breaking news Νέο

Λουκέτο σε 100.000 μικρές επιχειρήσεις «βλέπει» η ΓΣΕΒΕΕ

Λουκέτο σε 100.000 μικρές επιχειρήσεις «βλέπει» η ΓΣΕΒΕΕ

100.000 περίπου επιχειρήσεις, μικρές και πολύ μικρές, δεν πρόκειται να ανοίξουν ποτέ ξανά, ακόμη και όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Σε αυτή την εξαιρετικά δυσοίωνη εκτίμηση κατέληξε πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. 
Η εκτίμηση για οριστικό λουκέτο σε 100.000 επιχειρήσεις μεταφράζεται σε απώλεια 250.000 θέσεων απασχόλησης, όχι μόνο μισθωτών, αλλά και εργοδοτών και αυτοαπασχολουμένων.
Η συντριπτική πλειονότητα όσων συνεχίζουν να λειτουργούν αντιμετωπίζει κάθετη πτώση του τζίρου, με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις Η δραστική απώλεια εσόδων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων ήταν επιβαρυμένο από τα προηγούμενα χρόνια με οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, τη στιγμή, μάλιστα, που βρισκόταν σε εξέλιξη προσπάθεια περιορισμού του. Στο πλαίσιο της έρευνας, το 23% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πριν από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία και εφορία), ενώ το 35% έχει δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες. Μάλιστα, από τις επιχειρήσεις που έχουν δανειακές υποχρεώσεις, προκύπτει ότι αυτές είναι ληξιπρόθεσμες για το 43%.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής