breaking news Νέο

Πλούσιο και το φετινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Πλούσιο και το φετινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Ο Θεόφιλος Κορωνάς, πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, πήρε θέση πίσω από τα μικρόφωνα, την Παρακσευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στην εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" (12.00 - 13.00) του Ράδιο Αιχμή - 102,8 Fm, που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης, στην οποία και μίλησε για τις εκδηλώσεις, τις οποίες προγραμματίζει να παρουσιάσει η ΚΕΠΑ μέσα στο τρέχον έτος.

«Ξεκινάμε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας, στο οποίο θα έχουμε συμμετοχές όχι μόνο από περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από την Ιαπωνία. Σ΄ ό,τι αφορά στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων της "Εύηχης Πόλης", θα έχουμε πάρα πολύ δυνατές συναυλίες. Η πρώτη ανοιχτή συναυλία αφορά ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, που "έφυγε" πριν από λίγο διάστημα από κοντά μας και που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη Βέροια. Την ίδια μέρα νωρίτερα θα γίνει η ονοματοδοσία του Χώρου Τεχνών σε "Θάνος Μικρούτσικος" και το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία με τους καλλιτέχνες Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Μιλτιάδη Πασχαλίδη, οι οποίοι έχουν τραγουδήσει συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ παρόντες σ΄ αυτήν θα είναι και μέλη της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη.

Ακόμα, θα έχουμε τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, η οποία και θα δώσει μία συναυλία το καλοκαίρι στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, ερχόμενοι σε συνεννόηση με την κ. Αγγελική Κοτταρίδη, για την οποία επιπλέον θα επιδιώξουμε ως γεγονός να καλυφθεί από το κρατικό κανάλι», ανέφερε.

Μιλώντας για την πρόθεση του Δήμου Βέροιας να παραχωρήσει τη χρήση του "Αρχοντικού Σαράφογλου" στο Λύκειο Ελληνίδων, ο κ. Κορωνάς ξεκαθάρισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι αυτό που θα πάρει μια τέτοια απόφαση. Εγώ θα ήμουν σαφώς υπέρ της παραχώρησης χώρου σ' αυτό στο Λύκειο Ελληνίδων, το οποίο είναι ένα σωματείο με ιστορία 40 χρόνων και συνδυάζει πολιτιστικές και λαογραφικές εκδηλώσεις. Αλλά δεν είμαι υπέρ της ανάκλησης παραχώρησης του Αρχοντικού Σαράφογλου προς την ΚΕΠΑ, για το λόγο ότι από το 2014 υπάρχει πρόταση να γίνει εκεί το λαογραφικό Μουσείο της Βέροιας. Εφ΄ όσον τεκμηριωμένα στο συγκεκριμένο κτίριο δεν μπορεί να στεγαστεί το λαογραφικό Μουσείο, τότε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της παραχώρησης του».

Ο ίδιος ακόμα, κληθείς να αναφερθεί για το αν η ΚΕΠΑ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει φέτος καρναβαλικές εκδηλώσεις, έκανε γνωστό πως «θα γίνουν μουσικές δράσεις, που θα έχουν αποκριάτικο χαρακτήρα», ενώ τέλος, τοποθετούμενος στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας, Κώστας Σαμανίδης, στην ίδια εκπομπή ("ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ") για τη συνεργασία του με το Δήμο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, υπενθύμισε πως «η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ, κ. Νανά Καραγιαννίδου, είχε μιλήσει την περυσινή χρονιά με εκπρόσωπο των καταστημάτων για το αν θα μπορούσαν με την ΚΕΠΑ να συνδιοργανώσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπως επίσης και ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία πριν βγει το πρόγραμμα, να ζητήσουν εγγράφως για το τι θα θέλαν τα καταστήματα. Πλην όμως κάτι τέτοιο δεν ήρθε ποτέ. Οπότε το γραπτό αίτημα δεν είναι το τυπικό μέρος του ενδιαφέροντος, αλλά το ουσιαστικό. Ετσι, στις 28 Φεβρουαρίου βγήκε το πρόγραμμα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Συνεπώς, αν υπήρξε μια τέτοια ερμηνεία από τα καταστήματα, μάλλον κάποια παρεξήγηση υπήρξε και δεν υπήρξε δόλος».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής