breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης : «Δίκαιη και καθολική ανταπόδοση των κόπων των πολιτών εγγυάται η Ασφαλιστική μεταρρύθμιση που φέρνει η ΝΔ»

Λ.Τσαβδαρίδης : «Δίκαιη και καθολική ανταπόδοση των κόπων των πολιτών εγγυάται η Ασφαλιστική μεταρρύθμιση που φέρνει η ΝΔ»

Για μία Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση – σταθμό για γενιές Ελλήνων που εγγυάται δίκαιη και καθολική ανταπόδοση των κόπων των πολιτών μίλησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής επί του σχετικού Νομοσχεδίου.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η ΝΔ θεμελιώνει ένα απλό, καινοτόμο και αξιόπιστο ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, που θα καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση, θα ενισχύει την απασχόληση και την παραγωγικότητα, θα ωθεί τους πολίτες να εμπιστευθούν ξανά την κοινωνική ασφάλιση και να ενταχθούν σε αυτή, που στους βασικούς του άξονες θα :

·        Αυξάνει τις συντάξεις σε όλους τους σημερινούς και αυριανούς εργαζόμενους που θα έχουν 30 χρόνια ασφάλισης και πάνω.

 

·        Αυξάνει τις επικουρικές συντάξεις

 

·        Προσφέρει ειδική μέριμνα για τους νέους, τους πολύτεκνους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας, καθώς και για ειδικές αναπηρίες.

 

·        Εισάγει την ελεύθερη και ευέλικτη επιλογή ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, αποσυνδέοντας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ασφαλιστικό από τα χρόνια εργασίας, το εισόδημα και τον κατώτατο μισθό.

 

·        Προνοεί για την ευνοϊκή μεταχείριση όλων των νεοεισερχόμενων στην ασφάλιση και των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα.

 

·        Μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο εργασίας από 75 ημέρες για το μισθωτό σε 50 και για τον μη μισθωτό από 3 μήνες σε 2, για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας και παροχών υγειονομικής περίθαλψης.

 

·        Προβλέπει μόνο μία ασφαλιστική εισφορά, ανεξάρτητα από τις πηγές εισοδήματος των πολιτών.

 

·        Καταργεί τον προσβλητικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους συνταξιούχους και ενθαρρύνει τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν νόμιμα να εργάζονται. Ειδικά, οι πολύτεκνοι και γεωργοί συνταξιούχοι προστατεύονται απόλυτα, καθώς θα απολαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, εφόσον εργάζονται, θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους.

 

·        Εισάγει επιτέλους τον ΕΦΚΑ στην νέα εποχή των νέων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την ταχύτερη έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης.

 

Ο Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ στηλίτευσε παράλληλα το ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα το πολεμάει λυσσαλέα η Ελλάδα του χθες, η Ελλάδα των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, η Ελλάδα των δήθεν αγανακτισμένων και των επαναστατών χωρίς αιτία, με τις ευλογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Όταν από το 2015 μέχρι το 2019 περνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το επαχθές τρίτο μνημόνιο, όταν περνούσε σωρηδόν αντεργατικές νομοθεσίες, όταν ισοπέδωσε συντάξεις και έκλεινε τράπεζες, δεν κουνιόταν φύλλο από τους εργατοπατέρες που ζούσαν σε νιρβάνα. Τώρα, που η Κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει τις συντάξεις, βγαίνουν στον δρόμο να κάνουν την ψευτο – επαναστατική τους γυμναστική στις πλάτες των πολιτών που άδικα και υποβολιμαία ταλαιπωρούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής