breaking news Νέο

Ρεκόρ τηλεθέασης…

Ρεκόρ τηλεθέασης…

Το πρωί της Δευτέρας  …χτύπησε το πρώτο τηλεοπτικό «κουδούνι», για τα παιδιά του Δημοτικού, με την εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας και η τηλεθέαση της ΕΡΤ2 … εκτοξεύτηκε στο 51,2%. Αν και η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη «ζωντανή» εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί την επαφή μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Περισσότερα από 125.000 παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ το πρόγραμμα το παρακολούθησαν και γονείς, όπως φαίνεται, αφού το μέσο μερίδιο στο γενικό κοινό έφτασε στο 11,2%. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΡΤ, στα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 51,2% και στις ηλικίες 4-17 το 49,5%. Εντυπωσιακά ήταν τα ποσοστά και των γονέων, που φαίνεται ότι παρακολούθησαν με τα παιδιά τους τα πρώτα τηλεοπτικά μαθήματα Γλώσσας, Ιστορίας και Φυσικής. Είναι ενδεικτικό ότι στους άνδρες ηλικίας 25-44 η μέση τηλεθέαση έφτασε στο 28,7% και στις γυναίκες το 15,5%, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, έστω για ένα λεπτό, παρακολούθησαν 588.313 πολίτες. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στην υβριδική πλατφόρμα ERTHybrid, στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, καθώς και στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Ένα πρωτοποριακό πράγματι εγχείρημα της Κρατικής Τηλεόρασης, όπου μαθητές και γονείς έστειλαν ένα «ηχηρό μήνυμα». Όχι όλη μέρα ενημέρωση να σου μαυρίζει η ψυχή.

Ας ελπίσουμε ότι θα … πιάσει!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής