breaking news Νέο

Mατιές στην επικαιρότητα: Ο παραλογισμός της πολιτείας

Mατιές στην επικαιρότητα: Ο παραλογισμός της πολιτείας

Το μεγάλο πρόβλημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, αυτό που το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό, εκτός από το οικονομικό, είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από την τοπική κοινωνία, να αναλάβει την υποχρέωση να λειτουργήσει το αθλητικό Σωματείο που την εκπροσωπεί.

Η απουσία παραγόντων, είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα, μετά το οικονομικό, που αντιμετωπίζει μια ερασιτεχνική ομάδα και το βρίσκει μπροστά της κάθε φορά που τελειώνει η θητεία της προηγούμενης διοίκησής της.

Πόσες και πόσες ερασιτεχνικές ομάδες, με σημαντική ιστορία, με διακρίσεις και τίτλους, τα τελευταία χρόνια, δεν διέκοψαν την δραστηριότητά τους, επειδή δεν βρέθηκαν πέντε άνθρωποι να αναλάβουν την διοίκησή τους;

Και όταν μια ομάδα δυσκολεύεται να βρει ανθρώπους να αναλάβουν την υποχρέωση να τη λειτουργήσουν είναι πολυτέλεια, νομίζουμε, να απαιτείς από αυτήν να έχει εκλέξει διοίκηση παρουσία δικηγόρου, να διαθέτει εγγεγραμμένα ενεργά μέλη, να έχει κάνει απολογισμό της προηγούμενης και προϋπολογισμό της νέας περιόδου!!!

Αυτές οι προϋποθέσεις για κάποιον που ζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από το πολυτελές γραφείο του στην πρωτεύουσα και διαθέτει δεκάδες υφιστάμενους έτοιμους να τον εξυπηρετήσουν, μπορεί να φαίνονται απλές, σαν παιδικό παιχνίδι.

Όμως για τον άνθρωπο της επαρχίας που ασχολείται με τα διοικητικά της ομάδας του χωριού του, της κωμόπολής του, της συνοικίας στην οποία ζει ή εργάζεται, όχι από προσωπική φιλοδοξία ή ατομική προβολή, αλλά για να συνεχίσει να υπάρχει αυτή, «κλέβοντας» χρόνο από τις δικές του ασχολίες και ξοδεύοντας χρήματα, όχι από τα περίσσευμά του, αλλά από το υστέρημα της οικογένειάς του και παράλληλα δεν διαθέτει και τις απαραίτητες διασυνδέσεις, για να διεκπεραιώσει τις ανοιχτές υποθέσεις του είναι βουνό!!

Δείτε τι ζητάει ο υφυπουργός Αθλητισμού για να μπορέσει μια ερασιτεχνική ομάδα να αποκτήσει την ειδική αναγνώριση και να δικαιούται την επιχορήγηση που έχει υποσχεθεί και να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα.

1ον Σύνθεση Δ.Σ.

2ον Καταστατικό επικυρωμένο

3ον Πιστοποιητικό μεταβολών από το πρωτοδικείο και ότι είναι εγγεγραμμένο το σωματείο

4ον Απολογισμό του 2019

5ον Προϋπολογισμό του 2020

6ον Παραστατικό και ΑΦΜ

7ον Πόσα μέλη είναι ενεργά και εγγεγραμμένα

8ον Την κατάσταση αθλουμένων μελών

9ον Βεβαίωση από την εκάστοτε Περιφέρεια ότι είναι θεωρημένα τα βιβλία της Ένωσης

10ο Βεβαίωση από την Ομοσπονδία, ότι είναι μέλος της και αγωνίζεται και σε ποιά κατηγορία

11ο Εάν έχει προπονητή και το συμβόλαιό του

12ο Εάν έχει διοικητικό προσωπικό

Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις που ζητάει ο υφυπουργός Αθλητισμού μια ερασιτεχνική ομάδα οφείλει:

• Να έχει βιβλιάριο τραπέζης!!!

• Οι εκλογές της θα πρέπει να έχουν γίνει και να γίνονται παρουσία δικηγόρου και όποιες ομάδες έκαναν εκλογές δίχως δικηγόρο από το Μάρτιο του 2019 και μετά πρέπει να ξανακάνουν και σ' αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται παράβολο των 180 ευρώ!!

Και όλα αυτά τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί και να σταλούν στην Γ.Γ.Α., μέχρι τις 5 Ιουνίου, μέσα δηλαδή σε 15 ημέρες και εν μέσω φόρτου εργασίας, λόγω καλοκαιριού, των ανθρώπων που έχουν την ατυχία να διοικούν τις ερασιτεχνικές ομάδες!!!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής