breaking news Νέο

Η άποψη του πάγκου

  • Η άποψη του πάγκου
  • Η άποψη του πάγκου

Παρότι δεν συνυπήρξαν στην αίθουσα, στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, οι προπονητές των δύο ομάδων της ΒΕΡΟΙΑΣ και των Τρικάλων, οι απόψεις τους, όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκαν. Αντίθετα θα λέγαμε ότι σε βασικά σημεία ταυτίστηκαν απόλυτα.

Και οι δύο έμμεσα ή άμεσα παραδέχθηκαν ότι η ΒΕΡΟΙΑ είχε περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα και κατά κάποιο τρόπο έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα. Βέβαια τόσο ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ, όσο και ο συνάδελφός του των Τρικάλων υποστήριξαν, ότι αισθάνονται αδικημένοι και το ισόπαλο 1-1 δεν τους ικανοποιεί.

Ο προπονητής της γηπεδούχου Κώστας Γεωργιάδης επειδή η ομάδα του έλεγχε το παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα και να πάρει την νίκη, ενώ ο προπονητής των Τρικάλων Περικλής Αμανατίδης, επειδή όπως υποστήριξε μπορεί η αντίπαλος να είχε περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα, όμως η δική του ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη και δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία, με το γκολ της ισοφάρισης να έρχεται με τον τρόπο που ήρθε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, διευκρινίζοντας βέβαια ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ότι υπάρχουν αγώνες στους οποίους και η δική του ομάδα πήρε με τον ίδιο τρόπο, στην τελευταία φάση το αποτέλεσμα που ήθελε και ανέφερε το παιχνίδι με την Καλαμάτα στο οποίο τα Τρίκαλα σκόραρε με τον ίδιο τρόπο.

Γενικά, παρότι, επαναλαμβάνουμε οι δύο προπονητές, ύστερα από αίτημα του Περικλή Αμανατίδη, δεν συνυπήρξαν στην συνέντευξη τύπου, αυτή έγινε σε πολιτισμένο περιβάλλον και με κανένα τρόπο δεν ξέφυγαν από τα επιτρεπόμενα όρια. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι φιλοφρονήσεις και οι ευχές, κυρίως από την πλευρά του προποπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας του Περικλή Αμανατίδη που κλείνοντας τις δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ του άρεσε με την έννοια ότι σε όσα παιχνίδια την έχει παρακολουθήσει κάνει μια οργανωμένη προσπάθεια να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται και ότι παρά την απόσταση που την χωρίζει από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις είναι ακόμα ζωντανή για τις θέσεις της ανόδου, κάτι που όπως είπε της το εύχεται ολόψυχα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Αισθανόμαστε αδικημένοι».

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και προετοιμαστήκαμε όσο μπορούσαμε γι' αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι η εικόνα της ομάδας μας κατά το πρώτο ημίχρονο ήταν από τις καλύτερες που είχαμε μέχρι σήμερα και συνέχεια των δύο προηγούμενων αγώνων. Παρόλα αυτά μια αμυντική αδράνεια μας στοίχησε το γκολ και δίχως μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αντίπαλος να έχει υποψία ευκαιρίας βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, πατήσαμε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο και δημιουργήσαμε φάσεις για γκολ, τις οποίες όμως δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα μας κόντρα στην ροή του παιχνιδιού να βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη, συνεχώς ο αντίπαλος προσπαθούσε να σπάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι βέβαια που είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και που εφαρμόζουν οι ομάδες που ευνοούνται από το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Όμως και πάλι καταφέραμε να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ. Στα τελευταία λεπτά ενισχύσαμε την επιθετική μας γραμμή με περισσότερα σώματα και ψάξαμε το γκολ από στατικές φάσεις. Και με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να δημιουργήσουμε κλασικές ευκαιρίες, τις οποίες δυστυχώς δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε.

Δεν θέλω να σταθώ στην διαιτησία. Δεν έχω δει τις αμφισβητούμενες φάσεις για να είμαι σίγουρος. Η ομάδα μας δικαιούτο να πετύχει γκολ από καθαρές φάσεις, αλλά και από παραβάσεις που έγιναν μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί θεωρώ ότι η ΒΕΡΟΙΑ είναι αδικημένη από το σημερινό αποτέλεσμα, αφού ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της.

Έχουμε αλλάξει πλέον τρόπο παιχνιδιού. Σε όλα τα ματς είμαστε κυρίαρχοι, όμως στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει γκολ.

Νομίζω ότι ακόμη είναι εφικτός ο στόχος της ανόδου. Υπάρχει βέβαια μια διαφορά από την δεύτερη θέση, όμως είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια και θα κυνηγήσουμε το όνειρο μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις είπε ότι: «Το πρωτάθλημα της Football League είναι δύσκολο, όμως σίγουρα δεν τους αφήνει ευχαριστημένους η συγκομιδή βαθμών στους τελευταίους αγώνες και ότι αδικείται από την βαθμολογική της θέση η ΒΕΡΟΙΑ με βάση την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει».

Τέλος όσον αφορά την αλλαγή τερματοφύλακα και την χρησιμοποίηση του Πολίτη, στην θέση του Βοσνιάδη, υποστήριξε ότι αυτό έγινε κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, επειδή στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα δέχονταν συνέχεια τέρματα».

 

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: «Το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρόγλυκη γεύση».

«Το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρόγλυκη γεύση. Πριν από το παιχνίδι αν μας ρωτούσε κάποιος, θα του απαντούσαμε ότι θα είμασταν ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ΒΕΡΟΙΑ. Όμως όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θεωρώ ότι το ισόπαλο 1-1 δικαιολογημένα μας δυσαρεστεί.

Η ΒΕΡΟΙΑ είχε την κατοχή της μπάλας περισσότερο χρόνο στα πόδια της. Όμως εμείς είμασταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να μην της επιτρέψουμε να μας απειλήσει σοβαρά.

Ισοφαριστήκαμε σε μια φάση που θεωρώ ότι γίνεται. Άλλωστε και εμείς εκμεταλλευτήκαμε μια παρόμοια φάση με την Καλαμάτα και πήραμε το αποτέλεσμα.

Σήμερα κάναμε ένα ακόμη βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Μαθηματικά χρειαζόμαστε τέσσερις νίκες ακόμη για να πάρουμε το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι είναι ζήτημα χρόνου να το πετύχουμε.

Η ΒΕΡΟΙΑ μου άρεσε με την έννοια ότι σε όλα τα παιχνίδια κάνει μια προσπάθεια οργανωμένη για να πάρει το αποτέλεσμα και θεωρώ ότι παραμένει ζωντανή στον στόχο της και της εύχομαι ολόψυχα να τον πετύχει».


Αμανατίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής