Ένιωσα το μάγουλό μου υγρό, μέχρι το πηγούνι και μέσα στο μπουφάν μου» πρόσθεσε ο Μαρκ.

«Κατάφερα να σταματήσω και με το φακό είδα ότι το χέρι μου ήταν γεμάτο αίματα από το μάτι μου. Είχα το τζαμάκι του κράνους σηκωμένο, για να μη θολώνει εξαιτίας της θερμοκρασίας εκείνο το βράδυ» κατέληξε ο Μαρκ.

*****

• Πήγαν να το κλέψουν και το Tesla τους «κάρφωσε»

Δύο άτομα επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα Tesla. Το όχημα όμως διαθέτει σύστημα ασφάλειας με κάμερα και τους κατέγραψε σε βίντεο!

Συγκεκριμένα, το σύστημα συναγερμού ενός Tesla Model 3 βιντεοσκόπησε τα δύο άτομα να προσπαθούν στην αρχή να το «σηκώσουν» και μετά να το διαλύσουν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας της Νεβάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σε πάρκινγκ ξενοδοχείου και καζίνο.

«Το Model 3 μας ενημέρωσε ότι κάποιος πείραζε το αυτοκίνητο στις 2:00 τα ξημερώματα στο Βέγκας», σχολίασε ο χρήστης Fernando C στο YouTube.

«Έτσι, ήμουν σε θέση να το αναφέρω και να στείλω αυτό το βίντεο στην ασφάλεια του Park MGM. Η τεχνολογία είναι κάπως κουλ!».

Το κλιπ έκανε περισσότερα από 1,5 εκατ. θεάσεις στο Διαδίκτυο κι έγινε viral.

*****

• Τουρίστες «ενεργήθηκαν» σε πασίγνωστο αρχαίο ναό

Δεν το χωρά ο νους κανενός. Πως κάποιοι βρέθηκαν σε ένα από τα διασημότερα μνημεία του πολιτισμού των Ίνκας και δεν είχαν κανέναν δισταγμό να το βεβηλώσουν. Και έφτασαν στο σημείο ακόμη και να κάνουν την… ανάγκη τους εκεί, με τις αρχές να βρίσκουν περιττώματα στο Μάτσου Πίτσου!

Οι έξι τουρίστες, τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες, από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Γαλλία και τη Χιλή συνελήφθησαν την Κυριακή από φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και αστυνομικούς γιατί, όπως κατηγορούνται, μπήκαν σε απαγορευμένους τομείς του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου στο Περού και προκάλεσαν ζημιές στον Ναό του Ήλιο.

«Οι έξι τουρίστες συνελήφθησαν, τελούν υπό κράτηση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους για πρόκληση βλαβών στην πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε ο Ουίλμπερτ Λέιβα, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Κούσκο, στο κεντρικό τμήμα του Περού, όπου βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου.


• 13 χρόνια θα χρειαστούν για να… βαφτεί η γέφυρα που ενώνει Δανία και Σουηδία
• Του ήρθε το… αυγό ουρανοκατέβατο και έχασε το μάτι του
• Πήγαν να το κλέψουν και το Tesla τους «κάρφωσε»
• Τουρίστες «ενεργήθηκαν» σε πασίγνωστο αρχαίο ναό

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής