breaking news Νέο

Εξαήμερο εκδηλώσεων στην Πατρίδα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς»

Εξαήμερο εκδηλώσεων στην Πατρίδα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς»

Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να εισηγούνται στην κυβέρνηση την απαγόρευση των πανηγυριών έως τα τέλη Ιουλίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο πρόεδρος όμως του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», Αντώνης Καγκελίδης, δείχνει να έχει άλλη άποψη, όσον αφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει και προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ο σύλλογος στο διάστημα 21-26 Ιουλίου.

«Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με όποια μέτρα θα πάρει η πολιτεία για τα πανηγύρια», τόνισε με εμφατικό τρόπο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε, με αφορμή την παρουσίαση του φετινού προγράμματος των εκδηλώσεων, επισημαίνοντας «αν καταργηθούν οι χοροί, οι εκδηλώσεις, καταργούνται οι πολιτιστικοί Σύλλογοι».

 

«Τήρηση όλων των μέτρων και με το παραπάνω μάλιστα»

Ο κ. Καγκελίδης κατέστησε σαφές πως στο εξαήμερο των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και με το παραπάνω – όπως τόνισε χαρακτηριστικά – (αποστάσεις τραπεζιών, μη επαφή εισερχόμενου στο χώρο με την έκδοση κουπονιών, αντισηπτικά, μάσκες, κλπ.), ενώ αναφορικά με την απόσταση των τραπεζιών, ξεκαθάρισε πως «η έκταση του γηπέδου είναι 8 στρέμματα. Χωράει πολύς κόσμος, ενώ είναι και πολύς ο κόσμος, που ξέρω πως δεν θα έρθει. Εμείς, βέβαια, από το Μάρτιο αποφασίσαμε να υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Άλλωστε, θα δείτε στο διαδίκτυο το σχεδιάγραμμα του γηπέδου που θα στηθεί».

Ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα καταργηθεί η κεντρική πίστα χορού των εκδηλώσεων, όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος φόβος συγχρωτισμού. Αντί αυτής, θα υπάρχουν περιφερειακά των τραπεζιών τέσσερις μικρές πίστες, χωρητικότητας που δεν θα υπερβαίνουν τα 30 άτομα. Και τούτο γιατί, όπως τόνισε, «εμείς θέλουμε να προφυλάξουμε τα μέλη του συλλόγου μας και τον κόσμο».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», «ο στόχος του συλλόγου δεν είναι να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Το αντίθετο μάλιστα, γι' αυτό και αν παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων στη διάρκεια των βραδιών, τότε οι εκδηλώσεις θα διακόπτονται».

 

Σημείο αναφοράς πανελληνίως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Ευστάθιου Χωραφά»

Ο Αντώνης Καγκελίδης σημείωσε επίσης το ότι «θα έπρεπε οι σύλλογοι να είναι μέσα στους πληττόμενους της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Όμως εγώ το 800άρι σαν σύλλογος δεν θα το έπαιρνα. Αλλά θα το έδινα σ' ένα ίδρυμα», ενώ συνάμα με την επιδίωξη του συλλόγου να πραγματοποιήσει τις φετινές εκδηλώσεις του στο διάστημα 21-26 Ιουλίου, όπως είπε, «ο σύλλογος μας έχει γίνει σημείο αναφοράς στην επικράτεια και δημοσιογράφοι ραδιοφωνικών σταθμών με παίρνουν τηλέφωνο και ρωτούν πώς θα το κάνουμε αυτό».

 

«Εκδηλώσεις και το Σεπτέμβριο με Πάολα, Κουρκούλη, Γονίδη, εφόσον.....»

Αμέσως μετά ο κ. Καγκελίδης προχώρησε σε αναφορά για το τι θα περιλαμβάνει το 6ήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο ήδη είναι γνωστό στον κόσμο μέσω των καταχωρήσεων σε σάιτ και τοπικές εφημερίδες (ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ονόματα των Μάκη Χριστοδουλόπουλου και Νίκου Ζωιδάκη), ενώ επίσης, όπως είπε, «αν όλα πάνε καλά με την πανδημία, ο σύλλογος προγραμματίζει για τον προσεχή Σεπτέμβριο δυο εκδηλώσεις με Πάολα (με την οποία υπήρξε συμφωνία πέρυσι, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αυτή) και Νίκο Κουρκούλη ή Σταμάτη Γονίδη. Είναι καλλιτέχνες, που η Ημαθία έχει καιρό να τους ακούσει».

Ο ίδιος αμέσως μετά έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της Τ.Κ. Πατρίδας, Γιάννη Σιδηρόπουλο, ο οποίος επεσήμανε ότι «έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για αυτές τις εκδηλώσεις και θα είμαστε άψογοι. Και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και τα λεγόμενα του μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου, Ιάκωβου Ορφανίδη, επισημαίνοντας ακόμα πως «ο σύλλογός μας έχει χρόνια παράδοση και είναι πανταχού παρών. Υποχρέωση όλων εμάς των νέων παιδιών, είναι να συνεχίσουμε το έργο των παλαιότερων και να δώσουμε συνέχεια στην παράδοση του τόπου μας».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής