breaking news Νέο

Tα τηλεοπτικά των ομάδων της Super League 1 : Επιστροφή στην κεντρική διαχείριση;

Tα τηλεοπτικά των ομάδων της Super League 1 : Επιστροφή στην κεντρική διαχείριση;

Το πρώτο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, αφού έπιασε κορυφή παίρνει τον δρόμο της ύφεσης.

Οι ειδικοί βέβαια υποστηρίζουν, ότι σύντομα ο θανατηφόρος ιός θα επιστρέψει ίσως πιο απειλητικός. Όμως αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την ανθρωπότητα όταν κι αν παρουσιαστεί.

Σήμερα χαιρόμαστε την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την κερδισμένη μάχη της χώρας μας, κόντρα στον απρόσκλητο και ύπουλο επισκέπτη.

Υποχωρώντας όμως ο θανατηφόρος ιός, αφήνει πίσω του έντονο το αποτύπωμά του σε όλους τους τομείς της ζωής, φυσικά και στο ποδόσφαιρο.

Η επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο θα είναι μία μέρα τελείως διαφορετική από αυτήν που πριν την επίσκεψη του κορονοϊού ζούσαμε. Όλα στις ομάδες, κυρίως τις επαγγελματικές, μπαίνουν σε μηδενική βάση. Από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, τις δεκάδες τους υπαλλήλους που απασχολούσε κάθε ΠΑΕ, μέχρι τα λειτουργικά τους έξοδα, που αναμένεται να μειωθούν αισθητά για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, διαφορετικά, για τις μικρομεσαίες τουλάχιστον επαγγελματικές ομάδες, αυτές που δεν έχουν τον άνθρωπο που συχνά – πυκνά έχει την ευχέρεια να βάλει το χέρι του στην τσέπη, η Super League αποτελεί ουτοπία.

Δίχως φιλάθλους στις κερκίδες, με μηδενικά έσοδα από τα διαρκείας, με τους χορηγούς να προβληματίζονται το μόνο σοβαρό έσοδο για μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα αποτελεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Λογικό λοιπόν οι ιδιοκτήτες των 14 ΠΑΕ της Super League, να αναζητούν τρόπο για να αυξήσουν τα τηλεοπτικά τους έσοδα και ήδη άρχισε έντονα να ακούγεται η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση, κάτι που αν τελικά αποφασιστεί θα αποτελέσει μια καλή είδηση για τις μικρομεσαίες ΠΑΕ.

Η κεντρική διαχείριση έχει πέσει στο τραπέζι και ήδη συζητήθηκε στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League ως ανάγκη επιβίωσης, επαναλαμβάνουμε κυρίως των μικρομεσαίων ΠΑΕ.

Ποιά όμως είναι τα σημερινά τηλεοπτικά δεδομένα των 14 ομάδων της Super League;

Ο Ολυμπιακός, ο Αρης, η ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΟΦΗ, έχουν συμβόλαια και για την επόμενη χρονιά με τη Nova.

Το συμβόλαιο της Λάρισας ολοκληρώνεται, όμως οι «Βισσυνοί» έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με το συνδρομητικό κανάλι για την επόμενη σεζόν.

Ο Πανιώνιος έχει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, όμως είναι «μετέωρος» αυτή τη στιγμή καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν.

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, την Λαμία, τον Παναιτωλικό, που ανήκουν τηλεοπτικά στην ΕΡΤ το συμβόλαιο τους ολοκληρώνεται στο τέλος της φετεινής σεζόν και όπως ήδη έχει ξεκαθαρίσει η δημόσια τηλεόραση δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία ανανέωσης. Συνεπώς, θα πρέπει να ψάξουν για νέα τηλεοπτική στέγη.

Νέα τηλεοπτική στέγη όμως θα πρέπει να αναζητήσει και ο Παναθηναϊκός που έχει συμβόλαιο με τη Nova, το οποίο όμως επίσης ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ τέλος έχει δική του παραγωγή καθώς έχει αξιοποιήσει το δικό του κανάλι, το ΠΑΟΚ TV, από το οποίο δείχνει τα παιχνίδια του.

Από τις ομάδες της Super League 2 τώρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Αθηνών, ο Λεβαδειακός έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ με ετήσιες απολαβές 600.000 ευρώ, ενώ συμβόλαιο επίσης για ένα χρόνο ύψους 340.000 ευρώ έχουν και τα Χανιά.

Τηλεοπτική στέγη όμως τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα πρέπει να αναζητήσουν και οι ομάδες της Football League μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ΒΕΡΟΙΑ καθώς το συμβόλαιό τους με την ΕΡΤ, ύψους 150.000 ευρώ περίπου για την κάθε μία ολοκληρώνεται με την λήξη της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής