breaking news Νέο

ΟΙΕΛΕ : «Μακράν το χειρότερο στην ιστορία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης το νομοθέτημα»

ΟΙΕΛΕ : «Μακράν το χειρότερο στην ιστορία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης το νομοθέτημα»

Κατά του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης», το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 9 Ιουλίου και ήδη έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες σχόλια, βάλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ).

«Η παρουσίαση του σχεδίου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση έχει σοκάρει και εξοργίσει όχι μόνο τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και χιλιάδες πολίτες που αντιλαμβάνονται πλέον ότι η κυβέρνηση εκτελεί επιχειρηματικές εντολές και εργάζεται όχι για την αναβάθμιση της παιδείας, αλλά για τη μετατροπή του χώρου της εκπαίδευσης σε ένα απέραντο πεδίο ασύδοτη αγοραίας δραστηριότητας», σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ.

Αλλά και η ΔΑΚΕ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών παρατηρεί απερίφραστα : «Γίνεται εύκολα αντιληπτό από ποιούς συντάχθηκε και ποιών συμφέροντα εξυπηρετεί και ζητεί την απόσυρσή του.

Η ΟΙΕΛΕ χαρακτηρίζει το νομοθέτημα «μακράν το χειρότερο στην ιστορία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης», υποστηρίζοντας ότι επιφέρει δυσμενέστερες αλλαγές ακόμα και από αυτές που είχαν θεσμοθετηθεί επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου την περίοδο των μνημονίων ή επί Κοντογιαννόπουλου το 1990, με ρύθμιση του οποίου απολύθηκαν εν μία νυκτί 850 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους συνδικαλιστές. Η Ομοσπονδία δεν διστάζει να συγκρίνει τη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Νίκης Κεραμέως ακόμα και με τους νόμους της χούντας(!).

 

Οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν οι άξονες του σχεδίου νόμου, έγινε αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα, που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, νομιμοποιώντας τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, που αφήνει ανεξέλεγκτο το πεδίο των απογευματινών δράσεων, το κατ' εξοχήν πεδίο αδήλωτης εργασίας και φοροδιαφυγής, αλλά και που εξυπηρετεί διευθετήσεις προς συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία, όπως φαίνεται για παράδειγμα από το άρθρο για τον εσωτερικό κανονισμό.

Τέλος, την απόσυρση του Νομοσχεδίου, το οποίο «πλήττει βάναυσα τον παιδαγωγικό ρόλο αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών», ζητεί το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής