breaking news Νέο

«Κατέβασε ρολά» το Τελωνείο Βέροιας λόγω υποστελέχωσης

  • «Κατέβασε ρολά» το Τελωνείο Βέροιας λόγω υποστελέχωσης
  • «Κατέβασε ρολά» το Τελωνείο Βέροιας λόγω υποστελέχωσης

Σαρανταοκτάωρη απεργία ξεκίνησαν από χθες οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Βέροιας, κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ), διαμαρτυρόμενοι για το διαχρονικό πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης και την απουσία λύσεων από πλευράς της διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΥΕ, «η υποστελέχωση της συγκεκριμένης τελωνειακής μονάδας έχει φτάσει σε ακραίο σημείο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και περαιτέρω μείωση προσωπικού. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, αφενός την έκθεση των εναπομεινάντων τελωνειακών υπαλλήλων σε διαρκείς κινδύνους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και αφετέρου τη μη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και του υγιούς εμπορίου της περιοχής.

Το Τελωνείο Βέροιας ως ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά τελωνεία της χώρας, με πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών, πολύ μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και επιφορτισμένο με το σύνολο των αρμοδιοτήτων της τελωνειακής υπηρεσίας στην Π.Ε. Ημαθίας, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στο έργο του, δίχως σημαντική ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα στο τελωνείο Βέροιας υπηρετούν 9 συνάδελφοι, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 18 και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 3 εκ των πιο έμπειρων συναδέλφων του τελωνείου δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα το Τελωνείο Βέροιας να καλείται να ανταπεξέλθει στο μεγάλο έργο του με 6 τελωνειακούς υπαλλήλους.

Καλούμε τη διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. να αναλάβει τον υπηρεσιακό της ρόλο, τις ευθύνες που της αναλογούν και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση του τελωνείου Βέροιας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία θέτει επί τάπητος ένα σημαντικότατο πρόβλημα για το Τελωνείο της Βέροιας, που, ενώ έχει τεράστιο φόρτο εργασιών, υποστελεχώνεται συνεχώς.

Στη διάρκεια της απεργίας, το προσωπικό ασφαλείας θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών, ζωτικής ή εθνικής σημασίας, προϊόντων.

 

-Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Στελέχωση του Τελωνείου Βέροιας με 7 νέους υπαλλήλους»

 

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τελωνείου Βέροιας δεν προέκυψε τώρα, ήταν γνωστό σε μένα εδώ και καιρό. Από τις αρχές του χρόνου, ασχολήθηκα επισταμένως με το συγκεκριμένο πρόβλημα, με στόχο να ενισχυθεί η λειτουργία του με προσωπικό. Ήδη αυτή τη στιγμή επίκειται η τοποθέτηση 7 νέων υπαλλήλων. Θα έρθουν 3 υπάλληλοι με μετάταξη από άλλους φορείς του Δημοσίου (1 ΠΕ & 2 ΔΕ Τελωνειακών) και 4 υπάλληλοι (ΠΕ Τελωνειακών)  μέσω νέας προκήρυξης ΑΣΕΠ. Παράλληλα, με την ΔΔΑΔ Β 1088304 ΕΞ 2020/22.07.2020 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, καλούνται τελωνειακοί υπάλληλοι της ΑΑΔΕ να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης ή μετάθεσης έως 31.07.2020,  για την άμεση ενίσχυση του Τελωνείου Βέροιας.

Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία του Τελωνείου».

 

-Φρόσω Καρασαρλίδου : «Δύο μέρες χωρίς εξαγωγές φρούτων»

 

Νέα επιτυχία των «αρίστων» και του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. «Έκλεισε» το Τελωνείο Βέροιας λόγω έλλειψης προσωπικού. Λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας για εργασίες: α) Στρατιωτικών εφοδίων, β) Υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, γ) Καυσίμων, δ) Ζώντων ζώων. Μεγάλο το πλήγμα για τις ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ!

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας σημειώνει ότι το Τελωνείο Βέροιας είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει στο έργο του δίχως σημαντική ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, καλεί δε τη διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. να αναλάβει τον υπηρεσιακό της ρόλο, τις ευθύνες που της αναλογούν και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαρκή στελέχωσή του.

Εμείς καλούμε τον πολιτικό προϊστάμενο αρμόδιο υπουργό εξ Ημαθίας, να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και άμεσα να λύσει το θέμα.

Καλούμε επίσης τους φορείς τις Ημαθίας σε ετοιμότητα για το Τελωνείο στην Κουλούρα, γιατί με τους «αρίστους» και το επιτελικό τους κράτος, ο εφησυχασμός και η εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχουν.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής