breaking news Νέο

Παραχώρηση χρήσης αρχοντικού Σαράφογλου προς το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας (Λ.Ε.Β.)

Παραχώρηση χρήσης αρχοντικού Σαράφογλου προς το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας (Λ.Ε.Β.)

Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα για την πρόθεση του Δήμου Βέροιας να παραχωρήσει τη χρήση του Αρχοντικού Σαράφογλου στον σύλλογό μας και για να πάψουν να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις το διοικητικό συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας οφείλει να ξεκαθαρίσει κάποια ζητήματα. Η παραχώρηση στέγης από το Δήμο Βέροιας στο Λ.Ε.Β. θα είναι αποτέλεσμα μεγάλου, συλλογικού αγώνα του σωματείου μας, για τουλάχιστον μια δεκαετία, να αποκτήσει επιτέλους μια αξιοπρεπή και λειτουργική στέγη για την συνέχιση του έργου του και είναι τουλάχιστον άδικο να γίνεται προσπάθεια αυτός ο αγώνας να επισκιαστεί από δήθεν πολιτικές σκοπιμότητες ή προσωπικά οφέλη.

Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας εδώ και 40 χρόνια είναι ένας σημαντικός, συνεπής θεματοφύλακας της  λαϊκής παράδοσης και των εθίμων, της διάσωσης και διάδοσης αυτών · σίγουρα όχι ο μοναδικός αλλά ένας από τους σημαντικότερους. Το πολύπλευρο έργο του, η προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας στον πολιτισμό καθώς και η επίπονη και γόνιμη πορεία χρόνων δικαιώθηκε στις συνειδήσεις γι’ αυτό άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια οι πολίτες της Βέροιας, και όχι μόνο, μας εμπιστεύονται προβαίνοντας σε δωρεές σημαντικών κειμηλίων, όπως παραδοσιακές φορεσιές, παραδοσιακά έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα εποχής, γνωρίζοντας ότι θα διατηρηθούν αναλλοίωτα. Αυτό άλλωστε το έχουμε πετύχει χάριν στη μεγάλη αγάπη, το μεράκι και τον προσωπικό χρόνο που διαθέτουμε στον αγώνα αυτό και μολονότι στεγαζόμαστε σε ένα υγρό και σκοτεινό ημιυπόγειο έχουμε καταφέρει να διαφυλάξουμε από τη φθορά του χρόνου και την ακαταλληλότητα των συνθηκών όλα όσα έχουν αποκτηθεί και παραχωρηθεί τα χρόνια αυτά.  

Σχεδόν σε όλους τους δήμους ανά την Ελληνική επικράτεια τα παραρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων έχουν σπουδαίους αρωγούς, αιρετούς και μη, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους και το έργο τους. Τα περισσότερα δε από αυτά στεγάζονται σε παραδοσιακά οικήματα που τους έχουν παραχωρηθεί από τους δήμους ή τους αρμόδιους φορείς.

Να είστε βέβαιοι ότι αν ζούσε η κ. Σαράφογλου θα ένιωθε μεγάλη περηφάνια αλλά και ανακούφιση εάν έβλεπε το αρχοντικό της να έχει στολιστεί πάλι με παραδοσιακά έπιπλα, εργόχειρα και κειμήλια, να αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμού για όλους, με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις και να έχει πάλι ζωή. Λίγη υπομονή μόνο και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα αισθανθούν όλοι όσοι δουν το σπουδαίο αυτό αρχοντικό να έχει πάλι τη θέση που του αξίζει στην όμορφη πόλη μας. 

                                                                                               Με εκτίμηση

                                                                                     Για το Λύκειο των Ελληνίδων

                                                                                Το Δ.Σ. του Παραρτήματος Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής