breaking news Νέο

Αστυνομικό Τμήμα στη Μελίκη, Τουριστική Αστυνομία στη Βεργίνα, Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος οι προτάσεις του Τ.Μπαρτζώκα στον Υπ.Προστασίας του Πολίτη

Αστυνομικό Τμήμα στη Μελίκη, Τουριστική Αστυνομία στη Βεργίνα, Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος οι προτάσεις του Τ.Μπαρτζώκα στον Υπ.Προστασίας του Πολίτη

Το παρών έδωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας στη σύσκεψη εργασίας που διεξήχθη στη σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία παρευρέθη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και βουλευτές του Νομού,πλείστοι υψηλόβαθμοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υψηλόβαθμα στελέχη του Αστυνομικού Σώματος.

Κύριο θέμα της ατζέντας υπήρξε φυσικά το ζήτημα της αναβάθμισης της ασφάλειας των πολιτών, εστιάζοντας στις τοπικές προκλήσεις, τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που εντοπίζονται στην Ημαθία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ξεδίπλωσε συνοπτικά το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του για τη συνολική αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος εστιάζει στο τρίπτυχο: ασφάλεια, πρόληψη, βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ζήτησε δε από τους παρευρισκόμενους την παροχή πληροφόρησης επί συγκεκριμένων ζητημάτων που απασχολούν το νομό Ημαθίας, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των σχεδιαζόμενων πολιτικών ασφαλείας.

Κατά την τοποθέτηση του, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, και συνακόλουθα η βελτίωση της καθημερινότητας του, συνδέεται αναντίρρητα με την ενδυνάμωση της αστυνομικής παρουσίας. Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας Αστυνομικού Τμήματος στη Μελίκη. Όπως ανέφερε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, η μεγάλη γεωγραφική έκταση πέριξ της Μελίκης επιβάλλει την υλοποίηση αστυνομικού Τμήματος, ενώ τόνισε ότι άκρως επίμαχο θέμα που χρήζει αντιμετώπιση είναι οι απογυμνωμένες αστυνομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στο Πλατύ. Τα προαναφερόμενα ζητήματα είχαν συζητηθεί και στην κατ' ιδίαν συνάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Παράλληλα, έθιξε το αίτημα για δημιουργία Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων αλλά και την ανάγκη δημιουργίας τουριστικής Αστυνομίας στην ιδιαίτερη περιοχή της Βεργίνας, προκειμένου να προστατεύεται αποτελεσματικά ο αρχαιολογικός χώρος. Η παρέμβαση αυτή συνδέεται ευθέως και με το αίτημα του για επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Βεργίνας, αίτημα το οποίο άλλωστε είχε απευθύνει και με κοινοβουλευτική ερώτηση του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα, «η σύσκεψη εργασίας διεξήχθη σε άριστο κλίμα, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια στα αιτήματα που τέθηκαν στον Υπουργό, ο οποίος φάνηκε να κατανοεί τις προκλήσεις αλλά και να έχει τη βούληση να εντάξει τα αιτήματα στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της αστυνομίας». Άλλωστε, σύμφωνα με τον Τάσο Μπαρτζώκα, η ανάπτυξη δεν είναι αμιγώς οικονομική έννοια, αντίθετα συνδέεται με την κατοχύρωση ύψιστων αγαθών, όπως η ασφάλεια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής