breaking news Νέο

Κ. Σαμανίδης : «Μειωμένη η προσέλευση κόσμου σε ταβέρνες και εστιατόρια της Βέροιας»

Κ. Σαμανίδης : «Μειωμένη η προσέλευση κόσμου σε ταβέρνες και εστιατόρια της Βέροιας»

Αν και από τις 25 Μαΐου, που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επανήλθαν σε καθεστώς λειτουργίας, παρατηρείται μια σχετική κίνηση στη Βέροια, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στις ταβέρνες και στα εστιατόρια.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο Κώστας Σαμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας, μιλώντας την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ο κόσμος όλες τις ημέρες που ήταν έγκλειστος στο σπίτι του, έτρωγε μέσα ή προτιμούσε να κάνει παραγγελίες (ντελίβερι) απ' έξω. Οπότε δεν πηγαίνει να κάτσει και να φάει στις ταβέρνες και στα εστιατόρια, αλλά παραγγέλνει από αυτά. Ευελπιστούμε από κάποιο διάστημα και μετά ο κόσμος να επανέλθει σε συνήθειες, τις οποίες είχε πριν την εκδήλωση της πανδημίας».

Ο ίδιος δεν παύει να επισημαίνει πως «παρατηρείται, μάλιστα, μια γενικευμένη τάση του κόσμου για παραμονή στην πόλη. Κάτι το οποίο, θα έλεγα, είναι λογικό και έγινε ιδιαίτερα αισθητό το περασμένο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στο διάστημα του οποίου οι περισσότεροι έμειναν εδώ και πολύ λίγοι βρέθηκαν εκτός Βέροιας. Κίνηση η οποία ερμηνεύεται από το γεγονός ότι μία πόλη σαν τη Βέροια παραμένει μηδενική σε κρούσματα κορονοϊού και θεωρείται ασφαλής, σε σχέση με το να πάει ένας συντοπίτης μας σε κάποιο άλλο μέρος και να διαμείνει σ' ένα ξενοδοχείο, έχοντας την έννοια του φόβου μέσα του, αλλά και να προσέξει τη διατροφή του, τη στιγμή μάλιστα που και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν - χαμηλές θερμοκρασίες, όπως φυσικά και οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχει».

Επιπλέον, ο Κώστας Σαμανίδης δεν παύει να επισημαίνει ότι «ο κόσμος στη Βέροια κρατάει τις αποστάσεις στα μαγαζιά και το προσωπικό σ' αυτά κινείται φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικά, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που επέβαλλε η πανδημία», ενώ, όπως εκτιμά, «δύσκολα ο κόσμος φέτος θα πάει διακοπές».

Κι αν στη Βέροια η κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι αυτή που παρουσιάστηκε πιο πάνω, στη Χαλκιδική, ένα τόπο ο οποίος κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατακλύζεται από τουρίστες και αποτελεί βεβαίως αγαπημένο προορισμό πολλών Ημαθιωτών, φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν υπήρξε σχεδόν κανένας! Μόνο οι Θεσσαλονικείς και ελάχιστοι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα τίμησαν τη Χαλκιδική, δίνοντας το «παρών» είτε για βουτιές, είτε για βόλτες και φαγητό. Οι επιχειρηματίες στη Χαλκιδική εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και υποστηρίζουν ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι εύκολο με τις υπάρχουσες συνθήκες, ενώ όσον αφορά το τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία, εκτιμάται ότι το 90% αυτών που βρίσκονται στη Χαλκιδική, θα ανοίξουν από τις 10 Ιουλίου κι έπειτα λόγω της υποτονικής κίνησης και της δυσκολίας των ανθρώπων του κλάδου να ορθοποδήσουν στη μέση του καλοκαιριού.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής