breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Ματιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Το ποδόσφαιρο σε ολόκληρη σχεδόν την υφήλιο «έχει κατεβάσει ρολά», μέχρι νεοτέρας. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει.

Όμως από την άλλη, ο βασιλιάς των σπορ, και το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο, μέχρι πριν λίγο καιρό αποτελούσε ενα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσει να ξαναγίνει.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι όταν θα επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή μας να είμαστε όλοι εδώ για να τη χαρούμε.

Να μην γίνουμε Ιταλία, όπως πολλοί, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και ειδικοί, βιάστηκαν να προεξοφλήσουν.

Μπορεί με τους Ιταλούς να είμαστε «ούνα – φάτσα, ούνα ράτσα», “una faccia una razza» (ένα πρόσωπο, μια φυλή), όμως ας ελπίσουμε ότι στο θέμα της αντιμετώπισης της επιδημίας του Κορονοϊού, στο αρχικό στάδιο τουλάχιστον, δεν θα τους μοιάσουμε. Εμείς θα φερθούμε πιο υπεύθυνα, απέναντι στον εαυτό μας, στις οικογένειές μας, αλλά και σε τρίτους. Και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και της κυβέρνησης. Μπόρα είναι και θα περάσει. Ας την δούμε σαν μια εμπειρία. Δυσάρεστη και με μεγάλο ίσως κόστος αλλά εμπειρία, που οι νεότεροι θα την διηγούνται με ένα χαμόγελο ύστερα από χρόνια στους απογόνους τους.

Και εκεί που μόλις είχαμε προλάβει να πούμε «δόξα τω θεώ» και ετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, έρχεται και πάλι το «βοήθα Παναγιά». Λες και κάποιος μας καταράστηκε να περάσουμε τις «δέκα πληγές του Φαραώ».

Η Ελλαδίτσα μας όμως είναι εφτάψυχη και έχει περάσει πολύ χειρότερες καταστάσεις. Θα την ξεπεράσει και αυτήν.

Εξάλλου στον πόλεμο κατά του κορονοϊού δεν είναι μόνη της. Σ' αυτή τη μάχη έχει δίπλα της όλη την ανθρωπότητα αφού όλους τους αφορά, όλους τους πληγώνει.

Μπορεί η επιδημία να μην έχει φθάσει στην κορύφωσή της και να μας περιμένουν δυσκολότερες καταστάσεις, όμως η έκβαση της μάχης, που δίνει η επιστήμη με τον κορονοϊό είναι προκαθορισμένη: Όσο αόρατος, όσο απρόβλεπτος κι αν είναι ο εχθρός, η επιστήμη δεν μπορεί, δεν γίνεται να χάσει αυτόν τον πόλεμο. Θα τον κερδίσει και ήδη τα μηνύματα που έρχονται από την Κίνα, την Γερμανία και από άλλες χώρες για το αντίδοτο της επιδημίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Το ζητούμενο, να επαναλάβουμε, όμως είναι, όταν επιστρέψει και πάλι η κανονικότητα στη ζωή μας να μας βρει όλους εδώ για να την γιορτάσουμε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής