breaking news Νέο

Aπ.Βεσυρόπουλος : «Η ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της. Αδιαπραγμάτευτη η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια»

Aπ.Βεσυρόπουλος : «Η ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της. Αδιαπραγμάτευτη η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια»

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να προχωρήσει.

Είχα σειρά επαφών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό κ. Θωμά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου κ. Τσάκα.

Κοινή συνισταμένη των συζητήσεων που είχα, ήταν η συμφωνία ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν τα έργα για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ημαθία.

Η ΡΑΕ αποφάσισε την απένταξη της Βέροιας από το δίκτυο φυσικού αερίου , αφού σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση οι άδειες διαχείρισης και διανομής φυσικού αερίου, που έχει χορηγήσει η ΡΑΕ στη ΔΕΔΑ, παύουν να ισχύουν στην περίπτωση που εντός 18 μηνών δεν υλοποιηθούν τα έργα σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Με δεδομένο ότι υπήρχαν αβελτηρίες ή δυσκολίες στην υλοποίηση τους, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Μπουλαξή και του ζήτησα να επανεξετάσει συνολικά το θέμα και να αναζητήσει τη βέλτιστη λύση για να την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια.»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής